Ești lenos și lipsit de motivație? Șeful e de vină!

...

Dintotdeauna conducerea are nevoie de rezultate, iar angajații se plâng între ei de salarii mici și regim strict și sever. Iar dacă analizăm atent acest lucru, ajungem la concluzia că șefii și directorii înșiși sunt adesea vinovați de lene, slăbiciune și rezultate inutile ale angajaților.

De ce? Mai jos vei găsi 10 motive și situații când tocmai șefii sunt cei care provoacă lipsa de rezultate:

1. Oferă un salariu prea mic și cheltuie prea mult pentru el

71% dintre managerii de vânzări și 68% din reprezentanții altor profesii analizează în mod special nivelul salariului, apoi cerințele și condițiile de muncă. Iar atmosfera în cadrul echipei sau garanțiile sociale suplimentare sunt abia la sfârșitul listei. Căci deja se știe momentul când salariul angajaților nu se schimbă pe parcursul unui an sau mai mult, dar directorul își cumpără ultimul model de Audi sau BMW.

Aceasta este o greșeală uriașă a managerilor și directorilor care își iau 90% din profituri pentru ei înșiși și se laudă cu diamante, vacanțe în Europa sau mașini noi în fața angajaților, care încearcă să trăiască de la salariu la salariu. Iar când vezi cum directorul nu își refuză nimic, iar tu cauți de unde să împrumuți până la salariu, atunci dispare orice motivație de a lucra.

2. Economisește pe angajații inteligenți

Angajatorul caută un SMM care să „arunce în aer” rețelele de socializare și să aducă cel mai mare val de clienți de acolo cu un buget de promovare de 10$. Dar asta nu e tot. La cerințe și abilități găsești o listă de 2 foi A4, iar toate astea la un salariu „motivant” de „tocmai” 10.000 lei.

După două săptămâni de căutare, găsesc pe cineva care pare să se potrivească, dar îl/o concediază înainte de sfârșitul perioadei de probă. De ce? Pentru că toată ziua a postat doar poze amuzante și pisici în grupuri - lucru conform remunerării. Iar după un 1.5 ani locul este tot vacant. Care este greșeala lor?

Cât pot costa serviciile unei persoane care „aruncă în aer” toate rețelele de socializare, este guru în Photoshop, scrie texte interesante și chiar știe să configureze o campanie? Dacă o astfel de ființă unică există, atunci cu siguranță nu va lucra pentru 10.000 lei. Orice specialist care cunoaște valoarea abilităților sale nu va accepta un post unde trebuie să știe să facă totul și să și „danseze tango” cu un astfel de salariu.

3. Caută „oameni orchestră”

Angajatorii, în loc să angajeze un personal cu un specialist SEO cool, un copywriter inteligent și un designer profesionist, încearcă să „dea toată munca” pe o singură persoană. Și chiar dacă aceasta este foarte talentată, fizic poate reuși doar să facă o mică lucrare pe site, să pună câteva poze în grup și să scrie un text de vânzare. Și va face toate acestea la nivel mediu, pentru că se grăbește constant și nu are timp să se dezvolte.

Drept urmare, angajatul are o criză nervoasă, iar managerul nu are niciun rezultat, pentru că se lucrează pe toate fronturile, doar câte puțin.

4. Nu face instruiri

Este adevărat că, un angajat care dorește să se dezvolte, singur va citi cărți și va viziona webinarii în timpul liber. Dar, el nu va cumpăra, din salariul său (cel mai probabil mic), un curs de la cel mai bun targetolog sau expert în copywriting de câteva mii de lei. Sau o va face, dar pentru a pleca la altă companie sau pentru a deveni freelancer.

Aici am auzit multe obiecții că, dacă crești bine angajatul, el va fugi cu siguranță la concurenți, iar astfel banii vor fi irosiți. Atunci, oferă-i condiții pentru a rămâne.

5. Fără îngrijorare pentru angajați

Nu, nu e nevoie chiar să îi hrănești cu lingurița. Este vorba de înțelegere. Uneori se îmbolnăvesc ei, copiii sau părinții, mașina se strică, un vecin le poate inunda apartamentul. Se mai întâmplă. Și fără dubii, șeful sau directorul va arăta în ochii unui subordonat ca cel mai bun lider din lume dacă va demonstra empatie și îl va lăsa să meargă cu copilul la clinică, sau nu îl va amenda că întârzie, pentru că mașina „a murit” brusc pe drum.

