TOP 20 a celor mai profitabile idei de afaceri

...

Dacă vrei să lansezi o afacere, dar încă nu ai idee care domeniu este cel mai profitabil, mai jos am selectat cele mai bune 20 de idei dintre care ai putea alege.

Am ales aceste idei dintr-o lista lungă cu cele mai profitabile și promițătoare segmente de afaceri mici, elaborată de revista Forbes. Revista, la rândul ei, a făcut selecția în baza unui studiu a 300.000 de firme și antreprenori individuali, fiecare sferă reprezentând cel puțin 100 de companii diferite. Datele au fost colectate de o agenție specializată de consultanță în perioada 2003 - 2011.

1. Auditori privați. Profitul net - 16,5%. Serviciile de audit sunt solicitate în orice moment, astfel încât criza financiară nu afectează venitul acestor profesioniști.

2. Chiropracticieni. 15,3%. Medicina oficială nu recunoaște întotdeauna profesionalismul acestor specialiști, dar acest lucru nu îi împiedică să primească un venit decent.

3. Clinici specializate, 15%. Cele mai populare sunt operațiile mici, procedurile cosmetice și diverse examinări.

4. Servicii de contabilitate, 14,9%. La fel ca auditorii, contabili sunt căutați de către toată lumea, întotdeauna.

5. Stomatologi privați, 14,7%. Acești medici par să nu sufere niciodată de lipsa clienților.

6. Calcule fiscale, 14,7%. Nimănui nu îi place să completeze declarațiile și să stea într-o coadă la biroul fiscal.

7. Dentist-ortodont, 14,4%. Ortodonția este o ramură a stomatologiei, care oferă posibilitatea corectării anomaliilor dento-maxilare, așa cum sunt: ocluzia incorectă, anomalii de poziție a dinților, malocluziile, rotațiile dentare. Iar cum rata acestor anomalii este ridicată, acești specialiști nu prea au zile libere.

8. Birourile de Avocați, 13,4%. Motivul e destul de evident.

9. Credite mici, 13,3%. Companiile care acordă împrumuturi mici pentru securitatea produselor întreprinderii au devenit populare în timpul crizei.

10. Managerii privați, 12,2%. Serviciul de gestiune financiară nu este foarte popular în țara noastră, dar în Occident oamenii au încredere în astfel de afaceri tot mai mult.

11. Forarea puțurilor de petrol și gaze, 12%. Este foarte important de menționat, că lucrările privind forarea puțurilor de petrol și gaze sunt foarte periculoase. Angajații se confruntă cu diverse riscuri, dintre care multe se referă la sănătate, efort fizic ridicat și în locuri cu un climat nefavorabil. Prin urmare, veniturile ridicate din această industrie reprezintă un salariu bine meritat.

12. Oculiști, specialiști în selecția ochelarilor, 11,5%. În secolul tabletelor și telefoanelor inteligente, numărul persoanelor care au probleme cu ochii, crește considerabil. Iar asta duce la creșterea numărului de vizite la medicii oculiști.

13. Închirierea spațiilor nerezidențiale, 11,3%. Toți se plâng că este criză în țară, dar numărul cererilor de închiriere a spațiilor comerciale nu încetează să crească.

14. Evaluarea imobiliară, 11,3%. Procesul de evaluare este o procedura complexă și sistematica efectuată de evaluator, care necesită mult timp și multă documentare, respectiv și costurile sunt pe măsură.

15. Leasing mini-depozite și camere de depozitare, 11%.

16. Agențiile de asigurări, 11%.

17. Intermediari de credit, 10,7%.

18. Consultanți de investiții, 10,7%. Atunci când vrei să investești, dar nu știi sau nu ești sigur în ce, sfatul unui astfel de specialist este destul de valoros.

19. Terapeuții de vorbire și audiologi, 10,6%.

20. Terapeuții privați, 10,4%. Oamenii s-au săturat să aștepte în cozi interminabile, mai ales când este vorba de copii și sunt gata să plătească oricât pentru a evita acest lucru.

Fii de acord, lista de mai sus pune pe gânduri și motivează să începi o afacere proprie. Dă startul cât mai curând, ca să ai rezultate bune cât mai curând.

Iar pentru un start în forță, te așteptăm la trainingul StartUP Angry Business de pe 30 martie. Aici, într-o singură zi, îți vom explica, exact, ce, când și cum trebuie să faci pentru a lansa afacerea chiar de mâine.

Înregistrează-te aici: http://start.angrybusiness.md/?ref=vcs!