Top 10 business bloguri care au generat câștiguri de milioane

...

Oamenii devin bloggeri din 3 motive: unii vor doar să-și împărtășească gândurile cu oamenii, alții își propun să vândă un anumit produs sau să-l promoveze, ceilalți încearcă să se ajute pe ei înșiși în felul acesta.

Indiferent de motivul unui blog, acesta poate deveni brusc de succes și poate aduce milioane creatorului său. Vezi mai jos o selecție a celor mai de succes și mai ușor de citit bloguri din lume care au făcut din creatorii lor oameni bogați.

  1. «Huffington Post»

Blogul «Huffington Post» a fost creat de Kenneth Lehrer, Andrew Breitbart, Iona Peretti și Arianna Huffington. Conținutul nou apare în mod regulat pe blog, acoperind o gamă largă de subiecte: politică, afaceri, mediu, divertisment, tehnologie și multe altele.

Conceptul de blog a fost inventat în luna mai a anului 2005, iar proiectul a fost lansat la doar câteva zile mai târziu. Un an mai târziu, unul dintre cele mai mari bănci au investit în proiect 5$ milioane, iar peste câțiva ani, datorită strângerilor de fonduri și diverselor investiții, blog-ul a colectat mai mult de 15$ mln. În 2011, blogul a fost achiziționat cu 315$  milioane de către compania «AOL», iar unul dintre fondatori, Arianna Huffington, a rămas în calitate de redactor-sef.

Blogul a devenit atât de popular și a câștigat încrederea cititorilor iar în 2009, revista «Forbes» a dat lui Arianne Huffington locul 12 pe lista celor mai influente femei din lume.

  1. «TechCrunch»

Blogul «TechCrunch» pune pe paginile sale știri și informații legate de tehnologie. Blogul a fost fondat și creat de Michael Arrington în 2005, iar mai târziu, pe baza conținutului «TechCrunch» a fost create o serie de alte bloguri cu subiecte similare, cunoscute în mod colectiv ca «Rețeaua TechCrunch»: de exemplu, există un blog dedicat exclusiv computerelor și dispozitivelor mobile - «MobileCrunch».

Tot conținutul «TechCrunch» este tradus în franceză și japoneză - «TechCrunch Franța» și «TechCrunch Japonia», respectiv, această mișcare a adus blogului și mai multă popularitate. Acum, costul blogului este de 100$ de milioane.

  1. «Gawker»

Gawker a fost creat de Nick Denton în 2003 și conține tot felul de informații despre celebrități mondiale - actori, muzicieni, politicieni. Adesea sunt publicate zvonuri, bârfe, știri și evenimente din viețile vedetelor și cele mai proeminente politicieni din lume (o medie de 20-30 de articole zilnic), iar sursa este în mare parte informatorii anonimi din alte mass-media populare.

De-a lungul existenței sale, Gawker a primit fonduri de la investitori renumiți, iar acum blogul este estimat la 100$ de milioane.

  1. «Lifehacker»

Blogul «Lifehacker» a fost lansat în 2005 de către Gina Trapani. Este un blog care conține în principal sfaturi și trucuri despre cum să faci viața de zi cu zi mult mai ușoară și mai plăcută, precum și informații despre noile produse din lumea gadget-urilor și software-ului.

În prezent, blogul este deținut de «Gawker Media» (proprietarii blogului 3 din listă) și primește un sprijin semnificativ de la «Microsoft».

În fiecare zi, pe blog se postează peste 18 articole. Este cel mai popular în Japonia și Australia, iar astăzi valoarea sa este de 109$ milioane.

  1. «Mashable»

Blogul «Mashable» conține știri despre site-uri web, tehnologii și medii sociale. Blogul a fost fondat de către adolescentul scoțian Pete Cashmore în 2005 și se concentrează pe știri din presă, dar și articole cu evenimente din lumea tehnologiei, divertismentului, jocurilor online, cinematografiei, memelor și gadget-urilor.

«Mashable» este unul dintre cele mai mari site-uri din lume: în 2009 a intrat în topul celor mai bune 25 de bloguri ale lumii. În 2013, blogul are 3,2 milioane de adepți pe «Twitter» și aproximativ 1 milion de adepți pe «Facebook».

Costul «Mashable» este în prezent de 95$ milioane.

