Secretele echipei de succes Microsoft – preia-le și tu

...

Microsoft a intervievat zeci de echipe din diferite industrii și a identificat caracteristicile cheie ale unei echipe de succes. Iată cinci calități care pot fi dezvoltate în orice echipă, dacă este dorință, dedicare și desigur muncă.

  1. Au un obiectiv clar

Un obiectiv clar și precis este un ghid datorită căruia angajații lucrează productiv și fără probleme. Scopul comun trebuie să fie conectat cu influența pe care echipa o are asupra vieții altor oameni. Apoi va ghida discuțiile și va ajuta la luarea deciziilor coordonate.

  1. Conștiință colectivă

Echipele de succes creează un sentiment de comunitate pentru fiecare participant. Trei componente ale unei conștiințe colective puternice îi ajută în acest lucru: valori comune, înțelegeri și ritualuri.

Echipa evaluează împreună valorile comune și le traduce în munca zilnică. Aranjamentele se concentrează exact asupra modului în care lucrează echipa. Pot fi, de exemplu, acorduri cu privire la începutul și sfârșitul zilei de lucru. Ritualurile sunt acțiuni și comportamente repetitive care consolidează acordul și cresc coeziunea echipei. De exemplu, tradiția de a merge la cafenea lunea sau la bere vinerea. Team-building-urile tematice, de asemenea, au un farmec aparte.

  1. Înțelegere și acceptare

Succesul echipei depinde de capacitatea membrilor săi de a-i înțelege și accepta pe ceilalți. Aceasta oferă o relație prietenoasă și părtinitoare în cadrul echipei.

Cercetătorii au identificat trei niveluri de înțelegere:

  • Conștientizarea de sine ajută să răspunzi productiv la propriile emoții;
  • Înțelegerea celorlalți este capacitatea de a simți emoțiile altor persoane și de a vedea cum acțiunile unei persoane afectează restul. Empatizarea este o abilitate importantă și va fi la mare căutare în viitor, atunci când inteligența artificială va acapara majoritatea posturilor de muncă. Roboții nu au capacitatea de a empatiza;
  • Abilitatea de a naviga într-un cadru este capacitatea de a ține cont nu numai de sentimente, dar și de circumstanțe externe.

 

  1. Încredere și transparență

Siguranța emoțională și psihologică permite membrilor echipei să se simtă confortabil, să își împărtășească deschis ideile și să își asume riscuri mai mari.

Încrederea se dezvoltă treptat și ajută membrii să fie deschiși și vulnerabili, fără teama de a părea slabi. Deci, membrii echipei nu se tem de condamnare și pot lucra energic și cu concentrare maximă.

  1. Contraziceri constructive

În cadrul muncii în echipă, conflictele nu pot fi evitate. Dar într-o echipă de succes, devin o forță motrice pentru idei inovatoare. Secretul este în respectarea reciprocă atât a persoanelor cât și a punctelor de vedere diferite.

Să conduci o echipă este greu, dar să conduci una de succes este chiar stresant și riscant uneori. Dar nu există problemă fără rezolvare și totul, în acest domeniu, se poate învăța. Deci, dacă ai probleme cu motivarea, creșterea și conducerea unei echipe rezolvările le găsești la training-ul Construcția Departamentului de Vânzări!

Vezi toate detaliile aici: http://vinzari.angrybusiness.md/!