Cum să crești vânzările cu până la 30% cu ajutorul promoțiilor potrivite

...

Realizarea promoțiilor stimulează vânzările cu cel puțin 30%. O campanie publicitară bine gândită nu poate doar să recupereze costurile acesteia, ci și să garanteze o creștere organică a clienților fideli. Ce reguli sunt cel mai adesea uitate de proprietarii de afaceri atunci când lansează campanii de reduceri și cât de mult pierd din cauza acestor venituri, află în continuare.

Organizarea

Organizarea promoțiilor este cel mai eficient instrument de marketing, care poate crește veniturile cu cel puțin 30%. Principalul lor avantaj este că interacționează direct cu cumpărătorul, îi atrag atenția asupra produsului, stimulează achiziția. În plus, în timpul campaniei, cumpărătorul devine fidel brandului, iar aceasta garantează achizițiile repetate.

Înainte de a planifica promoțiile și reducerile, decide care este scopul viitoarei campanii publicitare:

  • creșterea loialității clienților;
  • promovarea brandului;
  • creșterea cifrei de afaceri;

Este important să se țină seama de toate nuanțele, astfel încât pe lângă compensarea costurilor suportate pentru organizarea acțiunilor, să mai fie loc și de profit.

Când obiectivul este definit, începe planificarea. Planul de acțiune include coordonarea cantității de mărfuri implicate, ordinea executării și condițiile.

Următorul pas - termenii. O zi, dacă este vorba de distribuirea probelor gratuite ale unui produs în locurile de vânzare sau de o adunare de oameni. O săptămână, dacă este vorba despre reducere. O regulă foarte importantă aici: toate activitățile sunt limitate în timp. Acestea nu pot dura mai mult de o lună, altfel cumpărătorul se obișnuiește cu prețul și începe să îl perceapă ca fiind unul obișnuit.

La final, se face un raport. Acesta include atât costurile suportate pentru implementarea campaniei de publicitate, cât și rezultatul obținut.

Cine face și cât costă

Răspunsul la această întrebare ar trebui să plece de la obiectivul campaniei publicitare. Dacă vorbim despre un singur eveniment în mai multe puncte de vânzare, atunci este posibil să poți face față singur acestei sarcini.

Dacă ai conceput o campanie pe scară largă, atunci este mai bine să o delegi către o agenție de publicitate.

Pentru ca tu și partenerii de la agenția de publicitate să vă înțelegeți, faceți un brief detaliat pentru ei, care descrie termenii de referință, obiectivele și rezultatele pe care dorești să le obții până la sfârșitul campaniei. Cere să se facă un proiect de probă, cum văd campania și cât va trebui să plătești pentru aceasta.

Atunci când alegi o agenție, fii atent/ă la următoarele puncte:

  1. dacă este capabilă să implementeze proiectul, dacă are resurse pentru acesta;
  2. cât de competentă este în astfel de evenimente, indiferent dacă are un portofoliu sau experiență în proiecte similare;
  3. ce metode va folosi pentru a-și atinge obiectivele;
  4. ce raport poate oferi la sfârșit.

Costurile unei campanii publicitare pot fi foarte diferite. Dar este important să înțelegi că calitatea campaniei depinde direct de suma pe care o propui. Cere agenției care dezvoltă programul de activități, să descrie în detaliu articolele de cheltuieli, precum și să dezvolte mai multe proiecte cu bugete diferite. Astfel, poți alege cel mai potrivit cost pentru tine.

Cum atragi atenția

Succesul oricărei promoții depinde de abilitățile comunicative ale promotorilor. Dacă aceștia oferă o perspectivă tristă cumpărătorului, indiferent de cât de mare ar fi bugetul pentru această campanie, toate cheltuielile vor fi în zadar. În desfășurarea promoției este important aspectul reprezentantului companiei și modul său de a prezenta produsul.

Promotorul trebuie să știe totul despre produsul pe care îl prezintă, să poată comunica cu cumpărătorul și să-l poată încuraja să cumpere. În mod ideal, înainte de a merge la muncă, persoana ar trebui să susțină un mini-examen în care să-și confirme cunoștințele despre produs.

Ia în considerare caracteristicile produsului promovat și compatibilitatea cu cel care promovează. Dacă aceasta este o reclamă pentru un club de fitness, atunci ar fi ciudat dacă o persoană „plinuță” ar face reclama.

Verifică activitatea promotorilor în prima zi de lansare a campaniei publicitare sau, măcar, anunță că va fi verificare . Astfel, în fiecare persoană interesată de produs, ei vor vedea un auditor și, prin urmare, îi va prezenta produsul în cel mai bun mod posibil.

3 reguli importante

Conform rezultatelor campaniei publicitare, proprietarul afacerii se așteaptă să vadă un singur reper - creșterea veniturilor. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci campania a eșuat. Cum să eviți greșelile, ce reguli de acțiune să iai în considerare și pe ce instrumente să te bazezi, pentru a garanta profituri sporite?

Prima regulă - costul implementării campaniei nu poate fi mai mare decât rezultatul dorit. Dacă intenționezi să crești profiturile cu 10%, atunci costurile de publicitate nu pot depăși această cifră. Companiile mari direcționează de la 1% la 5% din venituri pentru a-și promova afacerea.

A doua regulă - nu toate instrumentele sunt la fel de eficiente în toate industriile. De exemplu, oferirea de mostre va fi eficientă dacă este un produs voluminos, care nu poate fi încercat de mai multe persoane simultan. În acest caz, costul mostrelor va fi mai mare decât acoperirea așteptată a audienței.

A treia regulă - reducerile nu se aplică articolelor de lux. O persoană care este obișnuită să cumpere bunuri scumpe va fi foarte alertată de ofertele promoționale. Dacă prețul produsului este scăzut, atunci apare teama de falsificare, defecte sau de calitate scăzută.

Cum simți rezultatul

Poți evalua eficiența unei campanii publicitare prin compararea performanțelor înainte de promoție și după aceasta. Raportul va arăta modul în care obiectivele planificate la începutul campaniei au fost atinse prin rezultatele sale.

Este important să înțelegem că este aproape imposibil să se calculeze eficacitatea campaniei, al cărei scop a fost creșterea fidelității clienților față de brand, deoarece principalele sale activități nu vizau creșterea nemijlocită a vânzărilor.

De asemenea, este important să se țină seama de faptul că rezultatele campaniei ar putea fi afectate de anotimp sau de o schimbare a politicii de prețuri a companiei în ceea ce privește anumite poziții, apariția unor concurenți puternici pentru produs etc.

În cele din urmă, lipsa creșterii vânzărilor în timpul evenimentelor poate indica faptul că, fără punerea în aplicare a acestora, ar exista o scădere accentuată a cererii pentru produsele companiei din anumite motive. O campanie bine pusă în practică a contribuit la prevenirea acestui lucru.

Mai multe informații despre promoții și tehnici eficiente de vânzări poți afla la trainingul Vânzător cu Rezultate de pe 10-11 august. Înregistrează-te acum dacă vrei să mai prinzi un loc liber: http://vinzatorexpert.angrybusiness.md/.