Ce sfaturi și-ar da miliardarii de azi tinerilor de ieri

...

"Dacă ai avea ocazia să te întorci în trecut și să-ți dai sfaturi, ce-ai spune?" Tu cum ai răspunde la această întrebare? Până îți aduni gândurile, vezi cum au răspuns miliardarii lumii – poate te inspiră: Bill Gates, Jack Dorsey, Oprah Winfrey, Sheryl Sandberg și Mark Kyuban.

Apreciază talentele altora

În Twitterul său, Bill Gates a scris următoarele: "Amintindu-mi de momentul în care am părăsit colegiul, mă gândeam la unele lucruri pe care ar fi trebuit să le cunosc atunci. De exemplu, educația poate lua forme diferite. Și nu este așa de importantă cum credeam. Regret că știu puțin despre cele mai grave nedreptăți ale lumii. Am aflat despre ele decenii mai târziu."

Gates a continuat acest subiect în timpul unei serii de întrebări și răspunsuri la Colegiul Hunter. Mark Zuckerberg i-a cerut să împărtășească sfaturile pe care și le-ar fi dat în tinerețe, la care Gates a vorbit despre faptul că nu există nici o formă corectă de educație.

"Am avut idei foarte naive despre abilități. Am crezut că dacă cineva are un IQ ridicat, atunci această persoană este bună la tot", a spus Gates. "Am fost mereu uimit de ideea de a combina diferite tipuri de abilități."

Nu îți face griji, totul va fi bine

Într-un interviu acordat filialei britanice de la Vogue, Oprah Winfrey a împărtășit un sfat pe care și l-ar fi dat în tinerețe. Ea și-ar spune: "Fato, lumea are atât de multe pregătite pentru tine! În primul rând, calmează-te. Nu îți fie frică. Totul va fi bine. Orice s-ar întâmpla, vei fi bine ".

Oprah a sfătuit, de asemenea, tinerii să nu creadă că succesul va veni de la sine. Trebuie să înțelegi că succesul este un proces și că vei depune mult efort pentru a construi o carieră.

Găsește un echilibru între viața profesională și viața personală

Dacă șeful Twitter-ului, Jack Dorsey ar putea să-și dea sfaturi în trecut, și-ar fi ordonat să găsească un echilibru în viață. "Când eram tânăr, nu înțelegeam importanța exercițiilor fizice și a sănătății, iar acum acestea îmi afectează intelectul", a recunoscut el. „Cred că, cumva, a fost util pentru că astfel am putut găsi un echilibru. Dar, totuși, aș prefera să fi avut un stil de viață mai sănătos în trecut. "

Miliardarul încearcă să mențină un program regulat - se trezește la ora 5 dimineața, meditează timp de jumătate de oră, face o încălzire de șapte minute de trei ori pe zi și abia apoi ajunge la muncă.

Nu este nevoie să cauți serviciul ideal

Miliardarul și investitorul Mark Kyuban s-ar sfătui pe el la 20 de ani să-și facă mai puține griji în legătură cu munca.

"Nu fi nervos, asta nu schimba nimic și distrează-te", a spus el. "Nu este nevoie să știi cine vei deveni atunci când vei crește. Nici nu trebuie să te strădui să obții o educație mai bună și o slujbă perfectă."

Nu există un drum direct către succes

Directorul operațiunilor Facebook, Sheryl Sandberg ar dori să se avertizeze că există multe dificultăți înaintea ei în calea către succes.

"Găsește-ți un loc de muncă pe care-l iubești", își spuse ea. „Continuă să încerci și într-o bună zi vei reuși. Crede că poți face orice. Nu permite altora să îți spună că nu poți avea o viață personală bună și o carieră de succes în același timp.

Sandberg recomandă stabilirea unui obiectiv pe termen lung și, în același timp, stabilirea unui plan clar pentru următoarele 18 luni.

De exemplu, dacă unul dintre obiectivele tale este să devii un om de afaceri, asta implică crearea unei companii și creșterea ei de la mic la mare. Îți oferim 2 traininguri mai mult decât utile, care vor transforma orice idee într-un business de succes:

StartUp Angry Business – 2 februarie. Înregistrează-te aici: http://start.angrybusiness.md/.

Coaching Angry Business – începutul pe 5 februarie. Înregistrează-te aici: http://coaching.angrybusiness.md/.