Principala calitate a unui lider este energia, nu inteligența

...

Mulți lideri din întreaga lume, atât în ​​sectorul public, cât și în cel privat, încă cred că IQ-ul lor ridicat este baza succesului lor. Ei cred că activitatea de succes este imposibilă fără capacitatea de a raționaliza, analiza, calcula și reflecta. Dar ei greșesc profund! O persoană inteligentă nu este neapărat un bun lider și invers. 

Coeficientul energetic vital (VQ), iată ingredientul secret către leadership.

Ce înseamnă VQ?

VQ este coeficientul de energie vitală sau, cu alte cuvinte, capacitatea managerilor de a se energiza pe ei și pe ceilalți. Conducerea se bazează pe capacitatea de a face schimbări, dar în absența unei cantități potrivite de energie, aceasta nu poate fi realizată. VQ pentru un lider de succes este chiar mai important decât IQ și inteligența emoțională (EQ).

De ce un lider trebuie să aibă un VQ ridicat?

VQ este o forță motrice, stimulatoare a vieții umane. Oamenii sunt ca un proiect - un sistem de funcții de viață, care urmărește să își mențină performanța cât mai mult timp și să îndeplinească sarcinile cât mai eficient. La baza acestui proiect este intenția, scopul - dorința de a trăi. Deci VQ nu este altceva decât intensitatea dorinței de a trăi.

Cu cât VQ este mai mare, cu atât ne dorim mai mult să ne dezvoltăm, pentru a controla ceea ce se întâmplă din punct de vedere fizic, intelectual și chiar emoțional. Oamenii cu un VQ ridicat încearcă într-un fel sau altul să-și îmbunătățească viața și, prin urmare, îi pot inspira și pe alții.

Această calitate este importantă pentru un lider?

Desigur. Sarcina liderului este de a favoriza schimbarea și de a depăși rezistența emergentă. Astfel, este sigur să spunem că un nivel suficient de ridicat de VQ este obligatoriu, deși nu este singura condiție pentru o conducere de succes.

În plus, liderii care nu sunt capabili să își controleze nivelurile de VQ în conformitate cu circumstanțele, nu vor putea obține rezultate ridicate. Există momente în care liderul trebuie să-și restrângă activitatea și să nu intervină pentru a oferi celorlalți posibilitatea să se manifeste.

De unde provine VQ?

VQ este o calitate înnăscută. Fiecare persoană de la naștere are un anumit nivel de vitalitate, așa că unii oameni sunt mai energici, aspri, grăbiți, nerăbdători, impetuoși, activi și neobosiți decât alții. Pentru a aplica acest concept în management, trebuie luate în considerare două niveluri de VQ.

  • Primul este așa-numitul potențial VQ: o forță de viață înnăscută cu care inițial suntem capabili să ne menținem existența.
  • Al doilea nivel - VQ real, înseamnă energia cu care executăm în prezent anumite sarcini de viață.

VQ real este întotdeauna mai mic decât potențialul. De ce? Pentru că există mereu ceva care ne împiedică să atingem obiective de viață maxime, un motiv care nu ne permite să ne realizăm potențialul maxim. Reglarea decalajului dintre cele două nivele de VQ oferă un nivel de trai ridicat și îți permite să monitorizezi starea angajaților. Acest lucru oferă posibilitatea unei persoane de a deveni un adevărat lider.

Sperăm că te-am convins că energia vitală a managerului / directorului afectează succesul companiei. Director nu te naști, dar poți deveni dacă vrei cu adevărat. Vino la cel mai motivant și energizant training pentru lideri – Director. Get Things Done. și crește cel de-al doilea nivel de VQ, nivelul care îți poate schimba viața și compania.

Află toate detaliile despre trainingul Director din 22-23 februarie și înregistrează-te pe acest link: http://director.angrybusiness.md/