Principiul Pareto și 3 moduri în care acesta te poate ajuta în business

...
  • 20% dintre produsele pe care le mănânci reprezintă 80% de grăsimi
  • 20% dintre vecinii tăi creează 80% din gălăgia pe care o auzi
  • 20% dintre angajații unei companii fac 80% din toate taskurile

 

Regula 80/20 poate fi găsită peste tot, iar primul care a descoperit-o a fost economistul Pareto, care a demonstrat că 80% din suprafața Italiei este deținută de 20% dintre italieni. Această regulă s-a demonstrat că funcționează în toate cazurile și circumstanțele.

Principiul Pareto poate fi formulat astfel: în orice situație, există o minoritate care este mai importantă și mai utilă decât celelalte 80%. În practică, asta arată cam așa:

  • Pentru oamenii de afaceri: 20% dintre clienți aduc 80% din venitul total. Anume acești clienți merită cea mai multă atenție din partea ta.
  • Pentru studenți: 20% dintre paginile unui manual conțin 80% din informația necesară. Concentrează-te pe aceste pagini.
  • Pentru absolut fiecare persoană: nu toate sarcinile planificate pentru o zi sunt la fel de importante. Din 10 taskuri planificate pentru azi, 2 sunt mai importante decât celelalte 8.

Este important să identifici acele 20% importante și să începi cu ele. Dacă nu te concentrezi pe această minoritate, vei pierde 80% din timpul tău. Rareori, reușim să bifăm ca fiind duse cu bine la capăt toate taskurile, dar realizarea a 20% dintre ele este mai mult decât posibilă.

Iată cum poți folosi principiul 80/20 în beneficiul afacerii tale:

  1. Crești productivitatea

Regula Pareto ajută la identificarea priorităților și la focusarea energiei anume spre ele, pentru atingerea nivelului maxim de eficiență. Angajatorii pot, astfel, clasifica sarcinile drept mai mult sau mai puțin prioritare și pune accent pe cele 20% critice care vor produce 80% dintre rezultate.

Mai mult de atât, principiul Pareto poate ajuta la identificarea cauzelor lipsei de productivitate a angajaților. Ca manager, poți folosi această regulă pentru a vedea care sunt cele 20% de cauze care rezultă în 80% de lipsă de productivitate. Astfel, va fi ușor să iei măsuri împotriva acestor cauze. 2 dintre cele mai frecvente asemenea cauze sunt rețelele sociale și mediul de lucru nepotrivit.

  1. Crești profitabilitatea

Indiferent de ce business ai, faptul că 20% dintre vânzătorii tăi aduc 80% din toate vânzările companiei este o axiomă. În dependență de scopurile tale finale, principiul Pareto te poate ajuta fie să te concentrezi pe dezvoltarea capacităților celor 20% dintre vânzători care aduc cele mai multe vânzări sau să atragi mai multă atenție celorlalți 80% dintre angajați care nu reușesc, încă, asemenea succese.

În paralel, același principiu arată că un procent mic din numărul total al clienților îți aduc cea mai mare parte din profit. La fel, o mică parte din toate serviciile și produsele pe care le ai atrage cele mai multe vânzări. Astfel, analizând lead-urile și clienții existenți, poți identifica care dintre ei ți-au adus cele mai multe vânzări și care sunt produsele / serviciile care sunt cel mai des cumpărate.

  1. Optimizezi website-ul

Regula 80/20 sugerează că 80% din totalul vizitatorilor pe site-ul tău sunt interesați de 20% din paginile sau informația prezentată aici. Acele 20% de pagini care atrag cel mai mare trafic sunt paginile care necesită atenție și optimizare, pentru a crește rapid traficul și, respectiv, vânzările.

Promovarea pe care o faci pentru site-ul companiei, la fel, poate fi analizată ca să înțelegi care sunt cele 20% de strategii și acțiuni care aduc 80% din rezultat.

Principiul Pareto este un fenomen simplu care poate fi aplicat în procese complexe. Este util, în special, în vânzări, pentru a identifica clienții, vânzătorii și tehnicile care aduc rezultate bune.

Dacă vrei să afli mai multe tehnici de vânzare utile și să îți consolidezi cele 20% care aduc 80% din profit, vino la trainingul Vânzător cu Rezultate din 16-17 februarie și primește doar acel tip de informație care îți va crește vânzările.

Înregistrează-te aici: http://vinzatorexpert.angrybusiness.md/!