  1. «Fail Blog»

Ben Hah a fondat acest blog în 2008. A publicat pe paginile sale tot felul de glume, clipuri video și fotografii - orice situație amuzantă din întreaga lume.

La cinci luni de la lansare, blogul a fost achiziționat de «Cheezburger Inc». Principalul său venit provine din investiții și publicitatea publicată pe blog.

În fiecare lună, peste un milion de vizitatori unici vizitează site-ul, iar în 2009, creatorii blogului  au lansat propria carte cu glume, care a început să fie publicată anual și vândută destul de bine.

  1. «Smashing Magazine»

«Smashing Magazine» publică sfaturi pentru designeri și dezvoltatori web. Blogul a fost fondat în 2006 de Sven Lennartz și Vitaly Friedman: ei evaluează diferite programe și programe pentru codarea web, precum și toate noile instrumente orientate spre oameni care lucrează în industria de rețele.

În plus, creatorii blogului își produc propriile manuale cu privire la proiectarea și dezvoltarea afacerii pe internet, ilustrate prin exemple din viață. De asemenea, pe site sunt fonturi gratuite, icoane, șabloane și alte elemente de descărcat pentru dezvoltatorii web și pentru designerii web.

Un aflux mare de bani este oferit de publicitatea publicată pe blog, investiții și donații voluntare - costul «Smashing Magazie» este de 5$ milioane.

  1. «Business Insider»

Acest blog este dedicat diverselor informații despre afacere, a fost înființat în 2009 de către Kevin P. Ryan și astăzi este considerat unul dintre cei mai siguri furnizori de astfel de informații, deoarece tot conținutul provine din surse autoritare. Toate știrile analitice sunt publicate la o oră după ce apar în mass-media, pentru care 45 de jurnaliști cu experiență monitorizează în mod constant evenimentele.

«Punctul culminant» al site-ului este tonul ironic al prezentării, în plus, blogul specifică ce informații pot fi de încredere și care a fost distorsionată în mod deliberat. Sursele autoritare de pe site sunt și «The New York Times» și «National Public Radio».

Editorii blogului sunt experți în analitică: de exemplu, redactorul-șef Henry Blodgett a lucrat anterior ca manager al «Merrill Lynch», «Pierce» și «Fenner & Smith», iar unul dintre autorii stabili, Dan Frommer, a fost angajat al «Forbes».

Valoarea netă a blogului, estimată de Kevin P. Ryan, este de 3$ milioane.

  1. «Engadget»

Blogul despre tehnologiile de rețea «Engadget» a fost fondat în 2004 de Peter Rojas. Pe el se  publică cele mai proaspete știri din lumea electronicii de consum și a gadget-urilor.

Zeci de analiști și jurnaliști profesioniști lucrează pe blog: editorul șef al blogului, Darren Murf, a intrat în Cartea Recordurilor Guinness ca cel mai profesionist blogger din lume - la 5 octombrie 2010, a publicat 17.212 articole.

«Engadget» se află în topul 100 al «Technorati», iar în 2010 a fost considerat unul dintre cele mai bune bloguri ale anului. Costul său este de 3,2$ milioane.

  1. «The Daily Beast»

«The Daily Beast» zilnic publică știri și recenzii despre tot felul de evenimente din lume - de la spectacole de modă până la curiozități. Blogul a fost fondat de Tina Brown în 2008, iar în 2010, compania s-a unit cu «Newsweek», care a adus un flux mare de numerar ambelor părți.

Un venit considerabil aduce blogului și cartea «Beast books», care se bazează pe cele mai interesante materialele anuale ale site-ului. În plus, blogul menține mai multe ratinguri proprii- de exemplu, universități, reviste. Publicul blogului este de aproximativ trei milioane de utilizatori lunar, iar costul său este în prezent evaluat la 100$ de milioane.

Probabil deja înțelegi cât de important este un blog și cât venit îți poate aduce dacă lucrezi corect și stabil la el. Cei care au bloguri nu uitați să publicați pe el, iar cei care încă nu au - nu ar strica să își facă unul chiar de azi.

Dacă dorești mai multe informații și instrumente pentru promovarea și dezvoltarea afacerii proprii, te așteptăm la Coaching Angry Business, trainingul care generează succes, dacă chiar îl vrei! Înregistrează-te aici: http://coaching.angrybusiness.md/!