De la Tată la Fiică: Cum se dezvoltă afacerea cu bijuterii a Irinei Caracuian

...

Irina Caracuian este fiica care a preluat și dezvoltă în continuare afacerea tatălui ei. Aridanex – Com este o companie care comercializează bijuterii cu amănuntul și prestează servicii de personalizare pentru o gamă largă de obiecte prin tehnica de gravură. 

 

“Activitatea a fost preluată de la tatăl meu - gravură mecanică.  Cu toate acestea,  nu am fost rezervată în ceea ce privește schimbările radicale și continui să mă dezvolt din punctul meu de vedere profesional.”

 

În plus, Irina Caracuian adoră bijuteriile ce adaugă o notă magică fiecărui stil și, respectiv, obiectele personalizate, care simbolizează momente speciale din viața celui care le primește.

Am rugat-o pe Irina Caracuian, absolventa cursului de Coaching 22, să ne povestească despre afacerea pe care acum o gestionează, iar răspunsul, îl aflați în continuare: 

 

“Afacerea a fost lansată mulți ani în urmă.
Provocările zilnice sunt reprezentate de multitudinea ideilor ce mi se ivesc, dar și prin obligativitatea de a le alege pe cele câștigătoare. Sunt o răbdătoare, dar în interiorul meu trăiește un titirez. 

Pentru mine lucrurile trebuie să se petreacă la timp și rapid:  să le las în ritmul lor normal să se desfășoare - e o acțiune prea aspră în viziunea mea. Totodată, afacerea are și părțile ei frumoase – oportunitățile de creștere. ”

 

În prezent, compania Aridanex – Com are șase angajați. Deși face parte din categoria companiilor mici și mijlocii, provocările pe care le-a înfruntat Irina Caracuian nu au fost deloc mici. A luat decizia de a veni cu ele la Coaching, pentru a le găsi o soluție într-un timp scurt, cu resurse minime, ori una dintre farmecul afacerii este să găsești modalitatea optimă de a face față oricărei situații. 

 

 

Provocările de până la Coaching:

- Lipsa unei educații de bussines de calitate;

- Lipsa unei culturi antreprenoriale sănătoase;

- Lipsa resurselor umane de calitate;

- Neseriozitatea angajaților;

- Crearea unei echipe;

- Statutul de vizionar;

- Întocmirea regulilor, etc.

 

Cu ajutorul cursului de Coaching Angry Business,
timpul meu investit în teme pentru acasă și cunoștințele obținute îmi aduc surplus de profit, devenind un credit de încredere pentru clienții noștri.  Fiind adeptă sistemului “Long-Life-Learning”, în viziunea mea,  acest curs a fost ca o modalitate de cultivare a minții, instruire, educare, organizare și “reorganizare”.
Am obținut cunoștințe aplicabile direct în activitatea profesională.”

 

Pași de întreprins

Irina Caracuian este un amalgam de idei, dar și adeptă a conceptului – “Cu pași mărunți, dar siguri”.  

„Curând în afacerea Aridanex – Com va fi realizată o schimbare radicală în anturaj: Bijuterii gravate personalizat și, de asemenea, ambalaje personalizate. Nu mai puțin este focalizată atenția și efortul asupra lansării primei colecție de bijuterii “Bride to be” marca Aridanex Jewelery. Intenționez să o prezint publicului în miez de vară.”

 

Mesaj pentru antreprenori la început de cale

Ți-a venit o idee, ține-te morțiș de ea. Fii un spirit încrezut și muncitor. Creează din afacerea ta incipientă o prioritate, investește timp, energie și resurse de orice fel. Fixează obiective și atinge-le! 

Coachingul este instrumentul Angry Business prin care zeci de afaceri au fost dezvoltate în doar opt săptămâni, devenind un curs intensiv de antreprenoriat, cu instrumente verificate și rezultate demonstrate.

Mai multe detalii despre curs, găsiți aici: http://coaching.angrybusiness.md.

Care este agenda cursului de Coaching și ce deprinderi pot fi obținute timp de 8 săptămâni, aflați AICI.