Despre metoda revoluționară de slăbit Slim&Fit, cu Irina Catană

  • 13-03-2015
  • 5572
...

Irina Catană este nutriționist de meserie și cea care a adus în R. Moldova un program revoluționar de antrenament, Slim&Fit. Totodată, ea este și proprietara Clubului de fitness Slim Expert, unde femeile pot să beneficieze de această metodă inovativă. Am stat de vorbă cu ea despre sport, stil de viață sănătos, siluetă de invidiat și despre noul ei proiect. Vă invit să descoperiți mai multe în interviul de mai jos:

Irina Catană (dreapta), nutriționist și estetician, și Olesea Cojuhari, sportiv de performanță internațională

 

Irina, Clubul de fitness Slim Expert – un club dedicat în exclusivitate femeilor – propune un program revoluționar pentru Moldova. În ce constă el? Cum poate fi definit acest concept?

La Slim Expert găsești formula ideală pentru slăbire. Este vorba despre o metodă revoluționară, Slim&Fit, ce are la bază cele două antrenamente – CARDIO și FORȚĂ.

Această metodă te ajută să slăbești, să îți tonifiezi masa muscular, să îți îmbunătățești rezistența fizică, să îți schimbi metabolismul și, nu în ultimul rând, să te menții în formă. Antrenoarea este Olesea Cojuhari, sportiv de performanță internaționale și cea fără de care nu aș fi reușit să pun pe picioare acest proiect.

Este cea mai bună și cea mai ușoară modalitate de a slăbi? De cate ori pe săptămână trebuie practicat antrenamentul?

De fapt, nu există o modalitate ușoară de a slăbi. E necesar de voință și răbdare pentru a ajunge la un rezultat bun. Dar, în schimb, metoda pe care o propunem noi este un concept nou și sigur pentru a slăbi. Este demonstrat că la un antrenament Slim&Fit se slăbește de la 500 kcal în 45 min, chiar dacă ești începătoare. Pentru a avea rezultatele dorite e nevoie să frecventezi regulat de trei ori pe săptămână, cu toate că avem rezultate și cu două frecvențe. Apropo, aceste trei antrenamente include diferite tipuri de programe. O zi se pune accent pe coapse și fese, în altă zi pe abdomen, mâini și spate, și al treilea antrenament este complex și cel mai greu, dar efectiv.

Ce alte oferte tentante propuneți femeilor?

Slim Expert oferă o gamă largă de servicii pentru femei, cum ar fi cosmetologie, epilare și servicii la aparate pentru modelarea siluetei.
masaj anticelulitic, terapeutic, general;
vacuum ce distruge țesutul adipos și se văd rezultate chiar după a 4-a procedură;
pressoterapia – curăță limfa de toxine și întărește vasele;
miostimulare ce înlocuește 4 ore de antrenament;
împachetări CORPORALE cu alge, nămol, para-fango, termo-fango de la COSMETICA GERMANĂ BABOR ajută la eliminarea apei din organism;
CAVITAȚIE – liposucție virtual este cea mai efectivă procedură, rezultatul se vede chiar din a doua ședință.

Aveți un departament de cosmetologie estetică și medicală foarte variat cu care răsfățați femeile – care e cea mai solicitată procedură?

Am creat un club pentru femei unde să le fie la îndemână tot de ce are nevoie pentru a arăta bine. Și, desigur, avem și servicii cosmetologice dintre care cea mai solicitată este masajul facial și curățirea facială. Colaborăm cu partenerii noștri BABOR – cosmetică germană de calitate superiară. Rezultatele se văd de la prima ședință.

Practic, prin programele pe care le puneți la dispoziție, ajutați femeile să aibă un stil de viață sănătos. Care sunt cele mai importante reguli de care trebuie să țină cont o persoană când se hotărăște să adopte un stil de viață sănătos?

Regula de bază e să înțeleagă că începutul este cel mai greu, iar echipa de la Slim Expert lucrează cu fiecare individual pentru a le motiva și a le susține ca să ajungă la rezultatele dorite.

Ce luați în considerare atunci când creați un program de antrenament și nutriție pentru o persoană?

În primul rând recomand un regim sănătos care ar include toate substanțele nutritive, dar să nu depășească necesarul zilnic caloric ce îl calculez pentru fiecare pacient în parte, în dependență de vârstă, kilograme, înălțime și activitate fizică. Ce ține de antrenament, se discută individual cu antrenoarea noastră (sportive de clasă internatională), pentru a vedea de câte antrenamente pe săptămână are nevoie și dacă are probleme cu spatele, articulațiile s.a.m.d.

Sunteți printre puținele cluburi din Chișinău în care mamele pot veni la antrenament cu copiii. Cum îi țineți ocupați pe aceștea?

Fiindcă este un club creat pentru femei și o bună parte dintre clientele noastre sunt mame, Slim Expert oferă o posibilitate de a face sport chiar dacă nu ai cu cine lăsa copilul. De aceea am amenajat o odaie special pentru copii, dotată cu jucării , televizor și desigur, colțișorul unde picii pot să se simtă mici pictori. Evident, copii sunt supravegheați atât de bonă, cât și de camera video.

Ce ai spune unei persoane care îți spune că nu are timp să se ocupe de forma ei fizică?

Nu am întâlnit un astfel de caz, dar sunt de părere că nu trebuie să uităm că întâi de toate suntem femei și trebuie să ne iubim, iar cât privește timpul, cred că este doar o scuză pentru a nu face sport. Programul nostru de lucru este de la 9.15 pâna la 22.00. Cred că dacă își dorește o schimbare ar găsi 45 de minute pentru a veni la sală.

Cine este Irina Catană și cum și-a descoperit pasiunea pentru sport?

În primul rând, sunt femeie și îmi place frumosul și grația, iar frumusețea este eliminarea surplusului și de aici a pornit dorința de a ajuta femeiele să slăbească. Sunt mamă și, ca oricare din noi, am adăugat kilograme în plus în timpul sarcinii. Și cum dietele nu dau rezulate de lungă durată, am început să studies sportul. Și am înțeles că cel mai corect este să faci și cardio – ca să slăbești, și forță – ca să tonifiezi masa musculară. Și, cum ambele antrenamente sunt costisitoare și necesită timp, am hotărât să fac 2 în 1. Am probat acest program pe mine și am văzut rezultatul mult așteptat.

Ce proiecte aveți pentru anul care tocmai a început?

În acest an avem câteva proiecte, dar cel pe care deja l-am lansat este “schimbare prin mișcare”. Conceptul acestui proiect e să ajutăm doamnele să treacă printr-o metamorfoză ca să ajungă “un future grațios” și deosebit, imagine care, de fapt, reprezintă logo-ul nostru. Iar următorul proiect este o surpriză frumoasă.

Vă mulțumesc!

Text: Alina MATEI
Foto: arhivă personală

 

Sursa: thewoman.md