Polina Bardas: „Ne-am dorit să lăsăm ceva în urma noastră, ca urmașii noștri să nu mai fie nevoiți să plece din țară”

...

Indiferent la ce etapă a vieții ne-am afla, mereu suntem conduși de anumite aspirații. Se schimbă doar motivele - scopul rămâne mereu același. Astfel, dacă la început pășim în viață cu întrebarea: „Cu ce mă voi ocupa în viitor?”, la un moment dat ajungem în punctul când ne întrebăm: “Dar oare ce voi lăsa după mine?”.

Așa a fost și pentru absolventa training-ului Coaching AB, Polina Bardas, care în 2005 a decis împreună cu soțul ei să pună bazele unei afaceri cu mobilă la comandă “Exuberanță - Mob” SRL.

Care au fost motivele și cu ce impresii a a absolvit cursul - vedeți în interviul de mai jos.

-         Cum ați aflat de Coaching-ul AB?

P.B.: Mi l-au recomandat prietenii mei.

 

-         Ce v-a motivat să participați la training?

P.B.: La un moment dat am realizat că în afacerea noastră ceva nu funcționează așa cum ar trebui. Sunt multe detalii care îmi scapă, pentru ca aceasta să meargă ca pe roate, așa că am decis că ar fi bine să-mi perfecționez cunoștințele în domeniul business-ului. Am avut o intuiție că la acest Coaching o să găsesc răspunsuri la toate întrebările mele și așa a fost.

Un alt motiv a fost că ne-am dorit să lăsăm ceva în urma noastră, pentru ca urmașii noștri să nu mai fie nevoiți să plece din țară. Am o familie numeroasă compusă din 9 persoane, iar la moment, majoritatea se află peste hotare.

 

-         Cât de utilă a fost informația de la Coaching pentru Dvs.?

P.B.: A fost foarte utilă! Ba mai mult, mi s-au schimbat complet percepțiile despre anumite strategii și tehnici de promovare. Dacă ești încadrat în lumea afacerilor, este primordial pentru afacerea ta să menții un anumit ritm. Am mai absolvit un seminar de psihologie în business, după care m-am înscris la un curs de SMM, iar recent am fost la training-ul Director 6 cu Alina Andriuță și, desigur, nu am să mă opresc aici.

 

-         Cum s-a schimbat dezvoltarea afacerii Dvs. după Coaching?

P.B.: Am început reorganizarea totală a structurilor: de la administrare până la producere.

 

-         Care informație de la curs v-a impresionat cel mai mult?

P.B.: Sunt mai multe dintre cele care au indicat punctele slabe ale afacerii, dar cel mai mult m-am regăsit în conceptul de planificare. Deja am pus în aplicare planul de marketing pentru platformele de promovare și știu că de data asta fac totul corect.

 

-         Ce semnifică pentru Dvs. ideea de a fi lider într-o afacere?

P.B.: Lider într-o afacere este o persoană creativă, competentă, curajoasă, prezentabilă.

 

-         Ce stă la baza unui business de succes?

P.B.: La baza acestuia stă:

  • Profesionalismul;
  • Încrederea în propriile forțe;
  • Investițiile în dezvoltarea personală și profesională;
  • Planificare;
  • Control.

 

-         Ce concluzii v-ați făcut după absolvirea Coaching-ului AB?

P.B.: Acesta m-a ajutat foarte mult pentru a lua anumite decizii de viitor, iar acum îmi pot planifica pașii pentru creșterea afacerii. De asemenea, am cunoscut foarte multă lume din diferite domenii, oamenii ambițioși și perseverenți. Cred că asta m-a încurajat și m-a motivat la fel de mult.

 

-         L-ați recomanda altora? De ce?

P.B.: L-aș recomanda tuturor celor care sunt la început de drum în acest domeniu și celor care, la fel cum a fost la mine, simt o stagnare în dezvoltarea afacerii. Aici vei găsi traineri profesioniști, plini de viață și cu foarte multă rabdare, care știu să motiveze, dar și să ofere multe cunoștințe și o schimbare totală în gândire. Le spun mulțumesc și îi recomand cu multă încredere.

Este foarte important să-ți propui un scop până la o anumită perioadă din viața ta, iar apoi să folosești toate resursele ca să îl atingi. Ne simțim cu adevărat realizați și împliniți atunci când putem privi în urmă și vedea rezultatele muncii noastre - rezultate de care, mai târziu, se vor mândri și copii noștri.

8 săptămâni de Coaching îți par prea multe la moment? Fă un „test-drive” – vino la StartUp Angry Business – un training ultra-intens de o zi, în care fiecare participant înțelege dacă lumea afacerilor este pentru el/ea și ce anume trebuie să facă, ca să lanseze propriul business cu dreptul.

P.S.: Acum ai ocazia să participi la StartUp-ul din 8 septembrie la un preț practic simbolic. Dă click pe acest link: http://start.angrybusiness.md/ și completează formularul de participare, pentru a-ți asigura locul la training!