Da, unii angajați pot abuza pentru a pleca acasă mai devreme fără motiv, dar noi vorbim despre un personal normal, dintre care 88% sunt dispuși să lucreze ore suplimentare dacă angajatorului îi pasă de ei.

6. Fără viață corporativă

Ne petrecem la lucru aproape jumătate de viață. Vedem fețele colegilor mai des decât fețele membrilor familiei. Deci, cum să nu îți serbezi cu ei ziua de naștere sau să nu ieșiți la o bere?

Poate suna prea agresiv, dar angajatorul este responsabil și de atmosfera din companie. El trebuie să știe totul despre angajați și să rezolve conflictele, pentru a crea o atmosferă „de familie”, unde toți au grijă unul de altul, iar împreună atrag succese.

7. Să intervină în munca angajaților, împiedicându-i să lucreze

Această problemă apare adesea când directorul însuși a fost mai întâi marketer, de exemplu, iar apoi a luat o poziție superioară sau și-a deschis propria companie. Dintr-o veche obișnuință, astfel de oameni „coboară” uneori și încep să spună actualilor marketeri cum să lucreze.

Dacă angajezi o persoană pentru a delega o parte din îndatoririle tale, atunci va trebui să înveți să ai încredere în el. În caz contrar, veți avea discuții mult prea contradictorii unul cu celălalt, iar munca voastră va fi în zadar.

8. Monitorizezi fiecare secundă

De această „boală” sunt afectați angajatorii „școlii vechi”, care și-au început cariera în întreprinderi cu un control strict. Ei apreciază cu adevărat punctualitatea, ordinea și supunerea. Ai întârziat 5 minute - amendă. Ai fumat mai mult decât era de așteptat - amendă. Ai urmărit clipuri video amuzante la locul de muncă - amendă.

Este adevărat că, din moment ce ești angajator, ai dreptul să dictezi regulile, iar angajatul a semnat un contract de muncă și a fost de acord să „joace” în conformitate cu ele. Dar pe de altă parte, spune cine este mai bun - un profesionist care lucrează grozav, dar întârzie des și îi place să doarmă sau un executiv ascultător? El vine mereu la timp și nu se ceartă niciodată, dar munca lui nu are niciun folos.

Dacă angajatul a completat toate instrucțiunile și a făcut și mai mult, atunci lasă-l să plece acasă și să se relaxeze. De ce ar sta aici și ar cheltui apă și electricitate suplimentară? Google face asta și se simte grozav. Birourile lor au săli de masaj, jocuri de masă și multe alte distracții, dar acest lucru nu împiedică angajații să lucreze productiv.

Rigoarea excesivă și autoritarismul sunt cea mai rapidă cale de a pierde loialitatea subordonaților.

9. Împarte oamenii în favoriți și nefavoriți

Un alt lucru groaznic pe care îl poate face un lider e să împartă subordonații în „răi” și „buni”. Respectiv regulile stricte se aplică pentru lucrătorii „răi”, dar nu și pentru ceilalți. Desigur că această abordare răspândește rapid discordia și încep certuri, intrigi, investigații și demiteri. Acest lucru se întâmplă atunci, când directorul angajează prieteni sau rude și îi tratează preferențial.

Da, este compania ta, dar o atitudine corectă și egală față de toți angajații este cheia unei atmosfere sănătoase în echipă.

10. Lipsa perspectivelor

O stare în care trec anii și nu se schimbă nimic în jurul tău. Aceeași poziție, același pachet social, chiar și scaunul a rămas același. Există un sentiment că au uitat de tine. De regulă, totul începe cu cuvintele: „Lucrează așa timp de șase luni. Dacă totul va fi excelent, atunci te vom ridica la șeful departamentului." Dar trece un an, apoi doi și nimic nu se schimbă.

Cineva poate obține spontan o poziție mai înaltă, iar cineva este acoperit cu o pânză de păianjen în colțul îndepărtat al camerei. Un astfel de angajat cade în apatie și curând va pleca pentru a-și căuta un alt loc de muncă.

Scopul acestui articol nu este de a găsi „țapul ispășitor”, ci de a aminti angajatorului că el este cel care decide cu privire la angajarea unui anumit candidat. El creează condițiile și atmosfera și tot el remunerează munca angajaților. Fii un lider adevărat, iar echipa ta va dori să treacă „prin foc și apă” pentru tine.

Directorii adevărați nu se nasc, ei devin, iar cursul Director te poate ajuta să devii unul dintre cei mai buni și cu cele mai mari rezultate. Înregistrează-te pe acest link acum: http://director.angrybusiness.md/!