Din angajat în antreprenor sau Cum un job e cea mai bună rampă de lansare în business

...

Dacă ți-am spune acum că să lucrezi pentru altcineva te-ar face un antreprenor mai bun, la sigur că ai crede că glumim. Cele două poziții și căi de carieră sunt, la urma urmei, diametral opuse și nu au absolut nimic în comun.

Sau totuși au?

Cu siguranță, mulți dintre noi au situații dificile în viață când, după un eșec uriaș în rol de antreprenori începători, ne pomenim obligați să ne întoarcem la postura de  lucra pentru altcineva. Și, deși în acel moment ți se pare că lumea se destramă, practica arată că această experiență este una extrem de bună, pentru că îți poți reveni și deveni un antreprenor mult mai bun decât prima dată.

Există multe avantaje în a fi angajat, atunci când ai aspirații de om de afaceri. Asta este îndeosebi valabil dacă ai încercat cândva să lansezi o afacere, dar nu ți-a reușit și a fost nevoie să revii la munca obișnuită.

Nu crezi că perioada de „pauză” de la antreprenoriat te poate face și mai puternic, și mai de succes, și mai pregătit pentru provocările care prima dată te-au făcut să renunți?

Noi ți-am pregătit 2 aspecte importante care, odată înțelese, te vor face să iei cel mai bun din activitatea ca angajat și să oferi cel mai bun viitoarei tale afaceri:

1. Un loc de muncă = un scop bine definit

Probabil simți că faci același lucru în fiecare zi la serviciu și nimic din ceea ce faci nu contează cu adevărat. Iată vestea bună: după ritmul agitat al spiritului antreprenorial, structura unei zile de lucru obișnuite te readuce într-o rutină confortabilă și îți oferă posibilitatea să îți aduni puterile și să îți redobândești încrederea în sine. Acest tip de odihnă mentală te ajută să devii suficient de stabil, pentru a ieși din nou din acea zonă de confort creată și să începi următoarea afacere în plină forță.

Cum funcționează acest lucru?

Simplu! Imaginează-ți că prima ta experiență antreprenorială a eșuat. Afacerea a mers altfel decât planificai și ai renunțat. Te simți pierdut și n-ai idee ce să faci mai departe; rămâi fixat și obsedat pe această idee și ajungi să învinuiești pe toată lumea, inclusiv pe tine însuți.

Însă, după câteva luni de „agonie antreprenorială”, ești acceptat la o funcție nouă într-o companie nouă. Inițial te simți confortabil, iar apoi începi să-ți dai seama că, deși prima ta afacere s-a prăbușit, ești destul de norocos că ești la noul tău job unde poți dobândi aptitudini valoroase și poți începe să câștigi încrederea față de sine pentru a încerca din nou, pe viitor.

 

2. Dacă mergi la job în fiecare zi – vei obține aptitudini pe care le poți utiliza și valorifica pentru a reuși ulterior pe cont propriu

Atunci când ești angajat la cineva, ai oportunitatea să înveți toate plusurile și minusurile de a conduce o afacere reală. Și, uimitor, începi să observi unde a mers bine și unde ai greșit în propria ta încercare și afacere.

Vei fi apreciat pentru succesele tale, vei învăța din erori și vei avea ocazia să observi cum lucrează mintea proprietarului companiei în care lucrezi. Vei afla istoria acestei afaceri, urcușurile și coborâșurile și vei putea implementa aceste lecții de viață pe viitor direct în afacerea ta.

Ca angajat, mereu ai ce descoperi și învăța. Dar asta te poate pune pe gânduri într-o bună zi: de ce folosești tot ce înveți pentru a face pe altcineva mai bogat? Acum, că încrederea ta crește în ritm uimitor, te poți concentra și mai mult pe ceea ce poți învăța, astfel încât să poți utiliza toată această informație pentru a construi corect următoarea ta afacere.

Dacă ai vise antreprenoriale, dar te simți blocat în slujba ta, la jobul tău, nu te mai gândi la acest lucru ca la ceva te trage în jos. Din perspectiva corectă, vei realiza că acest lucru, de fapt, te pregătește să devii un antreprenor de succes. Dacă e să privești altfel lucrurile, îți vei da seama că asta poate fi, mai degrabă, un nou început pentru tine, decât un sfârșit sau o blocare.

Așadar, ia-ți cafeaua de dimineață, mergi la jobul tău (indiferent ce înseamnă el pentru tine) și începe să îți planifici și să te concentrezi asupra construirii propriei tale afaceri. Ești doar la un pas depărtare de a-ți atinge scopul.

Iar acest pas este StartUp Angry Business. Doar imaginează-ți ce poți să obții combinând toată experiența ta ca angajat cu tehnicile și instrumentele pe care ți le oferim  în cadrul acestui training super-intens!

  • Bifezi cunoștințe în domeniu.
  • Bifezi aptitudini de a gestiona afacerea.
  • Bifezi realizarea scopului demult dorit – un business de succes!

Înregistrează-te la StartUp-ul din 3 noiembrie AICI!