Vlad Machidon: „Pentru mine, cursul de Coaching a fost ca o structurare de informație, cât și o sursă bună de curaj. Am înțeles că ceea ce fac e corect și dacă îți arde - sigur vei reuși.”

...

Vlad Machidon, fondatorul proiectului ecologic, economic și modern „eCasa” a participat la cursul de Coaching AB.  Să vedem, în interviul de mai jos, ce l-a făcut să vină și, cel mai important, dacă a găsit soluție la problema sa.

A.B.: În ce domeniu activați și de cât timp? Ați început afacerea din pasiune pentru activitatea ei sau din interesul pentru lumea business-ului?

V.M.: Mereu m-au interesat tehnologiile care fac viața mai ușoară și mai ecologică: casă inteligentă, casă pasivă, energie regenerabilă, automatizări, sisteme de irigare, etc. Toate aceste inovații sunt menite să ne ajute să nu irosim resursele naturale, dar și să cheltuim mai puțini bani. Montarea panourilor fotovoltaice - principala activitate a „eCASA”, este de fapt, transformarea pasiunii în afacere.

A.B.: Ce dificultăți majore ați întâlnit în activitatea afacerii Dvs. și cum le-ați soluționat?

V.M.: Cea mai dificilă parte în activitatea mea a fost și este să ajung cu mesajul meu la oamenii care nu cunosc ce sunt panourile fotovoltaice și care sunt beneficiile lor. Clienții noștri potențiali nu sunt pregătiți din punct de vedere cultural să accepte ideea că e posibilă și o astfel de investiție. Soluția – muncă continuă la strategia de comunicare.

A.B.: De ce ați considerat că este important să participați la Coaching AB?

V.M.: Era important pentru mine să aflu dacă merită să intru pe piața din Republica Moldova cu nișa mea de business și dacă da, cum să o fac. De asemenea, aveam nevoie de experiența trainerilor care deja știu ce și cum se vinde la noi pe piață.

A.B.: Ce așteptări ai avut de la acest curs?  

V.M.: Atunci când m-am înscris la Coaching, mi-am pus ca scop ca la sfârșit de curs să plec cu un plan de acțiuni pentru dezvoltarea afacerii, pe care să-l pot aplica pe orice nișă de business. Si așa și s-a întâmplat!

A.B.: Ce anume ați implementat în practică după training și în ce măsura v-a ajutat asta?

V.M.: Am testat în afacerea mea toate instrumentele pe care le-am descoperit la Coaching. O bună parte din ele le folosesc și acum și mă ajută să contorizez anumiți indicatori. Iar cel mai important – știu să vorbesc în cifre. Această nouă aptitudine contribuie mult la sporirea vânzărilor.

A.B.: Ce sfat le-ați da celor care încă stau pe gânduri dacă acest curs este pentru ei?

V.M.: Nu gândiți prea mult, cheia succesului este în acțiune.  

A.B.: Enumerați 3 calități importante pentru un antreprenor de succes?

V.M.: Un antreprenor de succes trebuie sa fie organizat, dedicat muncii/ activității sale și să fie un comunicator bun.

A.B.: Ați recomanda Coaching-ul prietenilor? De ce?

V.M.: Aș recomanda Coaching-ul prietenilor din același motiv pentru care am mers și eu. Dacă ai o idee de business, dar nu știi cum să o ”pui pe roate” sau dacă măcar merită s-o faci, atunci mergi la Coaching cu îndrăzneală.

A.B.: Continuați gândul: „Pentru mine, cursul de Coaching a fost...”

V.M.: Pentru mine, cursul de Coaching a fost ca o structurare de informație, cât și o sursă bună de curaj. Am înțeles că ceea ce fac e corect și dacă îți arde - sigur vei reuși.

Nu există întrebări fără răspunsuri și probleme fără rezolvări. Vino la cursul de Coaching AB și găsește cele mai noi soluții chiar și la cele mai moderne idei.

Vezi toate detaliile aici: http://coaching.angrybusiness.md/!