Cum să devii milionar în 5 ani - tutorial real

...

Puțini oameni înțeleg cum să-și îmbunătățească continuu veniturile, calitatea vieții și plăcerile acesteia. Benjamin Hardy, pe baza propriei experiențe și a sfaturilor experților, a întocmit o listă de recomandări care ar trebui să te ajute să devii milionar în cel mai scurt timp posibil.

Aceste sfaturi vor fi utile tuturor celor care vor să fie mai încrezători în ei înșiși, să-și extindă orizonturile, să învețe ceva nou și să-și planifice strategic viața.

 1. Formulează ideea de avere

Primul pas către succesul financiar este să înțelegi ce situație financiară dorești să atingi. Iar pentru a înțelege aceasta, pune-ți aceste întrebări:

 • Cât de departe se duc fanteziile tale despre un posibil viitor?
 • Simți un potențial mare pentru noi oportunități?
 • Te aranjează viața ta de acum?

Formarea conceptului de avere este un proces ciclic. Nu-i creezi imaginea o dată pentru totdeauna. Mereu o redefinești și o schimbi. Aruncă o privire la un domeniu al vieții tale unde ai reușit cel mai bine. Cel mai probabil, vei înțelege că în ea te străduiești mereu să depășești ceea ce ai acum.

Cu cât este mai detaliată ideea ta despre nivelul dorit de bunăstare și cu cât este mai măsurabilă, cu atât mai bine. Creierul uman iubește numerele și faptele. Prin urmare, trebuie să te concentrezi asupra formulării exacte:

 • „Voi câștiga $1 milion până pe 1 ianuarie 2022”.
 • „Voi primi un cec de cel puțin $100 de mii până în octombrie 2020”.
 • „În următoarele șase luni, îmi voi lua o lună și jumătate de vacanță și o voi petrece în Thailanda.”

Este perfect normal dacă acum nu știi exact ce îți dorești - să câștigi mai mulți bani, să obții o nouă experiență puternică sau să crești ca persoană. Oricare dintre aceste obiective te va „împinge” în direcția corectă. Cu fiecare realizare mică, încrederea ta va crește, iar imaginea viitorului se va extinde.

 1. Dezvoltă „Sistemul 90 de zile” pentru a-ți măsura progresul în drum spre viitor

Iată la ce întrebări, fondatorul „Coach Strategic”, Dan Sullivan, le cere clienților să răspundă la fiecare 90 de zile:

 • De care dintre realizările tale din ultimele 3 luni ești cel mai mândru?
 • Când te uiți la ultimele evenimente din viața ta, ce domenii de aplicare a eforturilor tale și progresul obținut îți oferă cea mai mare încredere în sine?
 • Menționează 5 acțiuni noi pe care le poți face acum pentru a face trimestrul următor special pentru tine?

La fiecare 3 luni, este necesar să se analizeze perioada trecută și apoi să se stabilească obiective mai mari, dar motivante pentru perioada următoare.

În cartea The Art of Learning, Joshua Weitzkin scrie: „Obiectivele pe termen scurt pot fi instrumente de dezvoltare utile, dacă sunt echilibrate de o filozofie rezonabilă pe termen lung. Întârzierea în obținerea rezultatelor dorite îți poate opri dezvoltarea. "

Obiectivele pe termen scurt arată progresul. Respectarea termenelor este esențială pentru eficacitate. Concentrându-te doar pe câțiva pași cheie la fiecare 3 luni, îți oferi un impuls.

La fiecare 3 luni este util să iei o mini-vacanță pentru a cântări și evalua calm situația, a dezvolta o strategie și a respira.

Ține un jurnal în care să notezi la fiecare 3 luni:

 • Ce a mers bine?
 • Care au fost succesele tale cheie?
 • Ce ai învățat?
 • Ce te-a inspirat cel mai mult?
 • Unde trebuie să corectezi direcția mișcării tale?

Având în vedere tot ce ai făcut și ai aflat, ce ai dori să faci în următoarele 90 de zile, găsește 2-5 acțiuni care te vor ajuta să te apropii de idealul tău. Care 2-5 realizări te vor ajuta să abordezi semnificativ imaginea ideală a vieții tale?

