Forbes a dat verdictul: iată cele mai promițătoare StartUp-uri

...

American Forbes ne-a bucurat cu un nou clasament al celor mai de succes startup-uri, cu mențiunea că acestea ar putea ajunge curând la valori de circa $1 miliard.

Deci, să facem cunoștință cu viitorii miliarderi:

  1. CHAINALYSIS

Fondatori: Michael Gronager (CEO), Jonathan Levin, Jan Moller

Investiție atrasă: $53 milioane

Venituri pe 2018: $8 milioane

Investitori lideri: Accel, Benchmark

Start-Up-ul „Chainalysis” creează un software de cercetare în domeniul criptomonedelor, care poate face lumină asupra modului în care oamenii folosesc bitcoins, ethereum, lightcoins și alți bani digitali. Instituțiile financiare utilizează această tehnologie pentru a testa clienții și pentru a respecta cerințele de reglementare pentru a preveni spălarea banilor.

Agențiile guvernamentale, cum ar fi Serviciul de Venituri Interne ale Statelor Unite și Biroul Federal de Investigații, îl pot folosi pentru a identifica tranzacțiile ilegale și pentru a se documenta despre posibilii făptuitori.

Înainte de a face echipa și a fonda „Chainalysis”, CEO-ul Michael Gronager, în vârstă de 49 de ani, a participat la crearea bursei de criptomonede „Kraken”, iar directorul tehnic, în vârstă de 47 de ani, Jan Moller a dezvoltat un „portofel virtual” pentru criptomoneda „Mycelium”.

  1. CONTRAST SECURITY

Fondatori: Arshan Dabirsiagi, Jeff Williams, Alan Naumann (CEO)

Investiție atrasă: $122 milioane

Venituri pe 2018: $25 milioane

Investitori lideri: Acero Capital, Warburg Pincus, etc

În 2010, Jeff Williams, în vârstă de 52 de ani, ca parte a propriei sale companii de consultanță „Aspect”, a început să dezvolte un program care să automatizeze monitorizarea securității software. În 2014, împreună cu fostul angajat al „Aspect”, Arshan Dabirsiagi, în vârstă de 36 de ani, a fondat compania „Contrast Security” în Los Altos (California).

Tehnologia pe care au dezvoltat-o ​​verifică codul rulării aplicațiilor mobile și notifică dezvoltatorii despre vulnerabilități potențiale. În 2016, pentru a-și extinde activitatea, „Contrast Security” l-a angajat pe Alan Naumann, fostul CEO al Start-Up-ului „41st Parameter”, care ajută la detectarea fraudei pe Internet, în calitate de director executiv.

  1. CYBEREASON

Fondatori: Lior Div (CEO), Yossi Naar, Jonathan Stream-Amit

Investiție atrasă: $189 milioane

Venituri pe 2018: $50 milioane

Investitori lideri: CRV, Lockheed Martin, Softbank, Spark Capital

Co-fondatorii Lior Div, Yossi Naar și Jonathan Stream-Amit s-au întâlnit în cadrul armatei israeliene Toți au servit în unitatea de recunoaștere a elitei 8200, unde s-au născut mai multe start-up-uri tehnologice. Fiind angajați în securitate cibernetică în armată, programatorii au venit cu „Cybereason” - o platformă cloud care monitorizează constant și răspunde amenințărilor.

Compania a fost fondată în Israel în 2012, iar un an mai târziu a fost transferată la Boston. „Puteți ajuta organizațiile mari să nu fie „sparte” de hackeri”, spune Lior Div, în vârstă de 41 de ani.

  1. DAVE

Fondatori: Paras Chitracar, Jason Wilk (CEO), John Volanin

Investiție atrasă: $13 milioane

Venituri pe 2018: $19 milioane

Investitori de frunte: Mark Cuban, secțiunea 32

În calitate de student la Universitatea Loyola Marymount, Jason Wilk, care acum are 34 de ani, era întotdeauna în minus cu cardurile de credit. Utilizator avid al site-ului Reddit, a văzut deseori plângeri cu privire la taxele pe care băncile le percep pentru overdraft. Astfel, în 2016, a lansat startup-ul „DAVE”, luând pentru titlu o versiune scurtă a numelui victoriosului Goliath David (prin „Goliath” înseamnă bănci mari).

Aplicația DAVE urmărește cheltuielile utilizatorilor și îi avertizează atunci când soldul de pe carduri se apropie de zero. În aprilie 2017, DAVE a devenit „aplicația zilei” în AppStore. În doar doi ani, a fost descărcat de aproape 10 milioane de ori. „Antreprenorii trebuie să fie foarte atenți atunci când sunt în ​​căutarea unor noi idei”, spune Wilk. „Orice idee care poate fi testată pe Reddit este un început bun.”

  1. DIVVY

Fondatori: Blake Murray (CEO), Alex Bean

Investiție atrasă: $257 milioane

Venituri pe 2018: $8 milioane

Investitori lideri: Insight Partners, New Enterprise Associates, Pelion Venture Partners

În competiție cu „Concur ”și „Expensify”, Divvy oferă întreprinderilor instrumente de bugetare, prevenire a fraudei și gestionarea costurilor gratuit. În loc să încarce clienții din regiunea Lehigh, Utah, acesta oferă carduri Mastercard și percep comisioane de la bănci atunci când plătesc pentru achiziții. Fondatorii (și amicii de liceu) Alex Bean și Blake Murray au reușit să atragă peste 3.000 de clienți corporativi, printre care WordPress, Evernote și Qualtrics.

  1. DUOLINGO

Fondatori: Louis von Ahn (CEO), Saverin Hacker

Investiție atrasă: $108 milioane

Venituri pe 2018: $36 milioane

Investitori lideri: CapitalG, Kleiner Perkins, Union Square Ventures

„Duolingo” este una dintre cele mai populare platforme de învățare a limbilor străine și de traduceri din lume. Este folosit de peste 28 de milioane de oameni pe lună. Majoritatea utilizează versiunea gratuită a aplicației. Dar compania speră să dubleze veniturile în 2019 cu o taxă de versiune fără abonament.

Directorul general „Duolingo”, în vârstă de 39 de ani, a fost profesor Carnegie Mellon de informatică și a devenit beneficiarul unei Burse McArthur în 2006, acordată cetățenilor americani între 20 și 40 de ani pentru „realizări excepționale și potențial pentru o muncă creativă lungă și fructuoasă.”

Înainte de a începe o companie din Pittsburgh, Louis von Ahn a vândut companiei Google două invenții, dintre care pe una o cunoaștem deja toți - aceasta este „reCAPTCHA”, care ajută site-ul să verifice dacă ești sau nu robot.

Luis von Ahn este un imigrant din Guatemala. El susține că cunoașterea limbii engleze i-a schimbat în mod fundamental viața, așa că oferă acum pregătire gratuită tuturor celor care vor să învețe această limbă.

Una dintre direcțiile de business profitabile, dar mai puțin exploatate în Moldova sunt aplicațiile mobile. Aceste instrument ușurează viața și așa tumultoasă a oamenilor și deseori aduc mai multe vânzări, decât magazinele fizice.

Dacă vrei să cunoști mai multe informații, instrumente și idei de business din acest domeniu și numai, trainingul Start-Up Angry Business e ceea de ce ai nevoie. Click aici pentru detalii și înregistrare: http://start.angrybusiness.md/.