Diversitate de vârstă printre angajați – Da și iată de ce

...

Pentru prima dată, în existența omenirii, patru generații diferite pot lucra „sub același acoperiș”: 1 (în jur de 60 de ani), 2 (de la 40 până la 60), 3 (de la 20 până la 40 ) și 4 (cei mai tineri lucrători). Experiențele de lucru și de viață ale fiecărui grup sunt diferite și unice și ar avea, cu siguranță, ce să învețe unii de la alții. Iată câteva dintre aceste lecții.

Ce pot învăța angajații mai în vârstă pe cei tineri

Despre vremurile grele

O bună parte dintre angajații mai în vârstă au trecut prin anii 80-90, care a fost o perioadă deloc veselă, însă plină de învățăminte. Prin relatarea acelor timpuri, generația tânără poate să-și facă o viziune despre ciclurile economice și schimbările care au avut loc.

Loialitatea

O calitate ce, posibil, să nu mai fie la modă astăzi, din păcate, dar care este foarte apreciată și la mare căutare. Angajații în vârstă știu deja să diferențieze angajatorii care apreciază angajații loiali și au grijă de ei mereu de cei care promit doar luna și stelele.

Experiența

Fie că este vorba despre politicile corporațiilor, politica companiei sau despre insight-urile industriei, angajații în vârstă cunosc toate dedesubturile. Dacă știi cum să întrebi, le poți afla și tu.

Relațiile interpersonale

Lucrătorii mai în vârstă sunt experți în relațiile interpersonale. Ei ar putea să-i învețe pe cei mai tineri abilitățile de interacționare cu colegii la locul de muncă, amabilitatea și lucrul în echipă.

Regretele

Oamenii de obicei nu regretă ce au făcut, dar ceea ce nu au făcut. Angajații mai în vârstă te pot ajuta să depășești aceste regrete datorită propriilor experiențe.

Independența

Ani de zile, muncitorii mai tineri au fost îngrijiți de părinți și de comunitățile lor, dar acum sunt pe cont propriu. Muncitorii mai în vârstă, în schimb, știu să depindă de ei înșiși. Astfel, ei pot învăța noua generație cum să-și gestioneze corect cheltuielile, încât să ajungă „întregi și nevătămați” la următorul salariu.

Ce pot învăța angajații tineri pe cei mai în vârstă

Noua tehnologie

Aceasta este cea mai evidentă zonă. Fie că sunt computere, smartphone-uri sau orice alt dispozitiv cu biți și octeți, tinerii sunt genii în a le folosi. Dacă ar fi întrebați, ei ar fi fericiți să transmită ceea ce știu.

Diversitatea

Lucrătorii mai tineri provin din medii total diferite. Perspectivele lor sunt mai largi, astfel pot contribui la deschiderea ochilor lucrătorilor în vârstă către lumea și forța de muncă în schimbare.

În căutarea job-ului ideal

Angajații mai în vârstă consideră că schimbarea carierei nu este un lucru bun și că îți creează o reputație negativă. În schimb, generația tânără i-ar putea convinge că doar încercând mai multe variante, poți găsi împlinirea, motivarea și chiar sensul vieții.

Asumarea riscului

Lucrătorii tineri sunt extrem de antreprenoriali. Au o gândire diferită și strategică. Acest lucru este evident în comparație cu persoanele care și-au petrecut cariera în ierarhiile și procesele corporative, unde nu era necesar să-și asume multe riscuri. Cum a fost în trecut, nu era neapărat rău, dar o nouă eră necesită un nou mod de gândire.

Echilibrul dintre  muncă și viață

Lucrătorii mai în vârstă nu au echilibru între familie și muncă. Pentru ei munca are prioritate și își pot sacrifica și familia pentru aceasta. Cei tineri însă, nu sunt conduși de carieră și ar putea învăța lucrătorii mai în vârstă atitudini și valori diferite.

Împlinirea viselor

Lucrătorii mai în vârstă au avut multe responsabilități pe tot parcursul carierei, casa, copiii sau creditele. Dar acum ei sunt liberi și ar putea să înceapă să-și indeplinească visele - dar s-ar putea să nu-și dea seama de asta. Dacă ei ar vedea cum acționează și simte generația tânără, ar putea să le urmeze exemplul.

Vârsta demult nu mai este un motiv care te poate împiedica să-ți realizezi visele. Îndiferent de câte cărți ai citit și de experiența pe care o ai, mereu vei putea învăța ceva nou de la persoana de alături. Dacă vrei să faci o afacere, nu contează că ai 60 sau 16 ani, vino la Coaching Angry Business, locul unde generațiile sunt la același nivel și învață unii de la alții.

Înregistrează-te aici: http://coaching.angrybusiness.md/?ref=34f!

Iar dacă ești director sau manager într-o companie și, pe lângă motive să angajezi oameni de vârste diferite, vrei să afli și instrumente care ar eficientiza munca lor și crește profitabilitatea companiei în care lucrezi, trainingul Director este ceea de ce ai nevoie.

Vezi agenda și detaliile pe acest link: http://director.angrybusiness.md/?ref=dsf!