 1. Dezvoltă-ți un regim al zilei care îți va permite să trăiești într-un flux de experiențe

Așadar, ai creat o imagine tridimensională a viitorului și ai stabilit obiective pe termen scurt pentru 90 de zile. Următorul pas este un ritual zilnic care te ajută să menții ritmul și să rămâi în flux. Iar fluxul se caracterizează printr-o imersiune absolută în activitatea sa și prin pierderea simțului timpului și spațiului.

În psihologia pozitivă, starea de curgere este o stare de conștiință care dă o senzație de concentrare, implicare și plăcere energetică deplină.

Cum să intri într-un flux eficient? Totul începe cu prima decizie pe care o iei dimineața. În loc să intre proactiv într-o stare de flux, majoritatea oamenilor intră într-o stare reactivă inconștientă.

Sarcina principală a ritualului tău de dimineață este să intri într-o stare de flux. Pentru a face acest lucru, trebuie să transformi spațiul din jur pentru a-ți schimba punctul de vedere al lucrurilor. Înconjoară-te de oameni care te inspiră.

Începe cu vizualizarea și imaginația viitorului. Afirmă că vei realiza acest viitor. Începe să acționezi ca tu „în viitor”. Dacă vrei să devii milionar, trebuie să începi să trăiești în acest rol chiar acum. Simte-te așa. Imaginează-ți că dorințele tale s-au împlinit. Acceptă-te în noua ta calitate. Ține minte că poți obține orice dorești. Fii fidel/ă obiectivelor tale. Depune un efort pentru noua ta realitate. Bucură-te de acest flux.

Cercetările au dovedit că creierul actorilor a arătat schimbări semnificative atunci când au intrat în rol. Cu alte cuvinte, un nou rol îți schimbă creierul. În loc să-ți menții imaginea și obiceiurile din trecut, îndreaptă-ți conștiința către formarea personajului tău dorit.

 1. Concentrează-te pe rezultate, nu pe procese

Nu-i crede pe cei care spun că principalul lucru este procesul, nu rezultatul. Admirăm anumite persoane tocmai datorită rezultatelor pe care le-au obținut.

Așadar, răspunde la întrebarea: ce rezultat dorești? Care este cel mai eficient mod de a obține acest rezultat? În loc să te concentrezi asupra obiceiurilor și proceselor, este mai bine să indici mai exact rezultatul dorit și, pe baza acestui lucru, să înțelegi cum să îl obții.

Scopul este cel care determină procesul. Dacă nu atingi scopul dorit, trebuie să ajustezi procesul. Nu te concentra pe proces și obiceiuri, ci doar înțelege clar de ce rezultat ai nevoie și ajustează-ți acțiunile pentru a-l atinge. În realitate, scopul este procesul. Tu stabilești un scop și acesta îți ghidează viața. După ce l-ai atins, îți stabilești un nou obiectiv care îți va transforma viața.

Concluzie

Este uimitor cât de simplu este să devii independent din punct de vedere financiar. Trebuie doar să înțelegi ce dorești și apoi să devii persoana care îl va primi. Poți deveni milionar. Aceasta poate dura 5 ani. Dar, sunt 5 ani de concentrare pe ceva care te poate duce foarte departe.

Care este efortul minim pentru rezultatul pe care dorești să îl obții?

Pentru a deveni milionar, va trebui să te schimbi. Cunoscutul business trainer Gene Ron a spus: „Devino milionar nu de dragul unui milion de dolari, ci pentru a face ceea ce ai nevoie pentru a-l câștiga.

Componenta fundamentală a evoluției conștiente este să înveți să-ți controlezi și să îți îndrepți atenția spre ce este necesar. Așa că te poți dedica lucrurilor dorite, în loc să faci ceea ce te forțează circumstanțele să faci. Lucrul fundamental este revizuirea constantă a mediului și valorilor tale, deoarece ele sunt cele care îți atrag atenția.

 • Pe ce te concentrezi acum?
 • Ce este semnificativ pentru tine acum?
 • Ce ar putea fi semnificativ pentru tine?
 • Ce ai aprecia deosebit de puternic?
 • Cine ai putea fi?

 

Mergi în locuri și la evenimente care te ajută să crești, atât profesional, cât și emoțional. Înconjoară-te de oameni care te inspiră. Astfel de evenimente sunt și trainingurile Angry Business. De exemplu, StartUp-ul și Coaching-ul. Accesează www.angrybusiness.md și fă-ți agenda de dezvoltare pe următoarele 90 dee zile.