Negară Nicolae: „Acest curs este pentru cei cărora nu le ajunge exact un pas, pentru a-și putea dezvolta ideile și afacerea mai departe”

...

Suntem mândri de afacerile lansate de membrii comunității Angry Business,  iar frumosul proiect „Hrișcă Verde”, în totalitate ecologic, este unul dintre ele. „Hrișcă Verde” a fost elaborat de către antreprenorul Negară Nicolae, chiar în timpul frecventării cursului de Coaching.

Vezi și tu, în interviul de mai jos, cum a ajuns Nicolae la curs și ce l-a motivat să dezvolte acest produs.

A.B.: În ce domeniu activați și de cât timp? Ați început afacerea din pasiune pentru activitatea ei sau din interesul pentru lumea business-ului?

N.N.: Activez în domeniul Agriculturii Ecologice de 1,5 ani, la MOVCA – Asociația producătorilor ecologici, cu toate că am făcut studii în domeniul cinematografiei. Însă pasiunea pentru pământ și mâncare sănătoasă m-a determinat să mă reprofilez.

A.B.: Ce dificultăți majore ați întîlnit în activitatea afacerii Dvs. și cum le-ați soluționat?

N.N.: Prima încercare de afacere a fost începută în timpul cursului de Coaching de la AB. Cea mai mare dificultate este pînă în prezent necunoașterea de către majoritatea populației din Republica Moldova a informației despre mâncarea sănătoasă, în particular produsele ecologice.

A.B.: De ce ați considerat că este important să participați la Coaching AB?

N.N.: De fapt soția mea, cunoscând intenția mea de a iniția o afacere în domeniul agriculturii și anume, creșterea de legume ecologice, m-a înscris la cursul Start-up. A fost un cadou de ziua mea. De acolo, totul a curs natural spre Coaching.

A.B.: Ce așteptări ai avut de la acest curs?

N.N.: Unica așteptare de la acest curs a fost să înțeleg mai bine cum se fac afacerile, pentru că până atunci absolut deloc nu m-a interesat această temă.

A.B.: Ce anume ați implementat în practică după training și în ce măsura v-a ajutat asta?

N.N.: Chiar în timpul cursului am hotărît să elaborez un produs, ecologic desigur, pe care să pot să-l comercializez la piața săptămânală „EcoLocal”. Respectiv, am creat gama de produse „Hrișcă verde” – hrișcă boabe și făină din hrișcă verde.

A.B.: Ce sfat le-ați da celor care încă stau pe gânduri dacă acest curs este pentru ei?

N.N.: Acest curs este pentru cei cărora nu le ajunge exact un pas pentru a-și putea dezvolta ideile și afacerea mai departe.

A.B.: Enumerați 3 calități importante pentru un antreprenor de succes?

N.N.: Să fie curajos, să fie bine informat despre domeniul în care vrea să dezvolte afacerea, să fie cinstit.

A.B.: Ați recomanda Coaching-ul prietenilor? De ce?

N.N.: Aș recomanda acest curs pentru că antrenorii sunt într-adevăr competenți și au ce să-ți spună.

A.B.: Continuați gândul: „Pentru mine, cursul de Coaching a fost...”

N.N.: …o poartă spre înțelegerea business-ului.

Prin proiectul „Hrișcă Verde”, Nicolae Negară ne demonstrează, încă o dată, că dorințele profunde și, mai ales, ecologice izbutesc să se materializeze, dacă sunt făcute cu suflet și dăruire de sine.

Produsele ecologice au avut, au și o să aibă succes atât în Moldova, cât și peste hotarele ei; important să fie dorință și cunoștințe.

Dacă ai și tu o idee de astfel de produse pe care vrei neapărat să o realizezi, vino la Coaching AB. Tu vii cu ideea, iar noi cu informațiile și soluțiile. Înregistrează-te aici: http://coaching.angrybusiness.md/!