Cum să depășești frica în 5 pași și să treci imediat la acțiune?

...

Fiecare dintre noi a avut măcar o idee de afacere și 10 ̶m̶o̶t̶i̶v̶e̶ îndreptățiri ca să nu le realizeze. Și ne-am spus în sinea noastră că nu suntem în stare, că nu avem destule cunoștințe, finanțe sau susținere, că suntem prea fricoși. Fiecare a trecut prin această etapă, dar nu fiecare a trecut de ea.

Execută azi acești 5 pași corect și cu încredere și mâine ideea ta poate să se realizeze.

1. Învață prin practică 

Cititul nu te ajută cu nimic, dacă după aceasta nu treci la acțiune. Pe discuții nu se învață. Începe chiar de azi să faci ceva. Acționează și atunci vei înțelege ce lacune trebuie completate, unde și cum mergi mai departe. 

2. Scrie o listă cu fricile tale 

Dacă ai probleme cu punerea în aplicare a planului pe care l-ai făcut, înseamnă că îți este teamă de rezultate. Răspunde-ți:

  • Ce, de fapt, te sperie?
  • Îți este frică să nu reușești?
  • Îți este frică că o să greșești undeva anume?

Scrie o listă cu fricile tale. Crearea unei liste este deja o acțiune, deci este un pas înainte.

3. Scapă acum de aceste frici

Ți-e frică să faci gimnastică? Fă doar câteva exerciții timp de două minute. Doar două minute și vei fi liber. Aceste minute de exercițiu nu sunt deloc înfricoșătoare.

Tot amâni învățarea unei limbi străine, cum ar fi engleza? Timp de două minute, privește un film în spaniolă sau ascultă muzică spaniolă. Făcând ceva în cantități atât de mici, vei realiza că nu este deloc înfricoșător.

4. Ia eșecul ca element al învățării

Multora dintre noi le este frică să greșească și să nu reușească și percep aceste frici ca fiind o lașitate. Dar nu este așa. Eșecurile sunt un indicator al capacității noastre de a învăța. Greșelile sunt o parte integrantă a procesului de învățare. Dacă știi ceva perfect sau faci ceva excelent, atunci nu înveți nimic. Mai întâi trebuie să te împiedici, apoi să începi totul de la început și, în final, să reușești. Uneori trebuie să te împiedici de mai multe ori. Greșelile sunt o oportunitate - oportunitatea de a deveni mai bun. 

5. Corectează și încearcă din nou

A acționa - înseamnă a face greșeli, a învăța din greșeli, a le corecta și a merge mai departe. Dacă ai dat de un impediment, află cum să-l repari și încearcă din nou. O nouă tentativă poate fi mai de succes decât cea anterioară. Dacă nu merge, încearcă să rezolvi problema altfel. Încearcă din nou și din nou până când funcționează și abia atunci poți trece la o nouă etapă.

Nu există un plan de acțiuni fără erori. Trebuie să începi să acționezi și să obții o abilitate cheie - capacitatea de a depăși dificultățile și de a merge mai departe.

Frica nu este un factor decisiv în viața noastră. Ea nu ar trebui să ne dicteze cum să trăim. Aceasta este doar o voce slabă din interior, care încearcă să ne controleze și să evite orice disconfort. Dar putem înțelege și accepta faptul că dificultățile nu sunt atât de groaznice, cum par la prima vedere. Aceasta este doar o cunoaștere a ceva nou, ascensiunea la noi înălțimi, trecerea la noi niveluri.

Îți este frică că ideea ta de afacere nu este una reusită? Că este nouă și nu vei avea vânzări? Produsul tău, crezi, este prea scump?

Vino la training-ul StartUP Angry Business și află răspunsul la aceste întrebări și nu numai. Vino la acest training și scapă de toate fricile legate de ideea ta, ca mâine să treci deja la acțiuni.

Tu poți învinge frica. Începe să faci asta chiar acum! Începe prin înregistrarea la StartUp pe acest link: http://start.angrybusiness.md/!