Puterea minimalismului sau De ce Mark Zuckerberg poartă doar tricouri gri

...

Puterea de voință este o resursă care se consumă pentru îndeplinirea oricărei sarcini, deci este un mare păcat să o irosim fără sens. Această putere este „aruncată” continuu și în unele direcții fără folos, în fiecare zi.

Cum să nu suprasolicităm acest „mușchi prețios” și cum să-l antrenăm în direcția potrivită, află în articolul de mai jos.

Am putea sta pe Facebook, dar în schimb ne așezăm să terminăm raportul. Am putea mânca un hamburger, dar alegem o salată. Vrem să menționăm o remarcă sarcastică despre șef, dar ne reținem. Și viața ne este plină de astfel de alegeri.

Kathleen Vox, profesor asociat de marketing la Universitatea din Minnesota, notează:

„Există studii care arată că oamenii au autocontrolul la același nivel ca în vremurile anterioare, dar există mai multe ispite, iar psihicul nostru nu este adaptat pentru a face față tuturor.”

S-a dovedit că subconștientul se luptă din greu cu sarcinile de zi cu zi. La resursa volitivă pretind o mulțime de decizii, cum ar fi: „ce să port astăzi”, „unde să merg la cină” sau „să beau ceai sau cafea?”.

Cum lupți cu acest „vampir”?

Alege minimalismul

În ultimul deceniu, elita intelectuală și-a dat seama, în cele din urmă, că pentru multe lucruri se poate lua o decizie o dată și pentru totdeauna; deci nu mai trebuie să pierzi timpul și energia.

Amintește-ți de Steve Jobs și puloverele lui negre, de Mark Zuckerberg și tricourile sale gri. Asta nu înseamnă purtarea hainelor de modă veche, ci una dintre manifestările minimalismului, care a devenit un obicei la ei.

În ultima perioadă, minimalismul îi atrage pe mulți și iată de ce:

1. Alegerea uneia dintre mai multe opțiuni necesită atenție, care ar putea fi dedicată unor acțiuni mai utile sau unei conștientizări mai mari.

2. Atenția este necesară nu numai pentru activități, ci și pentru orice tip de evaluari.

Cu ale cuvinte:

  • Prea multe alegeri = productivitate redusă;
  • Prea multe alegeri = scăderea resurselor interioare;
  • Prea multe alegeri = senzație de supraîncărcare.

Când avem prea multe opțiuni, subconștientul este suprasolicitat.

Ce să faci?

1. Analizează-ți viața de zi cu zi și notează momentele când trebuie să faci o alegere.

2. Împarte toate aceste momente în categorii și pune-ți întrebarea: „Atingerea obiectivelor mele depinde de această decizie?” În mod sigur, se dovedește că nu depinde în niciun fel.

3. Efectuează o analiză Pareto și întreabă-te: „Care 20% din deciziile pe care le iau îmi consumă 80% din timp?” De ele trebuie să te ocupi mai întâi de toate.

Acum a venit timpul să te schimbi. Dar nu uita - totul trebuie făcut treptat. Începe cu cel mai simplu, creează-ți propriul obicei, care poate fi repetat fără ezitare și cu exactitate în fiecare zi.

De exemplu:

  • Trezește-te la 5 dimineața;
  • Îmbracă hainele pregătite cu o seară înainte;
  • Mănâncă dejunul gătit cu o seara înainte;
  • Du-te la sală în aceleași zile;
  • Fă exerciții conform programului binecunoscut;
  • Vino acasă și mănâncă o cină gândită din timp;
  • Fă un duș.

Pare simplu, dar este important să respecți strategia aleasă, căci resursele sunt cheltuite și pentru ea, așa că nu te grăbi să aduci alte schimbări. Doar atunci, când obiceiul este creat și încetează să mai preia puterea, poți trece la următorul punct. Și în curând, chiar mai devreme decât crezi, vei putea concentra toată puterea voinței tale în luarea deciziilor cu adevărat importante.

Decizii importante se pot lua și la trainingul StartUp Angry Business din 2 noiembrie. O singură zi și multă forță pentru decizii importante ce țin atât de ce te așteaptă pe partea profesională, cât și pe partea personală. Pentru că pro-activitatea dictează totul.

Vezi toate detaliile aici: http://start.angrybusiness.md/!