Top 10 greșeli pe care le fac antreprenorii atunci când cumpără o afacere deja lansată – Partea I

...

Este adevărat că afacerile gata făcute nu îți dau bătăi mari de cap, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să lucrezi asiduu asupra lor. Afacerile gata împachetate pot eșua la fel de ușor ca și ideile lansate incorect. Pentru a evita aceste situații neplăcute, vezi în continuare topul greșelilor comise de antreprenorii care se avântează în acest gen de afaceri, cu tot cu exemple, și învață din greșelile altora.

  1. Antreprenorul se bazează pe intermediari când vine vorba de verificarea afacerii

Responsabil pentru datele furnizate despre afacere este vânzătorul, deoarece acesta este activul său. Agențiile intermediare garantează securitatea tranzacției și oferă cumpărătorului posibilitatea de a verifica pe deplin afacerea. Cumpărătorul, la rândul său, are dreptul( și chiar ar trebui) să verifice în mod independent firma achiziționată prin surse oficiale. În caz contrar, ar putea pierde totul. Atrage atenția și la imobilul unde este situată afacerea – adesea acesta poate fi grevat de anumite sarcini sau servituți, care ar putea constitui o problemă pe viitor.

Exemplu: Împreună cu serviciul auto, un antreprenor a achiziționat terenul și clădirea în care se afla acesta. 4 luni mai târziu, în subsolul clădirii s-au instalat linii electrice, deasupra cărora, conform legii, nu se puteau localiza nici spații comerciale, nici locuințe. Astfel, antreprenorul a pierdut atât afacerea, cât și valoarea activelor achiziționate.

  1. Antreprenorul cumpără o afacere mare și complicată

Nu te avânta în afaceri complexe. Selectează ceva fundamental, clar, axat pe o funcție sau un produs principal. Nu cumpăra o afacere mare sau costisitoare, într-o industrie necunoscută ție. Gestionarea și conținutul său operațional pot scăpa de sub control, de exemplu, dacă există un declin al interesului pentru serviciu sau produs.

Nu achiziționa o afacere din ultimii bani și fii prudent și cu potențialele credite. Ferește-te de comercianții care promit să te ajute cu un împrumut la un curs amical. Afacerea poate să nu meargă, dar creditorii vor avea de câștigat la sigur. Operează doar cu capital liber, de care ești gata să te desparți fără durere.

  1. Antreprenorul se lăsa pradă emoțiilor

Intră într-un domeniu care îți aduce plăcere. Fie că îți place procesul, fie că îți place profitul – este esențial să fii dedicat afacerii 100%. Adesea, emoțiile pe care nu le controlezi îți pot juca feste.

Exemplu: Un antreprenor începător a cumpărat un studio de fotografie bun. Dar, când a început să lucreze, îl deranjau 2 lucruri: cecul de valoare medie și clienții. Lui nu doar nu-i plăcea afacerea asta, ci chiar îl enerva. 6 luni mai târziu, omul de afaceri a închis studioul, fără a încerca măcar să-l vândă.

  1. Antreprenorul nu ține cont de factorii externi

Este recomandabil ca cumpărătorii afacerii să verifice nu numai structura internă a afacerii achiziționate, ci și toți factorii externi care o afectează - materii prime, piața vânzărilor, concurența, cererea, relevanța produsului / serviciului, etc.

Exemplu: Un antreprenor a decis să mute industria de îmbrăcăminte pentru afacerea de comercializare a hainelor gata cumpărată din China în Rusia, deoarece logistica îi lua prea mult timp. Dar nu a ținut cont de faptul că în Rusia baza de materii prime nu este atât de accesibilă și diversă, iar procesul de producție este foarte lent. Lipsa depozitelor locale și lipsa de implicare totală a angajaților au jucat un rol important, de asemenea. În final, afaceristul a fost nevoit să vândă compania.

  1. Antreprenorul nu cumpără toate activele

Asigură-te că cumperi întreaga afacere, nu doar, de exemplu, echipamentul. Contractul trebuie să prevadă drepturi de proprietate / arendă a spațiului, baze de clienți, conectări și parole la rețelele sociale, etc.

Exemplu: Cineva a cumpărat un serviciu de transport al unei companii de taxi cu 1 milion de lei, direct de la vânzător. Neatenția, însă, și-a spus cuvântul. În consecință, în loc de birou, dispeceri, numere de telefon, clienți și șoferi, cumpărătorul a obținut doar site-ul.

În câteva zile, revenim cu alte greșeli ale antreprenorilor care cumpără o afacere. Între timp, planifică lansarea ta în lumea business-ului, fie cu o idee proprie, fie cu o afacere de-a gata. Oricare ar fi preferința ta, fă-o corect.

Vino la trainingul StartUp Angry Business din 2 februarie și vei primi răspunsuri concrete la ce ai de făcut și ce să nu faci, când ești la început.

Înregistrează-te aici: http://start.angrybusiness.md!