Cum să evaluezi o idee de afaceri în cinci minute - Partea II

...

În articolul precedent, am vorbit despre evaluarea unei idei de afaceri în 2 timpi și 3 mișcări. Astăzi continuăm cu această temă pentru că, evident, odată terminată această perioadă de carantină, mulți angajați se vor gândi mult mai serios la creșterea veniturilor, ceea ce în traducere ar însemna: deschiderea propriei afaceri.

În continuare, vei vedea o descriere a business-ului cu produse de valoare medie și scumpe. Și tot aici vei decide care domeniu este cel mai profitabil pentru conjunctura ta.

Opțiunea 2: produsul are o valoare medie

Este vorba despre echipamente mari, mobilier, materiale de finisare, produse alimentare cu date de expirare standarde.

Ponderea logisticii în prețul en-gros al unui astfel de produs va fi de 5-20% din valoarea sa totală. Prețul logisticii este esențial pentru concurența pe piață.

Domeniul concurenței se restrânge, dar prețul logisticii este în creștere. Toate acestea creează un peisaj foarte complex al pieței. Aici predomină nuanțele de nișă.

Cum și de ce pot fi utilizate aici estimările macroeconomice? În primul rând, pentru a înțelege volumele de investiții necesare.

Aceste volume ar trebui să fie aceleași în ceea ce privește costul bunurilor, ordinea costurilor de capital pentru organizarea companiilor profitabile. Este foarte important să găsești și să explici abaterile.

De exemplu:

Costul unitar de producere al cărnii este cam în aceeași categorie ca și costul unitar al echipamentelor mari.

S-ar părea că ar trebui să aibă un format comun al întreprinderilor - fabrici uriașe, una sau mai multe unități pentru o țară mare. Dar nu, ferme de carne sunt mai multe.

De ce?

Să aruncăm o privire mai profundă. Producția de carne consumă o mulțime de materii prime ieftine (furaje), care nu sunt profitabile de a fi transportate pe distanțe lungi, sunt dificil de depozitat și se deteriorează în timp.

Prin urmare, în ciuda faptului că este justificată transportarea cărnii în cantități suficient de mari, producătorii de talie medie trăiesc și în această nișă, profitând de concurența regională pentru materiile prime.

Dar dacă mergem mai profund în procesarea cărnii, se dovedește că aici economia logisticii materiilor prime permite deja achiziționarea ei peste tot și extinderea instalațiilor de producție existente.

S-ar părea că acesta este un deces pentru micii producători? Dar nu. Dacă te orientezi către piață și arăți adevăratele avantaje competitive ale produsului, fabricarea de produse din carne în întreprinderile mici este încă rentabilă (produsul este scump, ceea ce înseamnă că este rentabil din punct de vedere economic, chiar și în volume mici).

Opțiunea 3: produse ieftine

Pentru componenta logistică, prețul costului este de 20% sau mai mult. Exemplu: ciment, sol, lemne de foc, nisip, apă, blocuri de construcție, polistiren, metal.

În nișa mărfurilor ieftine, prețul logisticii este decisiv.

Este profitabil să produci și să transportezi mărfuri ieftine doar în cantități mari, pentru a reduce costurile de exploatare și logistică.

O caracteristică interesantă a mărfurilor ieftine este aceea că acestea sunt transportate pe mare. Iar transportul pe mare este foarte ieftin pentru volume mari. Este atât de avantajos pentru toate celelalte tipuri de transport, încât toate porturile lumii, de fapt, sunt situate în același spațiu economic.

Logistica este o componentă determinantă în prețul mărfurilor ieftine. Prin urmare, pentru a înțelege economia lor, este interesant să te tragi cu privirea peste niște hărți speciale.

Cu cât este mai departe de civilizație, cu o logistică mai complicată, cu atât mai scumpe vor fi bunurile ieftine care nu sunt produse la nivel local.

Un fapt minunat pentru întreprinderile mici, în nișa bunurilor ieftine

În mod paradoxal, o legătură regională strânsă duce la faptul că inițierea unei afaceri în nișa bunurilor ieftine poate fi mult mai ușoară decât în ​​cele mai scumpe. În primul rând, datorită restricției concurenței - și mai ales dacă nu ești în domeniul producției, ci în comerț.

Însă acest lucru ar trebui să funcționeze cu loturi mari de produse. În caz contrar, sistemul de operare și economiile negative ale scării vor mânca întreaga marjă.

Dacă sunt disponibile doar cantități mici, în niciun caz nu te implica într-o astfel de afacere. Cultivarea și vânzarea de cereale ieftine este profitabilă doar în cantități mari. Legume, cărămizi, nisip, apă etc. – la fel.

Am oferit unele dintre cele mai simple modele care descriu legile fundamentale ale pieței bunurilor fizice. Însă pentru detalii și întrebări adăugătoare, pentru un ghidaj complet în lansarea propriei tale afaceri, te așteptăm la trainingul Start-UP.

Aici, timp de o zi te ajutăm să te decizi care dintre aceste 3 categorii este mai profitabilă pentru ideea ta. Vezi toate detaliile aici: http://start.angrybusiness.md/!