În primul rând, pentru femei - Afaceri mici care pot aduce bani mari

...

Să începem cu începutul – de ce anume pentru femei? Pentru că femeile sunt cele care, de cele mai multe ori, trebuie să ia o pauză de la ascensiunea profesională pentru a se dedica... ascensiunii personale.

Maternitatea îți pune cariera „în așteptare” și, adesea, mamele se reîntorc cu greu la ceea ce făceau până a fi mame. Pentru că lucrurile se schimbă. Pentru că ai un suflet, sau două, sau trei care depind acum de tine și care nu pot fi hrănite cu un salariu mediu pe țară.

Unele dintre cele mai de succes afaceri au fost lansate anume de femei care s-au trezit în situația de mai sus. Dacă te regăsești și tu sau cunoști pe cineva care se confruntă cu aceleași provocări, vezi câteva idei de afaceri mici cu perspective de a crește mari, pe care le poți încerca:

1. Croitoreasă

Oamenii vor avea întotdeauna nevoie de îmbrăcăminte tivită și nasturi întăriți sau adăugați - și tu poți fi persoana care o face. Dacă îți place să coși, începe prin a oferi servicii simple, cum ar fi cele menționate mai sus. Ulterior, extinde gama la croitorie și design, pe măsură ce construiești o bază de clienți stabilă.

2. Consultant personal

Poți oferi consultații despre interiorul casei, regimuri personalizate de nutriție sau exerciții fizice. Creează un profil pe rețelele de socializare despre ce faci și „umple-l” cu informații practice, videoclipuri gratuite cu exerciții fizice sau idei delicioase de gustări sănătoase. Aceasta este o modalitate obișnuită, pentru experții în variate domenii, de a-și construi brandurile.

3. Traducătoare

Vorbești o limbă străină? Începe să prestezi un serviciu de traducere. Ia în considerare specializarea într-un gen specific de traducere, cum ar fi traducerea medicală sau financiară, deoarece este posibil să poți completa o necesitate de nișă.

4. Designer de grădină

Mulți oameni sunt pasionați de grădinărit, dar puțini știu cum să creeze un spațiu optim pentru a începe. Desenează schițe pentru spațiile exterioare ale clienților tăi și lasă-i să-ți urmeze instrucțiile.

5. Peisagist - floricultor

Tunsul ierbii, tăierea copacilor, sădirea florilor și decorul sezonier sunt servicii care sunt căutate de către proprietarii de grădini. Dacă ai dorința și plăcerea de a lucra în acest domeniu și ai putea achiziționa echipamentul necesar, ce mai aștepți? O afacere de amenajare a teritoriului poate fi profitabilă, dacă este corect administrată.

6. Videograf

Producția video necesită o investiție destul de costisitoare în echipament. Dar asta este și ceea ce face ca aceste servicii să fie atât de valoroase. Creează un site web, care să demonstreze câteva dintre lucrările tale și vei vedea că clienții interesați nu vor întârzia să apară.

7. Fotograf

Ești pasionată de fotografie și vrei să faci bani din asta? De realizarea acestui vis te despart doar câteva „blitz-uri”. Începe prin a realiza fotografii pentru familia și prietenii tăi. Creează o pagină pe Facebook unde poți să etichetezi clienții, iar aceștia vor apărea și în fluxurile de știri ale prietenilor lor. Pe măsură ce ai creat un portofoliu, distribuie-l și roagă și prietenii să o facă.

8. Planificator de călătorii

Agențiile de turism sunt bune, dar oamenii cumpără de la oameni. Orientează-te pe organizarea călătoriilor netradiționale. Dacă planifici întotdeauna vacanțele perfecte, completate cu hoteluri frumoase, locații de vis și restaurante delicioase, atunci și tu faci parte dintre aceștia. Cu o bună promovare a acestor „calități-servicii” clienții nu vor întârzia să apară.

9. Curățarea casei

Cu pași mici, dar siguri, curățenia în case poate fi o modalitate excelentă de a începe o afacere. Primii clienți pot fi chiar vecinii tăi și proprietarii de magazine. De obicei, cu timpul, aceștia îți vor aduce un salariu mai mare pentru o cantitate similară de muncă.

10. Consultant business

Dacă ai o experiență semnificativă sau cunoști bine un anumit subiect, îți recomandăm să devii consultant. Poate că ești un expert în practici de angajare, ai un talent pentru SEO sau știi cum trebuie să fie customer service autentic. Dacă ești profesionist desăvârșit într-un anumit domeniu, învață să faci bani din asta.

Ideea e primul pas. Realizarea ei este al doilea. Cu ideea te-am ajutat. Te ajutăm și cu realizarea ei. StartUp Angry Business – fixează data în calendar: 25 mai – pentru că aceasta este data când va lua naștere afacerea ta. :-)

Înregistrează-te acum pe acest link: http://start.angrybusiness.md/!