Sneak peek în biblioteca personală a lui Elon Musk

...

Elon Musk este unul dintre cei mai influenți inventatori ai timpului nostru. Co-fondatorul Tesla, Director General la SpaceX, inginer, antreprenor, cât și un ecologist desăvârșit, el împărtășește astăzi cu noi 12 cărți la fel de uimitoare ca el însuși:

1. „Ultima invenție a umanității: Inteligența Artificială și sfârșitul unei ere” de James Barrath

Ai de gând să studiezi IA? Această carte de tehnologie detaliată din 2013 te va ajuta să afli despre efectele pe termen lung ale IA asupra vieții umane și asupra lumii, în general.

2. „Albert Einstein. Viața și universul său” de Walter Isaacson

Pe baza scrisorilor personale ale savantului, această carte este o biografie extrem de interesantă a lui Albert Einstein. Care a fost secretul său? Interesant este că în cartea sa, Isaacson arată natura rebelă a lui Einstein ca o sursă de imaginație științifică incredibilă.

3. „Construcții sau de ce lucrurile nu se strică” de James Gordon

Cum rezistă un baraj la presiunea unor mii de galoane de apă? De ce nu cad podurile suspendate? Gordon oferă răspunsuri clare la aceste și alte întrebări la fel de surprinzătoare într-o manieră distractivă și accesibilă.

4. „Ecaterina cea Mare. Portretul unei femei” de Robert C. Massey

Ecaterina a ajuns de la o prințesă germană la una dintre cele mai puternice femei din istorie. Wall Street Journal a numit această carte „o poveste despre putere, perseverență și pasiune, precum și cea mai mare dintre poveștile spuse de adevăratul maestru al cuvântului”.

5. „Dacă universul este plin de extratereștri... Atunci unde sunt?” Stephen Webb

Numai în galaxia noastră există aproximativ 400 de miliarde de stele, iar în Univers, potrivit oamenilor de știință, aproape 400 de miliarde de galaxii. Atunci, nu ar trebui să existe în spațiu cel puțin încă o civilizație dezvoltată ca a noastră? Această carte caută răspunsuri la întrebări despre viața extraterestră.

6. „Nikola Tesla. Inventatorul viitorului” Bernard Carlson

Cum fără această carte? Nikola Tesla a revoluționat știința electricității, a ajutat la crearea radio-ului și televiziunii și a concurat și cu Thomas Edison, deși a murit în sărăcie. A venit vremea să aflăm de ce și ce putem învăța din viața unui inventator atât de minunat.

7. „Fundația” de Isaac Asimov

Un roman clasic de science-fiction bazat pe o profeție a unei epoci întunecate de frică și război care durează 30 de mii de ani. Pentru a păstra cunoașterea și a salva umanitatea, protagonistul cărții duce cele mai mari minți ale Imperiului (cercetători și oameni de știință) pe planeta Fundația, situată la marginea galaxiei.

8. „Comercianții de îndoieli” Naomi Oresquez

Istoria științei este la fel de fascinantă ca descoperirile sale. Cartea Comercianții de îndoieli este deosebit de relevantă astăzi, iar jurnalista Elizabeth Colbert găsește răspuns la întrebările legate de schimbările climatice globale.

9. „Vrăjitorul din Parcul Menlo: cum Thomas Alva Edison a inventat lumea modernă” de Randall Strauss

Thomas Edison, cunoscut și ca „Napoleon al Invențiilor”, a prezentat lumii un fonograf, o lampă incandescentă și primul film înregistrat cu camera. Aflați și despre alte invenții ale sale în această carte.

10. „Luna - stăpâna severă” de Robert Anson Heinlein

Heinlein a primit premiul Hugo pentru această carte. A rupt toate recordurile literare de patru ori. Acest roman de science-fiction este cea mai bună lucrare a autorului - un basm memorabil și inspirațional despre rebeliune, libertate, umanitate și dragoste.

11. „Inteligența Artificială. Etape. Amenințări. Strategie” Nick Bostrom

Gândirea este ceea ce distinge oamenii de animale. Dar ce a contribuit la dezvoltarea sa și care sunt punctele sale slabe – cartea dată deschide multe paranteze.

12. „Winston Spencer Churchill. Apărătorul regatului. Culmea unei cariere politice. 1940–1965” de William Manchester

Când Winston Churchill a devenit prim-ministru, Marea Britanie s-a confruntat cu un inamic reprezentat de Germania nazistă. Această carte uimitoare este despre o politică extraordinară de apărare militară, precum și despre principiul „nu renunța niciodată”, care l-au ajutat pe Churchill să ajungă la triumf.

Aici ai doar câteva „shot-uri” de cunoștințe din biblioteca lui Elon Musk, care recomandăm să fie citite în această „vacanță” prelungită. Aceste cărți, împreună cu training-urile Angry Business, te vor ajuta să ieși nevătămat din aceasta, dar și viitoarea criză economică.