Delegarea sarcinilor în companie – mai mult timp liber cu mai puține sacrificii

...

„Nimic nu este imposibil, atunci când poți să delegi.”

Ești antreprenor? Dacă da, la sigur te-ai confruntat și tu cu situația când ai prea multe sarcini și responsabilități și prea puțin timp pentru a le realiza. Știi despre delegare, dar privești acest concept cu o doză de frică. Nimeni nu va putea face ceea ce faci tu în compania ta, iar dacă și va încerca, îi va lipsi pasiunea și dedicația ta cu desăvârșire.

Dacă vei continua să crezi asta, ai slabe șanse ca afacerea ta să progreseze cumva. Delegarea este o capacitate care trebuie dezvoltată și învățată, iar noi îți oferim mai jos câteva strategii ca să o faci rapid.

Ce presupune delegarea sarcinilor?

Fiecare antreprenor trebuie să practice acest atribut al leadership-ului – atingerea rezultatelor planificate cu ajutorul eforturilor și timpului altor oameni. Astfel, liderului îi rămâne timp liber pentru a dezvolta afacerea, gândi strategii și a o duce la alt nivel.

Sună bine, da? Hai să vedem cum o faci:

  1. Acceptă că nu le poți face pe toate

Asta este cea mai mare problemă a managerilor și liderilor „proaspeți” – ei vor să le facă pe toate și nu acceptă ajutorul celorlați. Nimeni nu are talentul sau abilitatea de a realiza acele taskuri așa cum o fac ei – acesta este motto-ul managerilor de așa tip. Schimbă-ți atitudinea, începe să delegi taskuri mici, crește încrederea și comunicarea dintre tine și echipă și concentreză-te pe sarcini cu adevărat importante.

  1. Stabilește sarcini și rezultate exacte

Echipa ta va putea executa orice task la superlativ, dacă va înțelege exact ce are de făcut și care e rezultatul la care trebuie să ajungă. Stabiliți împreună sarcina, termenul limită și rezultatul, apoi discutați dacă au apărut careva complicații pe durata procesului și cum pot fi acestea remediate pe viitor.

  1. Prioritizează

Evident, nu poți delega chiar totul de la început. Ca să înțelegi mai bine ce poți delega și ce trebuie să execuți personal, stabilește un sistem de prioritizare a sarcinilor. Evaluează-le prin prisma abilităților necesare, efortului și timpului și, în funcție de aceste aspecte, va deveni clar ce poți să delegi și ce e bine să execuți chiar tu.

  1. Oferă instrucțiuni detaliate

Chiar dacă o sarcină îți pare foarte ușoară și clară, ține cont de faptul că angajații tăi nu sunt tu și viceversa. Fiecare task delegat trebuie însoțit de o instrucțiune detaliată despre pașii ce trebuie urmați și checklist-ul ce trebuie bifat. Această strategie proactivă va ușura viețile tuturor celor implicați, de la lider până la angajat.

  1. Ai încredere, dar verifică

Odată ce ai delegat un task, oferă angajatului spațiul și încrederea ta că acesta o va executa corespunzător. Totuși, mai verifică din când în când cum decurge procesul și dacă executarea progresează așa cum e nevoie.

Delegarea poate fi complicată la început, până stabilești un sistem clar în acest sens. Un lider bun va ști să delege sarcinile în cadrul unui business și să aibă o conlucrare productivă cu echipa sa. Afacerea ta trebuie să se dezvolte și ar fi absurd să fii anume tu cauza care o ține în loc, din cauza fricii de a delega.

Poți afla mai multe despre dezvoltarea eficientă a business-ului tău, inclusiv despre colaborarea, motivarea și comunicarea cu angajații la Coaching Angry Business. Următorul curs începe foarte curând – află toate detaliile aici: http://coaching.angrybusiness.md.