Checklist din 7 caracteristici ale unei idei de business de succes

...

Dacă ți-a venit o idee genială de business, analizeaz-o cu ajutorul reperelor de mai jos. Dacă ideea trece testul, atunci ea îți va aduce profit garantat, în cel mai scurt timp

 1. Creatorul este complet capturat de idee

Dacă lucrezi la o idee doar pentru că dorești să obții venituri, oprește-te imediat. Banii sunt un factor foarte motivant, dar trebuie să fii pregătit pentru faptul că aproape toată lumea trebuie să treacă prin fâșia neagră a antreprenoriatului. Pentru a aprecia cât de puternică este dragostea pentru o idee, întreabă-te dacă vei putea lucra la ea și peste zece ani?

 2. Ideea este simplă

Ideile mari cresc, nu se nasc mari deodată. Mark Zuckerberg nu s-a trezit într-o dimineață și a zis: "Voi crea cea mai mare rețea socială din lume". Toate companiile remarcabile ale timpului nostru au început cu ceva foarte simplu.

3. Ideea este ușor de explicat

Atunci când un antreprenor își începe propria afacere, el petrece jumătate din timpul său explicând ce va face (există o mulțime de ascultători - de la potențiali clienți până la potențiali investitori). Dacă un startup-er nu poate explica esența proiectului în 10 cuvinte, șansele de succes sunt mici. Merită să începi cu rezolvarea unei probleme, a unui produs.

4. Ai de făcut un număr mic de pași până la profit

Cu cât mai mulți pași sunt necesari pentru a realiza un profit planificat, cu atât mai mulți oameni vor trebui să te ajute pentru ca afacerea ta să devină durabilă. E bine să știi că proiectele de succes au cale scurtă până la profit. Știi vorba ceea de la StartUp Angry Business: ”Dacă o afacere nu aduce profit din prima lună, las-o!”

5. Rezolvi probleme

Ai o problemă și ceea ce oferi tu ar putea să o rezolve? Sau poate cineva dintre cei apropiați s-ar bucura de ceea ce oferi tu, pentru că ar diminua anumite situații neplăcute din viața sa? Extraordinar de multe afaceri de succes s-au născut anume datorită faptului că creatorii lor vroiau să rezolve o problemă din viețile lor.

 6. Cunoști piața

Cum poți cunoaște tendințele și anticipa viitorul pieței, fără a fi expert într-un anumit domeniu? Dacă nu ești încă un expert, este timpul să devii unul.

 7. Împărtășește ideea ta

Mulți oameni au teama de a fi plagiați. Dar, este foarte puțin probabil ca cineva, auzind ideea ta, să renunțe la tot și să-și dedice dintr-o dată viața pentru a o realiza. Nu îți fie teamă să vorbești cât mai mult despre ideea ta, astfel o să obții feedback de la cât mai mulți oameni. Iar, dacă cineva și va încerca să o replice, oricum îi va lipsi flerul și stilul tău personal.

Vrei mai multe repere pentru a lansa afacerea ta? Vrei să înțelegi dacă ideea ta merită lansată chiar acum sau mai are nevoie de mai mult timp? Află asta și mult mai multe la StartUp Angry Business – o zi pentru insight-uri utile, direcții, opțiuni, networking și informații atât de utile, încât o să te întrebi de ce abia acum vii la StartUp!

Află toate detaliile și înregistrează-te pe acest link: http://start.angrybusiness.md/!