Unde găsești ultimele tendințe pentru a fi primul în nișa ta?

...

Hai să stabilim din start: nu toată lumea trebuie să caute tendințe, doar cei cărora nu le este frică să fie primii și sunt gata să primească super-profituri. Cei care, auzind cuvântul „tendințe”, simt oportunitățile. Poți să treci pe lângă acest text sau poți să te oprești, să citești, să te gândești puțin și să devii persoana despre care se spune cu admirație că prezice viitorul.

Unde să citești despre viitor?

Rezervă două ore în fiecare săptămână pentru a accesa aceste link-uri. Observarea regulată, înmulțită cu analize simple, este egal cu o listă de produse care în viitorul apropiat vor schimba piața. Deci, nu uita să salvezi acest articol.

  1. Amazon, secțiunea „Deals of the Day”.

În această secțiune sunt publicate articolele de vânzare de top. Urmărește această secțiune pentru a fi primul care a găsit ceea ce nimeni altcineva nu vinde în țara ta. Ai găsit ceva interesant? Caută un furnizor al unui astfel de produs sau echivalentul său pe Alibaba.

  1. Groupon, secțiunea „bunuri”.

Versiunea americană a acestui site! Aici vei vedea produsele pe care le-au cumpărat mii de cumpărători. Dacă găsești un produs popular în America și care nu se află pe piața noastră, acordă-i imediat atenție. Astfel de copii pot fi promovate cu ușurință prin rețele sociale și Landing Page-uri.

  1. Kickstarter, Indiegogo

Și alte site-uri unde antreprenorii și inventatorii își pun ideile la bătaie și strâng fonduri pentru producție.

  1. Trend Watching

Este o companie specială ai cărei angajați locuiesc în Londra, New York, Sao Paulo, Singapore, Sydney și Lagos și scanează constant globul pentru tendințele globale. Este destul de interesant să le citești observațiile și concluziile.

  1. Trend Hunter

Cea mai mare comunitate din lume cu cele mai populare tendințe. 100.000 de utilizatori ale comunității reprezintă o adevărată comoară pentru inspirație și observație.

  1. Springwise

Personalul portalului colectează și analizează tendințele din întreaga lume și emite un buletin informativ zilnic și săptămânal, care poate fi vizualizat gratuit.

  1. Techno-blogul Mashable

Creat în 2005 în Scoția de Pete Cashmore, el colectează astăzi tot ce e mai important și interesant din domeniul tehnologiilor.

  1. Și desigur Alibaba.com

Aici poți obține rapid o evaluare a unuia produs și estima marja pentru piața internă. Secțiunea angrosist.alibaba.com prezintă o selecție a celor mai vândute produse, precum și a celor care tocmai au devenit populare.

Revoluția chineză

Indiferent de ce crezi despre modul în care China își dezvoltă economia, un lucru este sigur: această națiune știe să prindă tendințele. De exemplu, o husă pentru noul Iphone ar putea fi comandată cu aproximativ o lună înainte de anunțarea oficială, căci în China, toată lumea știe deja despre el și au pregătit deja accesoriie.

Există lucruri care sunt cu adevărat vizibile. Nu este necesar să fii deosebit de talentat pentru a înțelege: orice produs nou care devine popular în SUA sau este lansat de Apple va fi reprodus în versiuni mai ieftine, alternative. Nu vorbim despre copii, ci despre produse complet noi într-un segment de preț diferit.

Uneori, pentru a vedea o creștere ascendentă, este suficient doar să privim cu atenție în jur, să studiem presa, Forbes, etc.

Deja nu mai este un secret că chinezii creează tendințe, pur și simplu extinzând inovațiile cuiva la o scară gigantică. Fără ajutorul lor, multe dintre noutățile pieței ar fi fost produse ordinare și nu ar fi capturat piața.

Exemplu: în 2015, au început vânzările Apple Watch. În China, produsele similare au apărut imediat, mai ieftine, mai accesibile. AirPods - chinezii au produs imediat căști wireless mai convenabile și practice, de diferite forme. Aproape tot ceea ce este produs în China poate fi folosit pentru a-ți construi propriul business.

A observa sau a crea - aceasta-i întrebarea

Prin analogie cu proverbul despre revoluție, care trebuie condusă, dacă nu poate fi oprită, se poate spune și despre tendințe. Nu poți găsi ceva care să te seducă cu adevărat? Crează-l. Nu este atât de dificil și aici îți este garantat să fii primul.

Toate produsele de pe site-urile Kickstarter, Indiegogo sunt considerate de fabricile și producătorii chinezi drept oportunități de a crea produse noi și de a le vinde în întreaga lume. De ce să nu profiți și tu de asta?

Selecția și evaluarea tendințelor poate deveni profesia ta. Acum această profesie – trend forecasters - există doar în industria modei. Este vorba despre oameni care se proclamă experți în prezicerea tendințelor vestimentare. Aceștia analizează zeci de factori și decid cât de lungă este rochia, cu ce ornament și cu ce nasturi va dori să o poarte femeia în 2023. Sau cel puțin în 2021.

Analiștii de tendințe se bazează pe opiniile consumatorilor în activitatea lor. Posibilitățile de date mari astăzi sunt nesfârșite, poți analiza activitatea în magazin și pe site, ce a măsurat și nu a luat cineva și ce a măsurat apoi într-un alt magazin.

Și dacă ți se pare prea complicat până acum, uită-te la ce poartă factorii de opinie și găsește analogii pe site-urile chineze. Pantalonii scurți în care Beyoncé a mers la concert, ceasul lui Meghan Markle, geanta de la o fiică a familiei Kardashian. Poți face cumpărături acum și așteaptă cererea într-o lună sau două. Sau dă de înțeles publicului tău că pot deveni cei mai avansați și la modă cu ajutorul tău. Și iată, ai pregătit un nou trend.

Și încă un loc mai puțin cunoscut în care poți găsi ultimele tendințe este trainingul Start-UP Angry Business. La acest eveniment, vin oamenii cu ideile cele mai noi și mai profitabile. Iar speakerii sunt în pas cu cele mai noi și efective instrumente și cu tot ce este aplicabil și realizabil pe piața noastră.

Ce zici – accesezi acest link și te înregistrezi la StartUp? Sau îi lași pe alții să ți-o ia înainte?