9 obiceiuri care te vor face mai energic, deci mai productiv

  • 20-02-2020
  • 588
...

Baza productivității este energia, nu timpul. Chiar dacă există multe ore în stoc, acestea vor fi practic inutile dacă te simți obosit. Nivelul de energie este determinat de obiceiuri: cele corecte te fac mai rezistent la epuizarea fizică și psihică, iar cele greșite - creează un cerc vicios de sănătate precară.

Iată nouă obiceiuri care dacă, practicate regulat îți vor ține bateriile pline.

1. Devreme la culcare

Somnul este baza energiei. Dacă nu dormi suficient, atunci începi să nu faci față sarcinilor.

Deși unii oameni susțin că funcționează cel mai bine după șase sau mai puține ore de somn, studiile demonstrează contrariul. Experimentele arătă că lipsa somnului determină o scădere continuă a performanței, chiar dacă subiecții consideră că totul e sub control.

Pentru a menține o minte ascuțită un timp suficient de lung, sunt necesare șapte-opt ore de somn.

2. Exerciții fizice

Sportul este o investiție pe termen lung în nivelul de energie. Acesta poate fi abandonat cu ușurință pe termen scurt, dar în timp, asta va agrava forma fizică generală, ceea ce face mai greu să gândești clar și să păstrezi atenția pe parcursul zilei.

Dacă ți se pare dificil să găsești timp pentru a merge la sală, atunci fă exercițiile fizice acasă. Fă-ți un obicei de a face zilnic flotări sau abdomene. Acest lucru îți va face inima să funcționeze și nu va cere să eliberezi pentru asta două ore dintr-un program aglomerat. Începe cu cel puțin 10 repetări.

3. Dormi în timpul zilei timp de 20 de minute

Acest lucru poate arăta ca o lecție pentru leneși, dar studiile arată că 20 de minute de somn ziua îmbunătățesc performanțele cognitive. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care studiază, deoarece fazele de somn incorecte afectează foarte mult memoria.

Cel mai important este să înveți să te trezești la timp. Mulți oameni dorm prea mult, cufundându-se într-o fază mai profundă a somnului, motiv pentru care după trezire se simt copleșiți. Cheia succesului este să te ridici imediat ce sună alarma.

4. Execută munca grea dimineața

Scopul este finalizarea celor mai importante sarcini în primele patru ore ale zilei de lucru.

Avantajele pentru energie aici sunt, în mare parte, psihologice. Adesea, nivelul de productivitate depinde de starea de spirit. Efectuarea sarcinilor importante, de obicei, o îmbunătățește. Petrecerea timpului pe e-mailuri, întâlniri, apeluri, precum și încercările nereușite de a crea ceva valoros adesea aduc frustrare și oboseală când sunt făcute după-amiaza.

5. Elaborează planurile din timp

Să începi munca este dificil și pe parcursul zilei vei încerca să lupți cu amânarea și procrastinarea. Începe să execuți task-urile treptat, iar la final vei putea depăși impulsurile care te obligă să cheltui energie pentru activități neproductive.

O modalitate de a face acest lucru este formularea planului cu o zi înainte. Vizualizarea intențiilor și introducerea lor în program va ajuta la îndeplinirea lor automată.

6. Vinde-ți ție propriile obiective

Multe persoane au simultan două opinii opuse:

  • alți oameni (marketeri) trebuie să-i convingă să facă lucruri pe care ei înșiși nu le-ar face;
  • ei înșiși nu sunt capabili să-și influențeze propria motivație pentru a face ceva util.

Trebuie să înveți să îți vinzi propriile obiective. Începe cu ambalajul: modul în care îți împachetezi proiectele poate avea un impact imens asupra motivației.

Încearcă să dedici zece minute pe zi pentru a te gândi la modul în care activitățile de astăzi te-au ajutat să te apropii de obiectivul tău.

7. Îmbunătățește-ți mediul înconjurător

Nu îți poți alege părinții, colegii sau șeful, dar poți alege prietenii.

Conversațiile cu unii oameni te umplu de energie, iar cu alții, te golesc. Nu înseamnă că trebuie să refuzi să comunici cu o persoană care trece prin momente dificile sau să nu acorzi atenție acelor prieteni cu care nu există schimb pozitiv de energie. Toată lumea are nevoie uneori de un umăr pe care să plângă, dar unii oameni vor mereu acel umăr la îndemână.

Stabilește o limită pentru comunicarea cu oamenii care te golesc.

8. Citește mai multe cărți utile

Unul dintre avantajele principale ale cărților nu este simpla furnizare de informații. Mai degrabă, este o dezvoltare a gândirii care apare adesea la nivel subconștient. Cele mai bune cărți nu sunt cele bogate în fapte, ci cele care schimbă stereotipurile mentale.

Acestea pot fi cărți audio, pe care le poți asculta din mers. Un semn al unei cărți bune este aspectul automat al gândurilor pe un subiect la care lucrezi la moment. La fel cum o melodie bună poate fi un fundal pentru o emoție specifică, o carte bună poate fi un fundal pentru un gând specific.

9. Evită mediul toxic

Se pierde multă energie dacă diferite aspecte ale vieții, atât interne cât și externe, se ceartă între ele. Este posibil să fie un coleg care nu dorește să fii promovat sau prietenii care se amuză pe seama obiectivelor tale, temerilor, precum și gândurilor care te fac indecis.

Alege oamenii care te înconjoară, căci de ei depinde energia și reușitele tale. Dacă nu știi cum se face asta, vino la trainingurile Angry Business și îți arătăm noi cum. Aici vei fi mereu încojurat de oameni plini de viață și energie, care vor să facă schimbări atât în viața lor, cât și a celor din jur.

O idee bună ar fi să vii la cursul Director – Get Things Done cu Alina Andriuță din 22-23 februarie! Dacă cauți motivație și soluții concrete de a acționa, acum e momentul! Înregistrează-te pe http://director.angrybusiness.md/!