Despre dedicare, ambiții și minimalism în Start-Up (sau cum să faci mai puțin, dar să primești mai mult)

...

În cadrul Start-Up-urilor, puțini oameni se gândesc la minimalism. Toți cred că creșterea înseamnă succes, iar succesul este nimic altceva decât rezultatul dedicării și ambiției. Dar ambițiile sunt adesea principalul obstacol în atingerea obiectivelor.

Vezi, în cele ce urmează, de ce ambițiile îți pot pune bețe în roate și cum ai putea evita acest lucru.

Setează mai puține sarcini

Nu forța prea tare creierul pentru a determina toate sarcinile posibile și rezultatul dorit. Mai întâi decide câte sarcini dorești să setezi. Trei – varianta optimă, două - ideală. Colectează energia companiei într-un fascicul laser, atât de subțire și puternic încât ar putea arde un perete și, în același timp, pe concurenți.

Angajează mai puține persoane

Cele mai mari dificultăți în cadrul unei companii sunt întotdeauna legate de oameni. Mai ales atunci când compania crește rapid și începe să sacrifice calitatea.

Încearcă să mergi înainte fără a-ți extinde personalul. Cu siguranță, există mai multe soluții rezonabile. Căci, cum altfel companiile mari obțin rezultate impresionante cu o echipă mică, dar coerentă? Lucrează cu echipa existentă, optimizează profitul înainte de impozitare. Ai nevoie de o divizie de luptă, nu de o armată întreagă.

Produce mai puține bunuri

Auzi adesea antreprenorii începători că spun: „Avem deja o bază de clienți, deci ne putem extinde și putem începe să vindem și X”... Multe companii de succes au început cu produse individuale de înaltă calitate și le-au vândut întruna până au devenit celebre și recunoscute.

Produsele noi ar trebui să apară când ești deja ferm „înrădăcinat” pe piață - sau dacă produsul original a încetat să genereze venituri.

Eliberează-ți creierul de proiectele inutile

Multitasking-ul nu apare de nicăieri: el se strecoară încet, dar sigur și se ascunde în spatele bunelor intenții. Ideile îndrăznețe în start-up sunt excelente, ele pot da un nou impuls afacerii tale, dar setează o limită pentru astfel de proiecte. Dacă vezi că nu reușești în timp, abandonează-le. Ignorarea ideilor pentru a evita blocajul este o decizie rezonabilă.

Atrage mai puțini investitori

Există o companie care a primit bani de la aproximativ 30 de investitori. La un moment dat, au trebuit să automatizeze și înregistreze apelurile care le făceau către investitori, atât de multe erau Rezultat? O pierdere imensă de timp doar pentru a le aduce la cunoștință ce se mai întâmplă în companie. Deci nu uita - mulți investitori = multă birocrație lipsită de sens.

Organizează mai puține întâlniri

Verifică agenda ta la fiecare trei luni. Șterge tot și începe din nou. Simte puterea și energia unei file curate, tăind din acțiunile care nu aduc rezultat, nici pe termen scurt, nici pe termen lung.

„Nu” în mod prestabilit

Când te concentrezi asupra atingerii obiectivelor, învață să spui NU celorlalți. Spune Nu și zâmbește. Dacă îți reușește, fii mândru/ă de asta. Cuiva îi ia 10 de ani să-și dea seama că te poți simți bine chiar și atunci când pierzi unele oportunități.

Curăță biroul

Rezultatele pe care le obții sunt o reflectare a stării interne și a mediului înconjurător. Mediul de lucru înseamnă mai mult decât crezi, deci încearcă să creezi o cultură corporativă a minimalismului. De exemplu, poți aloca o oră în zilele de vineri, în timpul cărora tu și restul angajaților să vă revizuiți locul de muncă.

Găsește-ți echilibrul

Fiind inspirat de propriile ambiții, este posibil să nu îți dai seama că ai prea multe sarcini. Este dificil să te privești din altă perspectivă, așa că găsește pe cineva care te va ajuta cu asta. Un coleg, un mentor, prietenii sau chiar un jurnal – oricine și orice te va opri la timp și nu te va lăsa să te suprasoliciți e bine.

Fă din „mai puțin” un obicei

Minimalizarea în afaceri nu este nimic nou, ci o ordine stabilită. Dar această conștientizare nu va veni imediat. Mereu te vei grăbi să reușești să faci mai multe: este posibil ca în câteva săptămâni să uiți ce citești acum și iar să începi 100 de proiecte noi.

Prinde valul minimalismului și ține-l. Salvează această listă de verificare în calendar și citește-o măcar odată pe săptămână.

Și, desigur, participă la training-ul Director, unde vei afla mai detaliat cum să obții rezultate maxime cu resurse minime. Înregistrează-te aici: http://director.angrybusiness.md/!