Olga Alexei: „Cursul de Coaching schimbă complet viziunea cu privire la afaceri și te face nu doar să-ți creezi un plan concret de acțiuni, dar și să-ți dorești mai mult de la viață!”

...

„Sănătatea este o convenţie între tine şi corpul tău”. – Terri Guillemets

În ultimii ani, a crescut considerabil interesul moldovenilor față de un mod sănătos de viață și de alimentele corecte și naturale. Iar dacă crește cererea, crește, respectiv, și oferta, prin aparația a tot mai multor magazine atât fizice, cât și online.

Olga Alexei este fondatoarea magazinului Organic India în Moldova, locul în care pot fi găsite suplimente alimentare naturale și ceaiuri din cele mai renumite și eficiente plante medicinale indiene, care îmbunătățesc calitatea vieții și oferă Adevărata Stare de Bine.

Ne-am propus să vă împărtășim cum s-a născut ideea acestei afaceri și de ce Olga a ales să vină la cursul de Coaching AB.

 

AB: În ce domeniu activați?

Domeniul meu de activitate ține de promovarea și comercializarea produselor necesare pentru o viață sănătoasă, mai exact a suplimentelor alimentare și a ceaiurilor Organic India în Moldova, produse din plante medicinale ayurvedice, certificate 100 % BIO.

AB: Cum ați descoperit pasiunea pentru această activitate?

S-a întâmplat acum doi ani, în timpul unei călătorii în Mexic, unde am plecat cu iubitul meu să-și dezvolte o altă idee de afaceri. Acolo am descoperit Moringa – planta de la care începuse toată aventura. Moringa este numită și „Arborele Miraculos” sau „Arborele Vieții” datorită proprietăților sale impresionante și beneficiului pe care îl oferă organismului. Ne-am gândit atunci că ar fi o idee minunată să aducem și în Moldova această plantă fascinantă sub formă de capsule, ca supliment alimentar. Mi-a trezit un mare interes și am început să studiez, să investighez, să caut informații. Am discutat cu localnicii și chiar am programat vizite la câteva plantații ale fermierilor locali. Ulterior, am decis că Moringa, Arborele Vieții, să fie importată din India, țara de origine a acesteia, de unde începuse și interesul față de medicina ayurvedică.

AB: Ce dificultăți majore ați întâlnit în activitatea afacerii Dvs. și cum le-ați soluționat?

Presupun și sunt conștientă că dificultățile mari abia urmează, ținând cont de faptul că suntem la început de drum. Dificultățile întâlnite până acum țin mai mult de procedurile ce vizează logistica importului produselor.

AB: De ce ați considerat că este important să participați la Coaching?

Am știut și eram decisă că vreau să particip la Coaching datorită recenziilor bune și „zgomotului” istoriilor de succes pe care acesta l-a făcut încă de la primele ediții. J

AB: Care sunt subiectele ce v-au oferit cele mai bune soluții?

Absolut toate! Începând cu prima lecție a Coaching-ului, pleci acasă cu instrumente utile pentru afacerea ta, pe care poți să le implementezi din prima zi. Recunosc, lecțiile de vânzări și finanțe au fost cele mai interesante pentru mine, după care, datorită tehnicilor noi învățate a urmat o organizare mai bună a finanțelor și o monitorizare mai eficientă a vânzărilor.

Deși nu am avut posibilitatea să fiu prezentă la toate lecțiile de Coaching, mentorii au pus la dispoziție posibilitatea de a urmări lecțiile online, ceea ce constituie un mare avantaj pentru persoanele ce au deplasări sau nu au posibilitatea fizică de a fi prezenți la toate lecțiile.

AB: Ce anume ați implementat după training și în ce măsură v-a ajutat?

În primul rând mindsetul (felul de a gândi). El se schimbă considerabil în timpul cursului, iar odată cu el și atitudinea. Pasiunea cu care predau mentorii trezește și crește și pasiunea ta față de activitatea pe care o întreprinzi. În primul rând am implementat decompoziția afacerii, exercițiu care te face să înțelegi unde ești și să știi exact ce ai de făcut pentru a obține rezultatul dorit.

AB: Ce sfat le-ați da celor care încă stau pe gânduri?

Să nu mai aștepte „momentul portivit”. E sfatul ce se adresează în special celor care deja au o idee de afaceri sau visează la ziua când vor lucra la ea. Nu este suficient să-ți dorești ceva. Coaching-ul AB schimbă complet viziunea cu privire la afaceri și te face nu doar să-ți creezi un plan concret de acțiuni, dar și să-ți dorești mai mult de la viață!

Deseori îmi amintesc de „fenomenul termostatului” cu zâmbetul pe buze și mă trezesc instant :)

AB: Enumerați 3 calități importante pentru un antreprenor de succes.

Determinare, perseverență, dezvoltare personală continuă. Se poate să enumăr mai multe? :D

AB: Ați recomanda Coaching-ul prietenilor? De ce?

Prietenii mei pot confirma deja că le-am recomandat cursul cu mare încredere. 

Consider că Coaching-ul este un curs „must-do” pentru toți antreprenorii, la orice etapă în afaceri, indiferent de vârstă. Se dau multe instrumente utile, aplicabile pentru orice nișă de afaceri și, cel mai important, super actuale.

AB: Continuați gândul: pentru mine, cursul de Coaching...

A fost o provocare care încă o dată mi-a confirmat că nu trebuie să te limitezi la ceea ce ai învățat până acum, dacă îți dorești mai mult de la viață. Cursul de Coaching este ca o cheie personalizată pentru fiecare participant în parte.

Dacă visezi și tu să faci o afacere, dar încă nu ți-a venit nici o „idee genială”, vino la trainingul StartUP Angry Business. Aici vei afla care sunt cele mai actuale și mai profitabile idei de afaceri ale anului 2019 și nu numai.

Iar dacă ai deja o idee, dar aștepți „momentul potrivit” din cauză că nu ești pregătit moral, financiar sau chiar psihologic, atunci vino la Coaching Angry Business, locul unde vei învăța cele mai de succes strategii de acțiuni și vei primi cele mai eficiente instrumente de lucru chiar din prima zi  de training.