În Chișinău a fost deschis un punct de închiriere a bicicletelor. IATĂ cât costă o plimbare

  • 18-03-2015
  • 3337
...

Foto: Realitatea.md 

O plimbare cu bicicleta nu mai este o problemă în Chișinău. Duminică a fost inaugurat un punct de închiriere a bicicletelor. Cicliștii profesioniști și amatori prezenți la eveniment au avut parte de mai multe surprize din partea organizatorilor.

Chiar dacă în ultimii ani numărul bicicliștilor din municipiu s-a mărit considerabil, doi tineri antreprenori și-au propus să dubleze acest număr prin serviciul de închiriere a bicicletelor. Procedura este una simplă și presupune semnarea unui contract cu prezentarea unui act de identitate.
”Procedura, sperăm noi și încercăm noi să o păstrăm cât mai simplă, respectiv este un program anumite ore care pot fi închiriate bicicletele, două trei, cinci, opt, 12 și 24 de ore chiar. În dependență de numărul de ore respectiv scade și prețul de chirie oferit”, explică unul dintre cofondatorii proiectului Mihaela Todică.
Pentru început, inițiatorii proiectului propun spre chirie 10 biciclete. Prețul pentru două ore este de 50 de lei, iar pentru 24 de ore - 200 de lei. Serviciul a fost apreciat și de membrii Clubului de Cicliști Amatori prezenți la inaugurare.
”Nu poate decât să ne bucure faptul că vor fi cât mai mulți bicicliști în municipiul Chișinău și nu doar și faptul că se promovează un mod sănătos de viață, faptul că se promovează modul de viață ecologic.
Comoditatea pe care ți-o oferă bicicleta nu ți-o dă nici mașina, nici alte mijloace de transport și este și mai econom să circuli pe bicicletă și mai repede rezolvi întrebările”, a spus președintele Clubului de Cicliști Amatori, Vasile Fotescu.
Pentru a oferi cât mai multă culoare lansării serviciului, organizatorii au pregătit mai multe surprize Astfel, cei prezenți au participat la o tombola, iar câștigătorul norocos s-a ales cu un rucsac de drumeție. De asemenea, trei echipe de bicicliștii amatori au participat la un concurs City Quest, în cadrul căruia au fost nevoiți să descopere mai multe indicii ascunse în centrul capitalei.
”Ne plac aventurile pe bicicletă, să fim plini de energie, să cunoaștem orașul mai bine”, spune o persoană.
Cei care nu au avut curajul să participe în competiția au putut beneficia de un test drive, or doritorii au putut încerca rezistența bicicletelor pentru 15 minute.
”E o ide genială chiar aș spune, bravo echipei că au avut curajul să organizeze un asemnea eveniment. Vreau să o încerc, nu am mai practicat sportul ăsta din copilărie, atunci îmi ieșea, acum vedem cum mă descurc”, a menționat un alt participant la lansare.
”Anume deschinerea acestui tip de serviciu o să influențeze și pe viitor o să fie mult mai accesibil și mai practicat acest sport, de mai multă lume”, a adăugat o altă persoană.
Potrivit președintelui Clubului de Cicliști Amatori în municipiu sunt aproximativ 12 mii de bicicliști, care se mai confruntă cu deficiențe de infrastructură și respect reciproc în trafic.

 

Sursa: Realitatea.md