Marketing de influență – cum îl faci să lucreze pentru tine. Partea I.

...

Știai că cea mai recunoscută figură din istoria marketingului de influență este Moș Crăciun? Acesta a început să apară pe posterele publicitare Coca-Cola tocmai din anul 1920.

Marketingul de influență nu e ceva nou. Bineînțeles, multe s-au schimbat pe parcursul istoriei, dar esența acestui tip de marketing este încă aceeași: trebuie să găsești o persoană faimoasă pentru a demonstra clienților tăi că pot avea încredere în tine.

Cu toate acestea, după cum arată practica, nu toate personalitățile celebre au același efect. De exemplu, un blogger bine cunoscut este de 10 ori mai capabil să influențeze o decizie de cumpărare decât un cântăreț de muzică ușoară. Potrivit unui studiu realizat de Colective Bias, o acoperire a unui public vast nu este echivalent cu succesul unei campanii publicitare.

În acest articol din 2 părți, îți vom spune tot ce trebuie să știi ca să începi să fructifici marketingul de influență:

  1. Ce înseamnă marketingul de influență
  2. Ce beneficii are
  3. Cine sunt influencerii și ce pot face ei pentru afacerea ta
  4. Cum să începi să influențezi publicul țintă.

Care este esența marketingului de influență?

Marketingul de influență vizează promovarea produsului sau serviciului tău pentru anumite segmente de public țintă, nu pentru toată piața în ansamblu. Acest lucru este diferit de marketingul tradițional - când faci publicitate și speri că asta este suficient pentru ca oamenii să înceapă să îți cumpere produsul. Marketingul de influență implică folosirea relației dintre influencer și cei care urmăresc această persoană.

Dacă se face corect, marketingul de influență devine un instrument puternic care ajută brandurile să-și înțeleagă mai bine clienții prin observarea și analizarea interacțiunilor cu influencerii. În plus, există și alte avantaje:

1. Oamenii au încredere în oameni

Oamenii tind să aibă încredere în recomandările celorlalți. Elemente precum recenzii, mențiuni în rețelele sociale, conținut generat de utilizatori sunt forme de dovadă socială. Acestea arată consumatorului că alții folosesc deja acest produs și sunt mulțumiți.

Oamenii au și mai multă încredere în influenceri. Ei au investit deja timp și efort pentru a-și dezvolta statutul și pentru a câștiga publicul. Ei prețuiesc relația cu cei care îi urmăresc mai mult decât profiturile.

2. Poți obține informații valoroase despre publicul tău țintă

Influencerii știu să capteze clienții potențiali. Ei înțeleg ce conținut le place și ce nu. Observând și analizând interacțiunea dintre influenceri și publicul țintă, poți obține informații utile care te vor ajuta să creezi un portret al clientului, să creezi un conținut mai interesant pentru el / ea și să creezi campanii de publicitate eficiente.

3. Poți obține mai multe lead-uri

Datorită influencerilor, poți obține mai mulți clienți potențiali. Audiența rețelelor sociale este imensă. De fiecare dată când un influencer publică un mesaj despre produsul tău și o altă persoană o distribuie, oameni noi vor afla despre compania ta.

Ce fac influencerii?

Totul depinde de obiectivele de marketing pe care le urmărești. Mai jos vei găsi o listă a lucrurilor pe care influencerii le pot face pentru brandul tău:

1. Creează legături către produsul / serviciul tău

Influencerii pot include în postările lor link-uri către site-ul tău, profil sau site web.

2. Scrie postări despre tine pe pagina / site-ul său

Un influiencer poate scrie o recenzie bună despre produsul tău sau poate face o comparație favorabilă ție cu concurenții.

3. Promovarea brandului tău la evenimente

Un influencer îți poate promova brandul la evenimente. Acest lucru se poate face în diferite moduri. De exemplu, poate ține un discurs sau poate să apară la un eveniment / filmeze un video / să facă o fotografie alături / despre un produs de-al companiei.

4. Repost în rețelele sociale

Cei mai mulți influenceri împărtășesc informații despre compania promovată în rețelele sociale. În funcție de platformă, acestea pot include informații textuale, imagini, videoclipuri sau un link către site-ul web. Cu toate acestea, ai grijă, deoarece postările plătite în rețelele sociale arată puțin diferit decât de obicei și pot crea o senzație de falsitate în fața publicului.

Influiencer marketing-ul este un trend al anului 2018 care va continua și în 2019. Dacă ai ceva de promovat, ar fi bine să îl iei în considerare. Cum o faci și cum o să o facă influiencerii pentru tine – afli în câteva zile, în partea a II-a a acestui articol.