Cu mare drag și grijă despre raftul cu iubiți a Marcelinei Uncu

  • 22-05-2015
  • 4353
...

Marcelina Uncu – o perfecționistă incurabilă, dar cu limite bine determinate. Ea este fata care are grijă de iubiții de pe raftul ei într-o metodă mai specială, colorată și originală. Ea este cea care are hăinuțe pentru iubiții ei. Despre ce este vorba, aflați în interviul ce urmează.

 -Marcelina, tu ai o dragoste aparte față de cărțile tale, husele! De ce anume hăinuțe pentru cărți?

-De multe ori am citit că “cei din zodia Fecioara mereu tind spre perfecționism”, şi chiar dacă nu cred în preziceri, acest lucru este adevărat. Îmi place totul să fie perfect, atât lucrurile, cât şi oamenii (da, ştiu ! oameni perfecţi nu există :D ). Însă când vine vorba de cărţi, aici atitudinea se schimbă la 360 grade. Cărțile pentru mine sunt sufleţele, care contribuie la dezvoltarea personală foarte mult. De mică îmi amintesc cum mama îmi spunea ‘Nu rupe cartea căci o doare”. În acest context copilăresc am creat husele pentru cărți. Ele sunt soluția perfectă şi colorată pentru a proteja cărţuliile dragi. Pe lângă aceasta, husele oferă o altă viaţă coperţilor monotone ale cărţilor, dar şi ale diverselor gadget-uri destinate lecturii.

-Există un personaj cu care te-ai identificat la un moment dat? Care a fost acela?

-Sincer, cred că nu. Eu obişnuiesc să citesc doar cărţi de dezvoltare.

cartea ta este la noi

-Cine din personaje, autori ți-a dat un sfat în viață? Ce și de la cine ai învățat?

-Pot spune OSHO! Din cărţile lui am învăţat că fiecare din noi suntem cu adevărat fericiţi, doar că nu înţelegem asta. Fiecare din noi mereu suntem în căutare de fericire, fără a înţelege ce căutăm şi că defapt noi suntem fericiţi, dar nu fiecare ştim cum să exteriorizăm această fericire (noi obişnuim mereu să o ascundem undeva în adâncul sufletului). De la autorii Napoleon Hill și Dale Carnegie am învățat care sunt pașii spre realizări înalte şi independenţa financiară, am învăţat cum să gestionez timpul corect şi să acţionez în diferite momente imprevizibile ale vieții.

-A citi o carte bună înseamnaă….

-Pentru mine o carte bună este cea care ţi-a intrat în adâncul sufletului, te-ai regăsit în ea şi ai învăţat foarte multe lucruri care te vor ajută să devii un om mai fericit şi împlinit. O carte bună estea aceea care… te face alt om, îţi deschide noi orizonturi şi te atrage să o reciteşti şi de 3-4 ori.

-De ce moldovenii nu se trag la carte?

-Am observat în ultimul timp tot mai mulți tineri interesați de lectură. Și la noi se citeşte, iar asta mă bucură. Undeva am citit un paradox: “doar cei care nu citesc spun că ‘la noi în Moldova lumea nu citeşte’ “ .

cartea ta este la noi

cartea ta este la noi

-De ce trebuie să citim cărți bune?

-Dacă vrem un viitor prosper trebuie să investim cât mai mult în noi înșine, iar această se face prin citirea cât mai multor cărţi, cărți bune!

-Există cărți bune și cărți rele?

-Aș vrea să spun că nu, dar de fapt există. Însă nu ar trebui să confundăm cărţile rele cu acelea care nu le înţelegem adevărata esență. Fiecare om înţelege cărţile foarte diferit şi orice carte ajută  în mod diferit, pe alţii chiar deloc. Cărţile rele, după părerea mea, sunt acele cărţi care încă nu și-au găsit cititorul.

cartea ta este la noi-Ce carte recomanzi fetelor sec. XXI?

-Nu pot recomanda o carte, pentru că doar citind mai multe cărţi poţi să vezi lucrurile diferit şi poţi înţelege şi trăi viaţă altfel. Eu aş recomanda, nu doar fetelor, dar şi băieţilor, să citească măcar o carte lunar. Îmi dau seama că fiecare din noi suntem mega ocupaţi şi nu avem timp, dar asta uneori este doar un pretex de a nu citi. Se poate citi în transportul public, dimineaţă şi seară câte o pagină.

 

Sursa: everydayjournalism.md