Irina Ulianovschi: „Am avut plăcerea să colaborez cu Tany Vander”

  • 27-02-2015
  • 4363
...
                              Numele său va deveni curând un brand, având în vedere talentul și dăruirea sa. Totul a început din copilărie, ca mai apoi visul să devină realitate. Muncește intens pentru a lansa prima colecție. Nu se avântă să creeze ce este în vogă, ea pune accentul pe unicat.

 

Geneză

Nici nu mai știu dacă ideea mea are geneză de undeva anume. Era în capul meu dintotdeauna, mă vedeam creând haine, într-n atelier propriu, de când mă țin minte. A început ca o pasiune copilărească, cu ajutorul coaching-ului de la Angry Business a crescut până la idea de afacere, de a cărei dezvoltare mă ocup intens.

 

Capital

La moment, investiția presupune doar banii folosiți pentru a executa și finaliza colecția mea de debut, formată din 14 piese destul de complicate, cu un lucru manual enorm.

Orice bani care îi investesc în afacere sunt bani personali, acumulați de-a lungul timpului.

 

Echipa

Acum afacerea mea e în faza de start-up și presupune doar 3 persoane: eu – ca designer vestimentar și două croitorese și împreună lucrăm pentru a materializa toate ideile mele creative.

Persoane competente, în cazul meu, croitorese, sunt la mare căutare.

 

Succes & Eșec

Primele comenzi au fost executate pentru membri familiei și pentru prieteni apropiați, care au rămas încântați și așteaptă mai departe creațiile mele. Sunt cel mai des în situația când mulți observă la mine haine sau detalii care le plac și, ulterior, solicită să fac pentru ei ceva similar.

Dat fiind faptul că sunt la început de cale, consider un succes destul de palpabil că am avut plăcerea să colaborez cu Tany Vander și am creat pentru ea o ținută de scenă strălucitoare, ce a atras toată atenția și lauda la un concert. La moment, mai am câteva propuneri de la persoane cunoscute de a crea ținute pentru evenimente TV și de scenă.

asdfgh

 

Cel mai mare eșec…este că nu am început mai devreme.

 

Cerințele pieței & concurențe

Cel mai des sunt solicitate rochițele pentru evenimente speciale: zile de naștere, nunți, cumetrii, atunci când fiecare femeie vrea să fie deosebită, unică și să nu ajungă în situația neplăcută de a fi îmbrăcată în aceeași rochie ca și alt invitat la același eveniment.

Pentru mine cea mai neobișnuită comandă la moment este cea de a crea o ținută pentru o fetiță de 12 ani, care să se asorteze cu cea a mămicii sale. E o provocare foarte interesantă pentru mine.

Oricare brand fabricat în Moldova poate să fie concurent al produselor mele. Totul depinde de stilul personal al fiecăruia și de particularitățile gusturilor în vestimentație.

Încerc întotdeauna să creez ceva ce nu s-a mai văzut, cu decorații inovative, deosebite, lucrate manual, care atragă atenția și cu timpul poate vor deveni și un fel de trademark al meu.

NK2_0379-copy

 

Viitor

În viitorul apropiat vreau să deschid un sediu propriu-zis al atelierului meu, unde să ofer clientelor mele atât o gamă mai largă de haine gata, cât și posibilitatea de a comandă ținute din colecțiile mele sau create individual pentru clientă, care vor fi haine unicat, mai deosebite din punct de vedere al designului și decorației. E un mare vis al meu și îl voi realiza numaidecât.

Peste 10 ani văd un atelier mare, prosper, cu peste 15 angajați, cu o sumedenie de cliente frumoase, deosebite și fidele.

Cred că cel mai mult m-a ajutat perseverența și dorința mea de a da viață viselor mele de suflet, pe care le prețuiesc foarte mult.

Nu mă avânt niciodată să fac ce e la modă. Merg încet, dar sigur și doar cu plăcere.