De ce experții nu pot vinde?

...

Orgoliul. El e cel afectat în primul rând atunci când primește un refuz expertul. Asta în condiția în care reușește să îl obțină acel refuz. Însă asta nu se prea întâmplă pentru că acești “cei mai buni în domeniul lor“ nu prea ies la vânătoare. Adică ei se tem de ceea ce încă nu a fost și cu șanse mari că nici nu se va întâmpla.

“Sunt un director de departament și am un statut în societate. Pentru mine e umilitor să merg să vând ceva. La mine lumea se adresează atunci când are nevoie. Și eu sunt cel căutat, rugat, încoronat. Cum voi arăta eu mergând să propun cuiva produsul/servicul meu?”

Este doar o parte a unei discuții ce o poți auzi vorbim cu oamenii buni în domeniul lor. Și este ceea de ce suferă peste 90% din ei.

Unde totuși stă ascunsă problema? În refuz? În orgoliu? Sau poate în lipsa de motivație?

Defapt ar fi bine să atragem atenția la mesajul lor.

Știm că nimeni nu a învățat la facultatea de vânzători. Și masterat pe domeniu nu există. Și în general profesia de vânzător e privită cumva straniu, pentru că… (întroduceți în locul punctelor propria experiență).

Totuși, de ce oamenii cei mai buni din companie sau în domeniul lor de activitate să nu vorbească despre produsul/serviciul lor? Cine mai bine ca ei înțelege detaliile? Cui îi poate fi mai aproape de INIMĂ ceea ce fac zi de zi? Unui vânzător care știe doar despre cutia sau ambalajul a ceea ce propune?

“Unora le e dat să creeze, altora să vândă.” Este o bună scuză pentru cei care nu vor să iasă din zona de confort. Și nu e vorba în necunoaștere. Și nu e despre “Nu pot.”

E despre “Nu am încercat.” Păcat.

Pentru că v-ar fi ascultat cu mult interes oamenii. Și pentru ei nu contează emoțiile ce le aveți. Detaliile ce le cunoașteți, felul în care simțiți necesitatea produsului ce îl oferiți, intenția pe care o purtați  - iată cele mai scumpe active ce le aveți în calitate de vânzător.

Emoțiile adevărate, fericirea, slava, șampania și focurile de artificii sunt acolo, pe teren, unde se încheie contracte și se aud mesaje de mulțumire pentru ceea ce ați reușit să le oferiți cumpărătorilor voștri.

Ești cel mai bun! Exact de asta tu poți vinde!

Iar pentru a fi și mai încrezut, te așteptăm la cursul VÂNZĂTOR CU REZULTATE, în urma căruia vânzările vor deveni ocupația ta preferată. ;)

Detaliile cursului le poți găsi pe acest link >>> vinzatorexpert.angrybusiness.md