Vladimir Chirița: „Dacă nu merge o strategie, schimb-o radical”

...

Inițierea și dezvoltarea unei afaceri nu este o știință exactă, iar de cele mai multe ori aceasta necesită ambiție, riscuri și soluții. Aceste trei criterii creează o adevărată formulă matematică, iar “necunoscutele” te pot falimenta înainte de a începe. Uneori, alegerile care ne plac nu înseamnă neapărat că sunt corecte, iar în cazul în care nu funcționează, soluția este să gasim altele - mai potrivite.

Vladimir Chirița este un alt absolvent eminent al StartUp Angry Business și, mai târziu, al Coaching-ului AB, dar și directorul școlii sportive “Valentin Sîtnic” din Stăuceni. Pentru el dezvoltarea activității sale va fi, deja, mult mai productivă pentru că a înțeles un lucru important, și anume: “Bussines-ul nu vine din pod, el apare în urma mai multor factori”.

Care sunt aceștia - aflați în interviul de mai jos:

 

-       Care este activitatea ta de bază?

V.C.: În anul 2012 am fost numit în funcția de director al școlii sportive “Valentin Sîtnic”, din Stăuceni .

 

-       Cum ai aflat despre Coaching AB?

V.C.: Despre acest training am aflat din internet, și anume, din postările referitor la dezvoltarea personală, exact ceea ce mă interesează la moment. Primul training a fost StartUp-ul, unde am aflat atâtea informații utile, care m-au făcut să înțeleg că antreprenoriatul este pentru mine și este doar o chestiune de instrumente și strategii potrivite pentru a reuși. După StartUp, am decis să merg la Coaching AB. Cursul m-a motivat dorința de a schimba lucrurile din jurul meu, de a găsi soluții pentru întrebările apărute la serviciu, inițierea și dezvoltarea unei afaceri .

 

-       Cât de utilă a fost informația de la StartUp și Coaching pentru tine?

V.C.: Am obținut multă informație practică, începând cu promovarea unui produs/brand și până la rezultatele care pot fi obținute din afaceri și proiecte.

 

-       Ce strategie ai adoptat în activitatea ta după aceste traininguri?

V.C.: La moment, în activitatea din instituția pe care o gestionez în calitate de manager, pot spune că lucrurile merg spre bine, ne dezvoltăm. Am deschis o secție nouă de sport (tenis mare); se fac reparații curente, pe lângă multe alte lucruri frumoase care se întâmplă în fiecare zi.

 

-       Care concept nou te-a impresionat cel mai mult?

V.C.: Bineînțeles că au fost multe insight-uri, dar conceptul de bază pe care l-am preluat și mă ajută nespus este: “Dacă nu merge o strategie, schimb-o radical”.

 

-       Ce semnifică pentru tine ideea de fi lider într-o afacere?

V.C.: A fi lider într-o afacere nu este ușor. Este o responsabilitate față de propria familie, față de angajații tăi și familiile lor și este plăcut când vezi rezultate remarcabile .

 

-       Ce stă la baza unui bussines de succes? Enumeră trei principii!

V.C.: Bussines-ul de succes nu vine din pod, el apare în urma mai multor factori. Conceptul și scopul afacerii, liderul împreună cu echipa care activează, investițiile și gestionarea lor corectă, controlul activității echipei și controlul resurselor financiare .

Trebuie să fii ferm convins de ceea ce faci, să fii responsabil, inventiv, capabil de a învăța lucruri noi.

 

-       Ce concluzii ți-ai făcut despre StartUp și Coaching AC?

V.C.: Am mai multe concluzii. În primul rând este important să ai un scop bine definit și să mergi cu încredere spre el. Dacă rezultatele întârzie să apară, atunci trebuie de schimbat ceva în management. Am rămas uimit de metodele simple, dar utile de a te promova.

 

-       Ai recomanda altora StartUp-ul și Coaching-ul? De ce?

Am recomandat deja la mai mulți prieteni cu care activez, sper să le fie de folos. Atâta timp cât merg și absorb informația primită, schimbările bune sunt înainte.


 

Vreau să vă spun, stimată echipă Angry Bussines, un mare mulțumesc pentru tot ce faceți bun pentru noi, cei care abia pun bazele unei afaceri sau se află în proces de dezvoltare. Fiți mereu așa motivanți, ingenioși și profesioniști. Succese tuturor!


 

Dacă te afli în impas de idei, strategii, soluții, dar ești posedat de o dorință arzătoare de a reuși, atunci TREBUIE să vii la StartUp, pe 8 septembrie! E doar 1 zi. Câteva ore. Dar anume aceste ore pot schimba viața așa cum îți dorești și cum meriți. Click aici: http://start.angrybusiness.md/ și prinde prețul cel mai mic!