Sorina Sofia Iavorschi „Coaching-ul m-a ajutat să cresc vânzările cu 24% comparativ cu anul precedent.”

...

Sorina Sofia este una din puținele moldovence care, chiar dacă a plecat din țara în care s-a născut, nu a uitat să viseze. Ba mai mult, a făcut din vis o afacere. Vedeți mai jos despre ce afacere de vis este vorba și în ce țară a fost realizată.

A.B.: În ce domeniu activați și de cât timp? Ați început afacerea din pasiune pentru activitatea ei sau din interesul pentru lumea business-ului?

Activez de 4 ani în calitate de administrator în cadrul unei afaceri de familie, în domeniul prestării serviciilor de alimentație publică.

Afacerea am început-o din pasiune, a fost un vis care s-a realizat. Este vorba de Restaurantul „Fourchette” în Portimao, Algarve, Portugalia.

A.B.: Ce dificultăți majore ați întîlnit în activitatea afacerii Dvs. și cum le-ați soluționat?

Am întâlnit multe dificultăți, însă cele mai majore au fost:

-       Lipsa experienței în acest domeniu, care am obținut-o în timp;

-       Gestionarea afacerii din punct de vedere contabil și fiscal. La început, lucrurile au mers nu cel mai bine, dar implicarea a făcut diferența. A fost nevoie să mă informez, să învăț despre tot ce e legat de aceste aspecte ca lucrurile să meargă bine;

-       Cred că cea mai mare dificultate care a fost și încă persistă este recrutarea și selecția personalului. Managementul resurselor umane, capitol la care mai avem de învățat.

A.B.: De ce ați considerat că este important să participați la Coaching AB?

Am văzut și auzit multe păreri pozitive despre acest curs și mi-am zis „ De ce nu? ”

A.B.: Ce așteptări ai avut de la acest curs?

Să fie un curs tare util, cum și a fost.

A.B.: Ce anume ați implementat în practică după training și în ce măsura v-a ajutat asta?

Acest curs m-a făcut să fiu mult mai încrezută în propriile forțe, să cred mai mult în afacerea mea și să fac tot posibilul pentru a o dezvolta. Vreau să creștem împreună.

În primul rînd am aflat prețul mediu de farfurie, având în vedere că este un Restaurant cu mâncare la kg, nu cunoșteam exact ce include costul unei farfurii/client.

Am făcut un program, unde înscriu toate cumpărăturile, vînzările, veniturile. Mai devreme țineam evidența într-un simplu caiet.

Am început a promova mai mult afacerea în spațiul Social media, am implementat direct acțiuni generatoare de bani, pâlnia de vânzări și tehnica pendulului emoțional.

Schimbările sunt majore și vizibile: au crescut vânzările cu 24% comparativ cu anul precedent în lunile ianuarie, februarie și martie, perioada în care în mod obișnuit nivelul vânzărilor este mic.

A.B.: Ce sfat le-ați da celor care încă stau pe gânduri dacă acest curs este pentru ei?

Se merită investiția. Este un program foarte util pentru cei ce vor să implementeze instrumentele învățate și să lucreze la dezvoltarea afacerii.

A.B.: Enumerați 3 calități importante pentru un antreprenor de succes?

Un antreprenor este în primul rând un om cu o serie de atribute și calități, dar și cu o posibilitate de dezvoltare personală continuă. Cele mai importante ar fi:

-       Viziune - capacitatea de a vedea lucrurile puțin înaintea celorlalți;

-       Perseverență și determinare, în special la început de drum, atunci când obstacolele sunt mari, greșelile sunt mai frecvente, iar tentația de a renunța este uriașă;

-       Responsabilitate și atitudine - antreprenorii sunt responsabili nu doar față de propria lor persoană și de familia lor, dar față de toți cei implicați, direct sau indirect, în afacere;

-       Inteligență, creativitate, etica profesională și desigur una dintre cele mai importante calități antreprenoriale, gândirea pozitivă.

A.B.: Ați recomanda Coaching-ul prietenilor? De ce?

Sigur, cu drag, deoarece chiar este un Coaching tare util, cu profesori culți, responsabili și exigenți. Oameni care te motivează să mergi mai departe și îți arată că poți. Ai multe de învățat de la ei.

A.B.: Continuați gândul: „Pentru mine, cursul de Coaching a fost…”

Pentru mine, cursul de Coaching a fost ca un șut la momentul potrivit.

Suntem mândri să afirmăm că Coaching-ul Angry Business aduce acasă și unește moldovenii din toate țările. Dacă vrei și tu să faci parte din comunitatea moldovenilor de succes, în cadrul căreia să ai șansa de a face schimb de experiență, atât din țară cât și din afara ei, aplică pentru următorul curs.

Coaching Angry Business – un training testat deja de sute de alte persoane care azi fac exact ceea ce tot amânau să facă. Nu mai amâna. Acționează acum. Înregistrează-te pe http://coaching.angrybusiness.md/!