Ok, Google, care e secretul productivității?

...

Google este cunoscut pentru abordarea sa inovatoare de organizare a unui flux mare de lucru. Lor le pasă de dezvoltarea angajaților și fac totul pentru a-și îmbunătăți productivitatea. Managementul timpului este una dintre componentele succesului lor. Și, ca tot ce este genial, sistemul lor este foarte simplu. Astăzi vei afla cum funcționează și cum îl poți implementa în viața ta.

„Make Time” - tehnica de gestionare a timpului

Managementul timpului este o strategie care face parte din succesul corporațiilor globale de internet precum Google. Ei cheltuie foarte mulți bani pentru a-și pregăti angajații în tehnici de productivitate personală. Iar aceasta se răscumpără prin muncă rapidă și de înaltă calitate.

De-a lungul anilor, compania și-a dezvoltat propria abordare a managementului timpului, care se numește „Make Time”. Esența sa este că în programul tău trebuie să indici clar sarcina, momentul și locul în care o efectuezi.

De ce anume așa?

Totul a început cu un experiment care a fost realizat în 2002 de oamenii de știință britanici de la Bath University:

  • Un grup de control a fost solicitat să se antreneze la sală, o dată pe săptămână. Doar 29% dintre participanți au efectuat sarcina.
  • Grupului experimental Nr. 1 i s-a făcut aceeași propunere, dar au completat-o ​​cu informații despre modul în care exercițiile fizice sunt bune pentru sănătate. De această dată, 39% dintre participanți au finalizat sarcina.
  • Grupul experimental Nr. 2 a fost rugat să indice ziua, ora și locul exact unde vor merge la antrenament. 91% dintre participanți și-au îndeplinit obligația.

Nu este suficient să spui că vei face. Este necesar să stabilești clar momentul și locul în care se va întâmpla acest lucru. Sună puțin a cosmos, dar în acest caz, probabilitatea de a-ți îndeplini planul este de 90%.

Dar asta nu este totul. Ai la dispoziție o săptămână. În ce zi trebuie să faci o sarcină și în care zi - alta? Când să faci un brainstorm, să te întâlnești cu un client, să faci sarcini de rutină sau să faci planificări? Experții Google au lucrat și la aceste probleme.

Cum să-ți planifici corect săptămâna

De fapt, orice persoană poate ajunge intuitiv la un astfel de sistem. Ce vrei să faci luni? Corect, nimic. Când simți cea mai mare creștere a energiei? Undeva marți-miercuri. Iar, vineri deja simți cum începi să te relaxezi... Distribuția de energie și productivitate în diferite zile ale săptămânii nu este aceeași și ar trebui să ții cont de acest lucru în planificarea lor.

  1. Luni – rampa de lansare a săptămânii

Luni mai ești cu gândul la weekend. Aceasta este o zi de încălzire. Pune-ți sarcini simple, dar importante, cu un nivel minim de creativitate. Poți face tot ce are legătură cu editarea, revizuirea, finalizarea sarcinilor mari.

Efectuează lucrările pregătitoare de care vei avea nevoie pentru probleme mai grave pe parcursul săptămânii. Organizează întâlniri simple sau ședințe.

Această zi este, de asemenea, bună pentru a planifica restul săptămânii. Asta nu necesită prea multă energie și sarcini creative, cu toate acestea, te setează pentru succes, ceea ce și este necesar la începutul săptămânii.

  1. Marți și miercuri - productivitate maximă

Dacă continuăm comparația cu antrenamentul sportiv, atunci marți și miercuri sunt cu siguranță „leg days”. Acestea sunt zilele tale de lucru în sensul deplin al cuvântului. Sunt perioade cu productivitate înaltă și ar trebui să le utilizezi la maximum.

Planifică pentru aceste zile cele mai solicitante sarcini, care necesită o atenție maximă: brainstorming, rutină grea, redactare de rapoarte, negocieri dificile, vorbire în public. Depășește aceste provocări în două zile.

  1. Joi - platoul productivității

Două zile de marș intens ți-au știrbit din putere. Astfel, joi poți încetini viteza. Dar este prea devreme pentru a te opri. Aceasta este ziua perfectă pentru tot felul de întâlniri. Nu te scurg de atenție la fel de mult ca zilele precedente, dar necesită efort - dacă, desigur, dorești să le faci productive.

  1. Vineri – faci concluzii

Au mai rămas doar câteva ore până la sfârșitul săptămânii de lucru. Asigură-te că acestea vor fi un final de înaltă calitate. Obține informații, cercetare, planificare pe termen lung. Rezumă, încheie frumos proiectele finalizate. Vineri este un fel de luni, dar predispune la mai multă creativitate. Este, de asemenea, un moment bun pentru networking.

Desigur, un astfel de program nu este o dogmă și de multe ori e nevoie și să îl încalci. Uneori, săptămâni întregi vor fi ca marți și miercuri - în efort total. Dar un astfel de sistem te va ajuta să îți distribui rațional forțele și să obții productivitate maximă fără să-ți sacrifici sănătatea.

Cum să-ți planifici ziua

Ei bine, ți-ai planificat săptămâna. Dar cum să planifici o zi? La ce oră și minut ar trebui să atribui anumite sarcini?

Pentru început îți facem cunoștință cu conceptul „decision fatigue” - oboseala decizională. În psihologie, acest termen înseamnă deteriorarea calității deciziilor după ce o persoană a trebuit să ia prea multe decizii. De exemplu, judecătorii la sfârșitul zilei lucrează mai puțin echitabil decât înainte de prânz.

Ce înseamnă asta?

Ar trebui să îți împarți sarcinile în două categorii: cele în care trebuie să iai multe decizii (brainstorming, negocieri, planificare) și rutină. Programează sarcini din prima categorie până la ora mesei, de la a doua, la sfârșitul zilei. Apropo, acesta este motivul pentru care dimineața ar trebuie să planifici, când puterea va fi încă mare.

Pentru luna ianuarie, programează-ți training-ul „Construcția Departamentului de Vânzări”. Acesta se va desfășura pe data de 25-26, în zilele de sâmbătă și duminică, perioada în care tu ești liber de alte sarcini urgente și te poți concentra pe dezvoltarea profesională.

Iar dacă te înregistrezi până pe 10 ianuarie, vei profita de o reducere de 50%. 10 este vineri! :) Click aici: http://vinzari.angrybusiness.md/!