Grigore Jilihovschi: „Antreprenoriatul este mult mai simplu decât credeam, important e să fie dorință.”

...

„Totul începe cu clientul.”

June Martin

O afacere nu poate supraviețui fără acea valoare adăugată indispensabilă - clientul. Marea dilemă pentru fiecare antreprenor este momentul când începe goana după ei. Ca să convingi un consumator că serviciul/produsul tău este cel mai bun, trebuie să cunoști anumite tehnici esențiale și să știi să le pui în practică corect.

Se zice că în spatele oricărui bărbat de succes, stă o femeie puternică. Aceeași situație întâlnim și la absolventul Coaching-ului AB și fondatorul afacerii “Top Jaluzele”, Grigore Jilihovschi, care se ocupă cu comercializarea, vânzarea și reparația jaluzelelor. La îndemnul soției sale (Daniela Jilihosvschivezi aici interviul ), a participat la StartUp AB, apoi la Cursul de Coaching, iar acum se bucură de succes, pentru că la aceste traininguri a găsit soluția la problemele sale.

Ce probleme și care au fost soluțiile pentru Grigore, aflați din interviul de mai jos:

A.B.: Ce v-a motivat să începeți o afacere sau să planificați lansarea ei?  

G.J.: Am participat gratuit la training-ul de StartUp, fiind invitat de soția mea, Daniela Jilihovschi. La final de training s-a anunțat o extragere de premii și am câștigat cursul de Coaching gratuit. Acest lucru m-a motivat să studiez despre inițierea unei afaceri și să planific afacerea propriu-zisă.

A.B.: Aveți experiență în nișa afacerii sau e ceva nou pentru Dvs.?

G.J.: Nișa de business nu a fost una nouă pentru mine. De mai mult de 15 ani m-am ocupat cu vânzarea, instalarea și reparația jaluzelelor.

A.B.: Acum, că ați absolvit cele două traininguri, care credeți că sunt top 3 capacități ce trebuie să le aibă un om de afaceri de succes?

G.J.: Un om de afaceri care tinde spre succes trebuie să aibă:

  1. Hotărâre fermă care să îl scoată din zona de confort;
  2. Capacitate de a lucra cu oamenii;
  3. Dorință de a excela în toate domeniile.

A.B.: Ce anume ați lua drept lecție de memorizat pe viață, din cadrul celor 8 săptămâni de Coaching?

G.J.: Lecția care mi-a placut și m-a ajutat mult în practică a fost scenariul de vânzări și anume:

  • Competențele deschiderii unei conversații;
  • Arta de a pune întrebări;
  • Oferta-preț;
  • Argumentarea obiecțiilor;
  • Închiderea propriu-zisă a unei conversații cu clientul.

La lecția despre generarea de leaduri am aflat ceva interesant și nou pentru mine: modalitățile Inbound și Outbound prin care generăm clienți. Astea sunt doar unele din acele lecții prețioase care mi-au marcat gândirea și activitatea.

A.B.: S-a schimbat ceva în afacerea sau abordarea dvs, față de antreprenoriat, odată cu cursul de Coaching AB?

G.J.: Da, s-a schimbat. În primul rând, abordarea față de antreprenoriat este mult mai simplu decât gândeam, importantă e dorința de a face ceva. Acum sunt mai hotărât ca niciodată să dezvolt și să-mi cresc afacerea.

A.B.: Care lecții din Coaching au fost aplicate direct în afacerea dvs?

G.J.: Împreună cu mentorii am gândit multe idei pentru afacerea noastră, am implementat împreună un plan de marketing bine gândit pentru următoarele luni de activitate, scenariile de vânzări specifice activității mele și totodată am abordat strategii online de marketing.

A.B.: Ce schimbări au survenit odată cu aplicarea în practică al acelor lecții?

G.J.: Până a ajunge la Coaching, eram eu cel care căuta clienții sau veneau pur și simplu prin recomandare, acum, însă, clienții ne găsesc mai ușor, deoarece suntem prezenți și pe platformele online cu informații utile și oferte despre “Top Jaluzele”.

A.B.: V-ați făcut temele pentru acasa?:)

G.J.: Ne-am străduit să venim cu temele de acasă pregătite, însă uneori ne depășeau fiindcă nu era atât de simplu de pregătit - majoritatea fiind exerciții practice care trebuiau realizate în fiecare săptămână. Am primit și mustrări din partea mentorilor, dar toate au fost spre binele nostru. J

A.B.: Ați recomanda Coaching-ul AB prietenilor?

G.J.: Da. Recomand mai ales celor care doresc să pornească o afacere și să o facă corect. La aceste cursuri nu doar te informezi, dar și te echipezi cu tot necesarul pentru a iniția afacerea.

A.B.: Continuați gândul: pentru mine cursul de Coaching a fost....

G.J.: … rampa de lansare direct în afacere.

Încă mai stai pe gânduri? Decât să îți pierzi timpul uitându-te la TV sau să citești cărți cu multă teorie, pe care în mare parte o uiți, înregistrează-te chiar acum, pe acest link: http://start.angrybusiness.md/ la trainingul StartUp din 8 septembrie și află multă informație utilă și practică care te vor ajuta atât în viața profesională, cât și cea socială.

Iar, dacă ai intențiile cele mai serioase vis-a-vis de afacerea ta, mai ai 2 zile de preț promoțional la Coaching AB. Click pe link: 

http://coaching.angrybusiness.md/ să afli mai multe despre curs și să prinzi un loc în următoarea generație de oameni de afaceri!