BUSINESS LADY: Valeria Cosonea – administratoarea magazinului online ceasuri de mână www.tictac.md

  • 24-03-2015
  • 5767
...

Întemeierea unei afaceri este un proces responsabil, ce necesită multe eforturi, iar dacă dorești să mai ai și un profit, afacerea reprezintă și o zonă de risc. Un om de afacere adesea merge la anumite riscuri pentru a câștiga un anumit profit. În Republica Moldova lansarea unei afaceri necesită dublu efort, dar totuși persoanele destul de inteligente și ambițioase reușesc să obțină succesul la propriu.

Magazinul online de ceasuri www.tictac.md este un importator oficial și distribuitor autorizat pe piața moldovenească a peste 100 modele de ceasuri. În prezent compania oferă garanție pentru orice produs distribuit și oferă cele mai avantajoase oferte. Important e faptul că în spatele acestei afaceri online prospere se află o tânără în vârstă de 19 ani, studentă în anul doi la facultatea de contabilitate. Tânăra business lady – Valeria Cosonea, liniștită și încrezută pe sine, a decis să împărtășească cu cititorii noștri secretele unui business de succes în R. Moldova.

Valeria, fiind atât de tînără, ce te-a motivat să lansezi propria afacere? Ai fost sigură în succesul tău de la bun început?

Ideea unei afaceri proprii era departe de mine, dar prietenul meu Valentin care desfășoară o activitate în afaceri de o perioadă mai îndelungată a reușit să mă convingă să încerc. De felul meu sunt o fire realistă și mereu am fost cu picioarele pe pămînt, așa că am analizat de mai multe ori până am decis. Inițial nu pot spune că m-aș fi gîndit la succes, mă gândeam mai mult la activitate și să spunem așa la ”supraviețuirea” ideii.

Având deja o idee bine definită când ai făcut primii pași pentru ați dezvolta afacerea?

Având ideea nu este tot! Aveam nevoie și de o instruire la nivel, cu acest scop am aplicat în cadrul unui proiect inedit pentru mine Business Factory Moldova – un proiect extraordinar unde am și făcut primii pași în business. Aici am primit o business-educație, am devenit mai organizată, căci cred că asta e problema umanității – deadline-uri. Mereu așteptăm un imbold pentru a face ceva, iar în cadrul proiectului existau task-uri care trebuiau îndeplinite în timp scurt. Și iată că în câteva zile eu deja aveam și platforma online creată pentru a distribui produsele mele.

Ceasuri de mână…de ce anume ele? Ai avut și alte opțiuni de alegere?

Interesant, dar inițial mă gândeam la bijuterii. Fiind femeie, desigur sunt o mare fashion-istă, doar că anume acest lucru și m-a oprit să nu încep comercializarea cu bijuterii, deoarece o femeie cînd alege o bijuterie este mai pretențioasă și-și dorește să o vadă pe viu – motiv pentru care un magazin online poate avea de suferit. Am ales să începem cu ceasurile fiind un domeniu mai sigur. Un ceas de mînă este un obiect necesar în garderoba fiecăruia și poate fi mai ușor procurat văzând doar fotografia acestuia. Așa am și făcut și nu am dat greș.

Care este specificul unei afaceri destinate cumpărăturilor online în R. Moldova?

Noile tehnologii și orarul încărcat a făcut ca cetățeanul contemporan să fie mai predispus pentru comenzi online. Fie că din motiv de lene sau supraoboseală acesta își dorește ca produsele pe care le alege să-i fie livrate . În acest scop noi la fel am mers în întâmpinarea cumpărătorului și am propus livrare gratuită în raza capitalei. Astfel, cumpărătorul obține un produs calitativ la un super preț și livrat până la domiciliul acestuia sau a persoanei căreia îi este destinat cadoul.

Cum atestați calitatea produselor dvs. și cât de solicitate sunt acestea?

Calitatea produselor noastre este garantată la maxim, oferim schimb pentru orice ceas care pe parcurs se defectează, deși nu am avut asemenea cazuri. Oferim această garanție pentru că acestea chiar nu se defectează, iar în cazuri de excepție îl vom schimba, deoarece cumpărătorul nostru trebuie să fie mulțumit de calitatea produsului. Ca rezultat, actualmente avem clienți care au cumpărat ceasuri nu doar pentru ei, dar și pentru majoritatea rudelor și prietenilor. Încrederea acestora ne motivează să lucrăm la calitate.

Luna martie este plină de sărbători, sosirea primăverii ne oferă tuturor dorința de ceva nou și de schimbare. Ce oferte propune compania dvs. cu această ocazie?

www.tictac.md vine mereu cu propuneri avantajoase. De exemplu, la procurarea oricărui ceas îl puteți comanda pe al doilea la jumătate de preț – fiind o economie avantajoasă mai ales în perioada sărbătorilor. La fel oferim gratuit cutii elegante , atunci când ceasul este destinat pentru a se oferi cadou. Un ceas stilat și calitativ mereu este un cadou dorit care va fi purtat cu plăcere de proprietar.

Oferiți produse cu adevărat stilate și calitative la prețuri foarte mici (170 – 389 lei). Cum justificați așa prețuri mici?

Este foarte simplu! Afacerea noastră nu necesită cheltuieli mari administrative și acestea includ doar curierii, propriu – zis livrarea produsului. Nu avem necesitatea unui birou enorm sau unui staff de zeci de persone, cu pază și alte surplusuri de cheltuieli.

Ceasurile de mână sunt unicul produs pe care-l aduceți pe piața RM? Planificați lărgirea gamei de produse?

Odată ce am reușit să atingem un număr impunător de clienți și să demonstrăm că calitatea este un lucru cunoscut pentru noi, suntem gata să lărgim gama noastră de produse și în curând vom veni cu bijuterii exclusive pentru femei. Iar mai apoi, cine știe?! Desigur, suntem în continuă creștere și vom lărgi gama de produse, respectând raportul preț și calitate.

Valeria Cosonea a demonstrat că în Moldova există teren pentru business, indiferent de circumstanțe și dificultăți. Cu un capital micuț și destulă ambiție succesul poate fi atins!

 

Sursavaland.md