Yuliana Scutaru

25-05-2015     2201
Citiţi, învăţaţi, mergeţi la AB Coaching!
  • Site: www.aplauze.md
  • Business: Decorul şi organizarea evenimentelor.
  • Este: 1500 euro lei

Cu ce problemă de business ați venit la Coaching?

Eu sunt persoana care generează idei, prieteneşte cu inspiraţia şi depinde de mofturile ei. Cifrele, calculele, gestionarea finanţelor şi a mijloacelor, sistematizarea acţiunilor - dintotdeauna a fost puncul meu slab. Nu pentru că nu am vrut, ci pentru că îmi părea ori neimportant, ori plictisitor. La coaching am văzut aceste momente dintr-un alt punct de vedere - fapt care chiar m-a făcut să aplic noile tehnici în afacerea mea.

 

Instrumente utile învăţate la Coaching, pe care le-aţi aplicat în afacerea voastră:

Surprinzător pentru mine, dar extrem de importante sunt tabelele cu intrarile şi ieşirile Cash, Venit-Profit Brut. Scripturile de vânzări, SMM - ştiam că trebuiesc implementate, dar nu ştiam suficient de multe despre ele şi nu aveam o formulă corectă de lucru cu ele. La coaching fiecare element a fost descifrat şi a căpătat logică în viziunea mea.

 

Insight-ul după acest curs:

Nu mi-am imaginat vreodată că tabelele plictisitoare cu cheltuieli, venit, profit, etc. pot fi atât de importante şi atât de uşor de calculat. După implementarea lor devine foarte clară situaţia afacerii, punctele forte şi punctele slabe ale ei. Iar cînd lucrurile care te speriau cîndva devin clare şi se transformă în instrumente utile - imaginea afacerii capătă contur. În acest context insight-ul principal este că niciodată condiţiile nu vor fi ideale. Şi e normal. Însă dacă faci ceea ce poţi cu ceea ce ai - lucrurile încep să se schimbe, idealurile cresc, iar tu te apropii tot mai mult de ele.

 

Ce recomandări dați celor care au o afacere sau o inițiază?

Toţi suntem buni în a da sfaturi, dar când ajungem la noi înşine - ne înglodăm. Sfatul meu este să vă priviţi propria afacere ca pe afacerea unui bun prieten. CONŞTIENTIZAŢI că succesul acestei afaceri e în mâinile lui. Observaţi câte oportunităţi ratează amicul Dvs din cauza modestiei sau indeciziei. Observaţi cât de uşor se pot rezolva unele probleme, care lui îi par extrem de grave. Daţi-i sfaturile, pe care cu siguranţă deja le-aţi formulat în minte, şi....urmaţi-le! Iar pentru ca sfaturile să fie cu adevărat utile - dezvoltaţi-vă permanent. Citiţi, învăţaţi, mergeţi la AB Coaching!