Irina Brașoveanu: “Acest curs mi-a fost foarte util deoarece am învățat pașii de bază care trebuie efectuați pentru o bază bună a afacerii, dar, de asemenea, am înțeles și care este puterea rețelelor de socializare”

...

“Dacă afacerea ta nu este pe internet, atunci poți să consideri că nici nu există”.      

Bill Gates

Într-o eră tehnologică, în care totul se află la un click distanță este esențial să te faci remarcat anume în acel loc unde se găsește cea mai mare concentrație de atenție, Internetul. Deși pentru unii este deja o normalitate, alții continuă să rămână sceptici când e vorba de impactul pozitiv pe care îl poate avea asupra afacerii.

Irina Brașoveanu este fondatoarea business-ului „Brașoveanu” SRL și participantă a Coaching-ului AB. A decis să participe la acest curs din ambiția și dorință pentru a-și vedea visul împlinit, iar ca să o poată face, a fost necesar de o anumită îndrumare pentru a fi totul corect.

Cum a început acest drum Irina și ce greutăți a întâlnit - află în interviul din continuare.

A.B.: Care este domeniul Dvs. de activitate?

I.B.: Am ales să mă specializez pe tricotarea și desenarea tricourilor.

 

A.B.: Cum ați descoperit pasiunea și de cât timp activați în domeniu?

I.B.: Am absolvit colegiul de arte “Plămădeală”, design vestimentar. Recent, am început să pictez pe tricouri, pentru că mie îmi plac lucrurile personalizate care te evidențiază ca personalitate aparte, iar asta reprezintă o modalitate perfectă de a te afirma.

 

A.B.: De ce ați decis că este important să participați la Coaching AB?

I.B.: Idea inițială era să deschid un atelier de croitorie, iar când am început lecțiile din Coaching. am hotărât să mă specializez anume pe tricouri, adică să dezvolt un singur produs. Ceea ce vreau eu, de fapt, este că oricine își dorește un tricou mai deosebit și original, să-l găsească la mine. Acest curs mi-a fost foarte util, deoarece am învățat pașii de bază care trebuie efectuați pentru a construi o temelie bună a afacerii, dar, de asemenea am înțeles și care este puterea rețelelor de socializare, deși eram sceptică în privința acestora.

 

A.B.: Care sunt temele în care v-ați regăsit cel mai mult?

I.B.: Unele dintre teme, mă refer la cele care țin de vânzări, deja îmi erau cunoscute, dar oricum mi-am accentuat pentru mine câteva lucruri noi. În mod special mi-a plăcut:

  1. Cum să vinzi pe rețelele de socializare;
  2. Cum să îți setezi target-urile;
  3. Care sunt prioritățile;
  4. Fenomenul Vitali.

 

Cu părere de rău am lipsit la tema: „Cum să îți angajezi personalul”, dar trebuie trebuie neapărat să o privesc online, pentru că în curând voi avea nevoie de ea.:)

A.B.: Numiți 3 calități care ar trebui sa le dețină un antreprenor pentru a avea succes?

I.B.: În primul rând, ar trebui să fie foarte organizat și să își mențină zilnic programul de activitate, indiferent ce motive sau probleme ar interveni. De asemenea, aș mai accentua:

  1. Ambiție;
  2. Multă muncă;
  3. Creativitate;
  4. Abilitatea de a comunica cu oamenii.

 

A.B.: V-ați făcut toate temele pentru acasă?

I.B.: Da, pentru că se taxa cu neacceptarea la lecție, iar eu vroiam să fiu prezentă neapărat. :)

 

A.B.: Ați recomanda Coaching-ul și altor persoane? De ce?

I.B.: Da, am recomandat chiar deja, dar consider că trebuie deja să existe un început de afacere, pentru a participa la acest training. În acea perioadă, încă nu activam și îmi făceam temele la nivel intuitiv, dar planific să repet acest curs când voi începe să muncesc mai intensiv. Este greu să intuiești cu ce probleme o să te confrunți, atunci când nu activezi.

 

A.B.: Continuați gândul: Pentru mine Cursul de Coaching a fost...?

I.B.: ...un imbold ca să acționez.

 

Deși, din exterior, deseori creăm impresia unor oameni puternici și hotărâți, ajungem la un moment dat când suntem compleșiți de multă muncă inutilă, care ne consumă enorm. Eforturile sunt necesare, dar doar atunci când sunt canalizate corect.

Dacă și tu te afli în aceeași situație, atunci înregistrează-te imediat la StartUp-ul din 6 noiembrie și lasă-te pe mâna celor care au construit deja afaceri de succes în Moldova.  

Click pe acest link pentru detalii și înregistrare: http://start.angrybusiness.md/.