Doina Ionascu: „La curs am înțeles un lucru foarte important: o afacere nu poate să funcționeze fără sisteme adaptate corespunzător nișei în care activează”

...

Doina Ionascu, fondatoarea Centrului de Studii „Spre Succes” este absolventa cursului nostru de Coaching. Cum a ajuns la acest curs, ce a învățat și ce a implementat și i-a adus rezultate, vei găsi în interviul de mai jos:

A.B.: În ce domeniu activați și de cât timp? Ați început afacerea din pasiune pentru activitatea ei sau din interesul pentru lumea business-ului?

D. I.: Sunt fondatoarea Centrului de Studii „Spre Succes”. În cadrul acestui centru organizăm cursuri de calificare profesională în domeniul frumuseții și în domeniul alimentației publice. Activăm de aproximativ 4 ani.

Ideea de afacere a apărut nemijlocit necesității de a munci, dar și a dorinței de a contribui la dezvoltarea societății noastre. De a-i susține pe cei dornici să devină specialiști calificați și să-i ajutăm să-și aleagă corect specialitatea dorită și să le asigurăm locuri de muncă la sfârșit de curs.

A.B.: Ce dificultăți majore ați întîlnit în activitatea afacerii Dvs. și cum le-ați soluționat?

D. I.: Una dintre dificultățile majore de la începutul activității a fost „angajații” - și anume găsirea profesorilor calificați pentru predarea cursurilor.

O altă problemă, care este și actuală, e promovarea corectă, adică cum, unde și când ne promovăm ca să ajungem la potențialii noștri clienți. Iar soluționarea acestei probleme a fost participarea la diferite cursuri ce țin de Social Media, training-uri de Vânzări și desigur experiența, care nemijlocit a constat din greșeli-lecții și m-au motivat să devin mai bună în ceea ce fac.

A.B.: De ce ați considerat că este important să participați la Coaching AB?

D. I.: Despre cursul de Coaching AB am auzit încă din perioada când am deschis afacerea, doar că nu mă hotărâsem să particip. Hotărârea de a participa a venit în urma unei consultații cu Alexandru Bordea. El m-a invitat la acest curs, pentru ce îi mulțumesc. Cursul a fost mai mult ca important pentru mine, ținând cont că activez deja de ceva timp, iar rezultatele ar fi trebuit să fie mult mai bune. Simțeam nevoia ca cineva să analizeze nișa mea și să-mi dea acele instrumente cu care să pot schimba situația respectivă.

A.B.: Ce așteptări ați avut de la acest curs?

D. I.: Sincer, de la început mari așteptări nu am avut, însă realitatea a fost alta. Informația primită a fost peste așteptările mele. Atmosfera din sala de conferință este una ce te motivează să mergi la următoarea lecție, modul și formatul în care se petrec lecțiile, dar și colegii din grupa din care faci parte, care au același scop ca și tine – scopul de a se dezvolta, de a crește și a deveni un antreprenor de succes.

Nu pot ca să nu remarc cât de deschiși și receptivi au fost trainerii cu noi, cât de mult sau implicat și cum ne-au motivat să fim mai ordonați, mai determinați și mai diferiți de restul.

A.B.: Ce anume ați implementat în practică după training și în ce măsura v-a ajutat asta?

D. I.: Voi recunoaște: absolut tot ce am primit am implementat și implementez până în prezent, iar rezultatele au fost într-o creștere considerabilă. Și anume, am înțeles ce e Lead Generare, care sunt instrumentele de marketing, cum arată și ce conține un plan de marketing, ce e aia pâlnia de vânzări și cum calculăm conversia, am elaborat scenariile de vânzări și am înțeles cum ar trebui să fie relația dintre vânzător – cumpărător.

Implementând toate aceste instrumente, nu ai cum să nu ai succese.

A.B.: Ce sfat le-ați da celor care încă stau pe gânduri dacă acest curs este pentru ei?

D. I.: Doar un singur sfat: să acționeze! Deoarece statul pe gânduri nu schimbă situația în care se află!
Iar cursurile fac parte atât din dezvoltarea PROFESIONALĂ, cât și PERSONALĂ.

A.B.: Enumerați 3 calități importante pentru un antreprenor de succes?

  1. Disciplină
  2. Încredere și determinare
  3. Cunoașterea domeniului de activitate        

A.B.: Ați recomanda Coaching-ul prietenilor? De ce?

D. I.: Cursul de Coaching l-aș recomanda nu doar prietenilor, dar tuturor celor care sunt la început de cale în lumea business-ului, celor care deja activează, dar ceva nu le reușește, dar și celor care nu au tangențe cu antreprenoriatul, dar doresc să se dezvolte.

La curs am înțeles un lucru foarte important: o afacere nu poate să funcționeze fără sisteme adaptate corespunzător nișei în care activează.

A.B.: Continuați gândul: „Pentru mine, cursul de Coaching a fost…”

D. I.: Pentru mine cursul de Coaching a fost un generator de idei și aici am găsit răspunsul la întrebările: de unde să încep schimbările, de ce nu merge și de ce am nevoie ca să obțin rezultate. Și, desigur, cum să fac ca munca de zi de zi să fie una calitativă și apreciată de clienții noștri.

Nu îmi rămâne decât să aplic în continuare instrumentele primite și, desigur, cu mare drag voi mai participa și la alte cursuri organizate de Angry Business, alături de acești mentori profesioniști. Mulțumesc!

După cum a spus și Doina, ca o afacere să aducă profit ea trebuie să funcționeze după careva sisteme specifice, adaptate corespunzător nișei din care face parte.

Dacă ai și tu o afacere care nu merge așa cum îți dorești, dar care știi că are potențial, te așteptăm la cursul de Coaching. Aici, împreună vom măsura fiecare acține pe care o faci, vom analiza indicatorii afacerii tale, iar ulterior vom crea un plan de acțiuni concrete care va genera profituri.

Apropo, următorul curs începe chiar mâine. Mai poți încă prinde un loc! Nu pierde șansa, înregistrează-te acum: http://coaching.angrybusiness.md/!