Top 8 filme despre afaceri din 2019

...

Povești pozitive precum cea a unui adolescent african care a construit un generator eolian pentru a salva satul natal de la înfometare, dar și mai puțin plăcute cu fostul președinte al Americii, intrigi, fraude cu datele personale,  adevăruri despre fast-food și schema uneia dintre cele mai mari fraude din istoria afacerilor americane – asta da filme de privit în această perioadă!

Iată ce îți recomandăm:

  1. „Fabrica Americană” (American Factory)

Primul proiect comun al Netflix și al cuplului Barack și Michelle Obama (ca producători). Un  documentar despre fabrica chineză de sticlă pentru mașini Fuyao Glass. În 2016, aceasta s-a adăpostit într-o fabrică abandonată a General Motors din Moraine, Ohio. Compania, condusă de miliardarul chinez Cho Tak Won, a creat locuri de muncă pentru 2.000 de profesioniști din industria auto. Curând, însă, lucrătorii fabricii americane s-au confruntat cu o problemă - standardele de muncă chineze.

  1.  „Cea mai mare mini-fermă” (The Biggest Little Farm)

Acest documentar a fost filmat pe durata a peste 8 ani. Personajele, soții John și Molly Chester,  încearcă să construiască o fermă ecologică în apropiere de Los Angeles. Investitorii din proiect sunt pregătiți să aștepte cu răbdare rezultatul, dar pe fermierii novici îi urmăresc în mod constant eșecurile. Drept urmare, visul unei agriculturi regenerative, care are ca scop reducerea efectelor negative ale schimbărilor climatice, se transformă într-un coșmar.

  1. "Băiatul care a îmblânzit vântul" (The Boy Who Harnessed the Wind)

Drama lui Civetel Ejiofor se bazează pe cartea cu același nume și spune povestea lui William Kamquamba, în vârstă de 13 ani, din țara sud-africană din Malawi. Acest băiat a învățat cum să construiască generatoare eoliene pentru a-și salva satul natal de foame. Rolul tatălui a fost jucat chiar de regizor. Filmul a fost prezentat pentru prima dată la festivalul „Sundance 2019”, unde a câștigat premiul Alfred Sloan pentru atenția acordată științei și tehnologiei.

  1.  „Descoperirea lui John Delorean” (Framing John DeLorean)

Acest hibrid de documentar și lungmetraj spune povestea inginerului John DeLorean. După ce s-a retras din funcția înaltă de vicepreședinte al General Motors, și-a fondat propria companie DeLorean Motor. Noul producător auto a creat o mașină sport care ar fi putut face o adevărată revoluție în industrie, dar a intrat în faliment în momentul cel mai nepotrivit.

  1.  „Ford vs Ferrari”

În anii 1960, Ford Motor Company a încercat în zadar să achiziționeze activele producătorului de mașini sport de lux, Ferrari. După eșec, Henry Ford II a decis să învingă compania italiană în cele mai populare curse „Le Mans” de atunci. În Ford vs. Ferrari, Matt Damon a jucat rolul designerului Carroll Shelby, iar Christian Bale a jucat rolul pilotului de curse Ken Miles. Atunci când nu se duelează, acești eroi lucrează împreună pentru a ajuta Ford să învingă în cele din urmă pe Ferrari.

  1.  „Marele Hack” (The Great Hack)

Documentarul prezintă modul în care dumpingul de date a dus la un mare scandal care a implicat Facebook și Cambridge Analytica. Complotul se concentrează pe principalele persoane implicate în această poveste, inclusiv specialistul elvețian Paul-Olivier Deaye, care a dezvăluit detaliile cazului, și Brittany Kaiser, fostul manager de top al Cambridge Analytica. Filmul spune cum datele personale pot deveni o armă serioasă în lupta politică.

  1.  „Setea de sânge” (The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley)

Documentarul servește ca un fel de completare la cea mai bine vândută carte a jurnalistului de investigație de pe Wall Street Journal, John Carreiro, „Sânge rău”. Despre cum Elizabeth Holmes a mințit în Start-Up-ul ei pentru a dezvolta testele de sânge „Theranos”. Filmul ajută să ne dăm seama cum antreprenorul a reușit să-i convingă pe oamenii de afaceri mari că este în pragul unor descoperiri revoluționare. Interviurile cu zeci de insideri și fotografii secrete, care dezvăluie în detaliu schema uneia dintre cele mai mari fraude din istoria afacerilor americane.

  1. „Porție dublă 2” (Super Size Me 2)

În urmă cu 15 ani, regizorul Morgan Sperlock a dezvăluit adevărul neplăcut despre fast-food în prima parte a Double Serving. Acum a revenit cu un proiect mai mare și și-a documentat propria încercare de a deschide un lanț de restaurante specializat în sandwich-uri de pui. Această serie de documentare a contribuit la dezvăluirea secretelor corporative ale crescătorilor de păsări de curte din Statele Unite.

Pentru că nu toți oamenii de afaceri au intenții bune, iar asta i-a dus la eșec. 8 filme pe care ar trebui să le privești înainte de a te apuca de afaceri și în timp ce mergi la trainingurile Angry Business.