Ghid practic: generează idei de succes în 10 pași simpli

...

Știi acele momente când nimic genial nu îți venea în gând, deși toate deadline-urile te presau la maxim, iar cei din jur aveau așteptări mari de la tine? Nu doar tu ai aceste scăpări; multor oameni le este complicat să intre în acea stare de generare a ideilor.

Această lipsă de inspirație se “tratează”! Tratamentul constă în câteva life hack-uri care, odată implementate, măresc productivitatea și eficiența în oricare domeniu al vieții:

1. Visează la 1.000.000

Nu lei moldovenești. Visează la milioane de dolari sau euro. Obiectivele mari te vor face să ai gânduri mari. Visele au puteri nemărginite – sună romantic, dar e adevărat. Scopurile mari te vor face să inventezi moduri de a le atinge.

2. Antrenează-ți creierul

Să adresezi întrebări este cel mai bun exercițiu pentru creier. De ce? Pentu ce? Cum? Cine? Când? Pe măsură ce adresezi astfel de întrebări, cu atât imaginea despre un subiect va deveni mai clară. Iar asta îți va da idei despre cum ai putea interveni tu în acest domeniu.

3. Brainstorming

O invenție strălucitoare. Fii de acord că numărul de răspunsuri la întrebarea „Cum să generezi idei originale?” va fi complet diferit dacă întrebi 1 sau 10 persoane. Discută, împărtășește-ți gândurile cu alții și obține feedback.

4. Ascultă

Notează tot ce ce auzi, prinde ideile altora. Uneori o conversație, care nu are nicio legătură cu domeniul tău, îți poate sugera o idee fenomenală. Amintește-ți filmul "Rețeaua socială" despre cum a inventat Zuckerberg Facebook-ul...

5. Fii răbdător

Dacă ideile nu apar pentru o lungă perioadă de timp, relaxează-te și aștepteaptă "mărul lui Newton".

6. Învață

Ideile rareori vin la o persoană care știe prea puține într-un anumit domeniu. Citește bloguri, cărți, vizionează filme - analizează, schițează și gândește.

7. Diversifică

Nu te poți gândi mereu la același lucru, mai devreme sau mai târziu te vei plictisi. Practică un sport, o plimbare, joacă-te cu copii, iar ideile vor veni pe neobservate.

8. Fă networking

Cu cât sunt mai diferiți oamenii din cercul comunicării tale, cu atât mai bine. Toată lumea are un set propriu de abilități, atitudini și idei. Comunicarea cu oameni din diferite sfere îți va permite să înveți foarte multe și să obții indicii pentru a-ți rezolva problemele.

9. Pregătirea este cheia succesului

Autoanalizează-te. Identifică ariile în care îți lipsesc anumite cunoștințe, apoi obține-le.

10. Notează

Ce poate fi mai grav decât atunci când ai avut o idee genială, dar peste câteva ore ai uitat-o? Poartă mereu cu tine un carnețel, utilizează aplicații de înregistrare a vocii, trimite-ți un email sau orice altceva, dar notează neapărat ideile care îți vin.

Uneori ideile sunt chiar în fața ta și trebuie să faci doar o mișcare ca să le vezi. Sunt zile când inspirația se lasă așteptată, dar, când vine, nu te mai lasă. Urmează “exercițiile” de mai sus și creierul tău va fi mereu gata să genereze idei.

Dar cel mai deștept și rezultativ pas este să mergi la trainingul StartUP Angry Business de pe 30 martie. Acolo vei găsi nu doar inspirație, dar vei afla și toți pașii concreți cum să faci bani chiar din primele zile de după lansare. O zi de training StartUP Angry Business poate fi o zi de 1 milion de dolari. Totul este în mâinile tale.

Vezi toate detaliile despre StartUp aici: http://start.angrybusiness.md/!