Popcorn, filme și business - TOP 10 lungmetraje motivaționale și reale despre afaceri și succes – Partea I

...

Miliardarii, fondatorii și proprietarii unor corporații multimilionare, ale căror nume au cucerit listele Forbes, ni se par răsfățați de soartă, niște norocoși și atât... Dar cum au ajuns acești oameni la succes? Cum a început totul, ce obstacole au întâmpinat pe drum? Ce au sacrificat de dragul visului lor? Vei vedea privind filmele de mai jos.

10 lungmetraje despre finanțe și afaceri create după adevărate povești de succes ale oamenilor care au pus bazele corporațiilor și imperiilor de business și care au atins culmile în domeniul lor, cucerind lumea. Experiența lor neprețuită te va ajuta să:

 • obții motivație, inspirație;
 • îți extinzi limitele imaginației;
 • obții idei de lucru pentru vânzări de succes și management eficient;
 • înțelegi mai bine lumea afacerilor mari;
 • afli despre pericolele, capcanele și ispitele din acest domeniu.

 

 1. „În căutarea fericirii”, din 2006

Un film biografic despre afaceri și motivație și despre drumul spinos al lui Christopher Gardner, un milionar american, antreprenor de succes, filantrop. Filmul se bazează pe perioada dramatică a vieții lui Gardner când, din cauza unui proiect de afaceri eșuat, și-a pierdut toate economiile, munca și locuințele. Lăsat singur cu datorii și cu un fiu mic în brațe, a trebuit să lupte nu pentru bani și faimă, ci pentru o viață normală, hrană și adăpost.

 1. „Mulţumim că fumaţi!”, din 2005

O comedie provocatoare bazată pe romanul cu același nume, al lui Christopher Buckley. Acțiunea se învârte în jurul lui Nick Naylor - un lobbist arogant, nedisciplinat, dar foarte carismatic de la Institutul pentru Cercetarea Tutunului. Sarcina sa este să promoveze produsul în masă, să popularizeze fumatul la seminarii, televiziune și chiar la școală!

Să convingi oamenii să fumeze și să le strici sănătateaeste o muncă grea, dar Nick pare să fi fost creat pentru aceasta. Toate, populația, statisticile, bunul simț, sunt împotriva lui, dar un „negustor al morții” înnăscut, strălucind cu elocvența sa, depășește cu ușurință orice obstacol. „Dacă poți vinde „moartea”, poți vinde orice!”

De obicei, filmele despre afaceri și succes te motivează să nu renunți, să te îndrepți spre obiectivul tău, să depășești obstacolele. În schimb, aici Nick Naylor te învață:

 • arta persuasiunii;
 • capacitatea de a vinde absolut orice;
 • încrederea în sine.

Iar, cel mai important, este să setezi o limită de care să nu uiți în goana după bani mari.

 1. „Pirații din Silicon Valley”, 1999

Cum să-ți construiești propriul imperiu de la zero, având doar talent, râvnă și gândire extraordinară? Aceasta este povestea creării și confruntării a doi giganți din industria calculatoarelor - Microsoft și Apple. Gates, Jobs, Wozniak, care au stat la originea unei revoluții pe scară largă a secolului al XX-lea și au devenit protagoniștii progresului tehnologic, și-au început călătoria spre succes într-un garaj, fără nici un sprijin. Fanteziști, visători, care au abandonat totul pentru ca visele lor să devină realitate.

 1. Jobs: Imperiul Tentației”, 2013

Doar un nebun crede că poate schimba lumea și chiar o schimbă.” Filmul este despre visătorul, rebelul și nebunul Steve Jobs. Viața lui a fost plină de urcări rapide și căderi dureroase, de triumf dulce și dezamăgire amară. Filmul te motivează să nu renunți, să arăți perseverență, forța caracterului, să mergi spre obiectivul tău, în ciuda barierelor și intrigilor destinului. Aceste calități au condus la succes, un visător, ceea ce înseamnă că și pe tine te pot conduce!

 1. „Rețeaua de socializare”, 2010

Povestea reală a creatorilor rețelei de socializare mondiale Facebook, care au devenit cei mai tineri miliardari din SUA. Acest film este un adevărat clasic al categoriei de succes american.

Filmul se bazează pe evenimente reale care au avut loc în viața studentului Universității Harvard, Mark Zuckerberg. Povestea lui Mark oferă o lecție valoroasă începătorilor: ideea unui milion poate sta sub nasul tău, dar pentru ca acesta să aibă succes, trebuie să muncești din greu în fiecare zi, dedicându-te pe deplin atingerii scopului!

Știi ce au aceste filme în comun? Personaje centrale puternice, cu abilități de auto-control și management de invidiat.

Probabil, ai vrea și tu să dezvolți managerul din tine, să știi cum să inspiri și motivezi echipa cu care lucrezi și să te simți ferm în postura de lider. De ce „probabil”? Pentru că mulți se simt confortabil și bine acolo unde sunt și așa cum sunt, iar progresul e mai puțin interesant pentru ei.

Totuși, odată ce ai ajuns să citești acest articol, știm că nu ești așa și ești omul care crește constant. De aceea, te invităm la trainingul Director – Get Things Done, un training care, la sigur, va îmbunătăți calitatea vieții tale profesionale (deci, și personale, în consecință).

Află toate detaliile despre Director – Get Things Done pe acest link: http://director.angrybusiness.md/!