Ce făceau Roman Abramovici și alți oameni de succes la 20 de ani

...

Când spunem de succes, avem în vedere rezultatul eforturilor concentrate și nu ceea ce vine de la sine. Dacă o persoană devine milionar ca rezultat al unui lanț de evenimente, naturale sau aleatorii, cum ar fi o moștenire, acest lucru nu poate fi numit succes.

Norocul îi iubește pe cei care nu se tem să-și asume riscuri. Cum este viața oamenilor care nu se tem de eșecuri? Cum au început și ce au obținut până la 25 de ani?

Roman Abramovici

La sfârșitul anilor '80, începutul anilor '90, Abramovici s-a ocupat cu afaceri mici și apoi a trecut la comerțul cu petrol. Apoi, la 21 de ani, pe banii soacrei, Abramovici și-a deschis prima afacere „neagră”, pe care a legalizat-o însă, câțiva ani mai târziu. Până la vârsta de 25 de ani, afaceristul Abramovici a reușit să deschidă și să închidă cel puțin 20 de companii. La 26 de ani, Abramovici a fost arestat pentru furt din proprietatea statului, iar peste 10 ani a fost numit guvernator în Chukotka.

J. K. Rowling

Joanne, la vârsta de 25 de ani, călătorea cu trenul când i-a venit ideea de a scrie o carte despre vrăjitori. În aceeași zi, seara, angajata Amnesty International, a început să scrie Harry Potter. Câțiva ani mai târziu, Rowling, fiind atât de pasionată de romanul ei, a fost concediată pentru lipsă de atenție. În acești ani, Joanne a reușit să se căsătorească, să nască o fiică și să divorțeze. Romanul a fost scris în 1995 și publicat doi ani mai târziu.

Martha Stewart

Renumita femeie de afaceri culinare și-a început cariera profesională ca broker și a lucrat timp de 5 ani pe Wall Street. Dar înainte de asta, a reusit să lucreze ca model de publicitate pentru Chanel și Unilever. Când Martha a dat naștere copilului, a plecat de pe Wall Street pentru a avea grijă de acesta. Un an mai târziu, ea și-a deschis propria companie implicată în pregătirea și livrarea de alimente.

Warren Buffett

Marele investitor Warren Buffet a formulat regulile afacerii - un fel de Biblie a pieței financiare moderne. Brokerii din New York repetă cuvintele din cărțile sale în timp ce joacă la bursă, crezând că aduce noroc. Warren este unul dintre cei mai bogați oameni, care câștigă 50 de miliarde de dolari. Pe la 20 de ani, a muncit ca agent de investiții în Omaha. La vârsta de 26 de ani, după ce s-a mutat în New York, opera cu titluri de valoare. În același an și-a înființat compania de investiții Buffett Partnership Ltd.

Mark Zuckerberg

Primul profit de pe Facebook a apărut atunci când numărul de utilizatori a depășit 300 de milioane. Mark Zuckerberg a început să lucreze la Facebook la 20 de ani, iar acest profit a venit doar după 5 ani. Studentul universitar de la Harvard este cel mai tânăr și zâmbitor milionar din lume. El este mulțumit de profit, dar a spus cu încredere că acesta este doar începutul.

Howard Schultz

Șeful Starbucks, la vârsta de 25 de ani, absolvise deja o universitate din Michigan și lucra ca agent de vânzări la Xerox. Un an mai târziu, s-a mutat la Hammerplast - o companie suedeză care produce aparate de cafea automate. Într-o zi, pe când avea 29 de ani, a intrat accidental într-un restaurant Starbucks din Seattle și a decis să meargă acolo să se angajeze. Acum, Howard Schultz este șeful gigantei rețele de cafenele, Starbucks.

Jay Z

Numele lui adevărat este Sean Corey Carter. Acest tânăr, dintr-un cartier sărac din Brooklyn, și-a ales acest nume de scenă la 20 de ani. Muzicianul și-a păstrat anonimatul până la 27 de ani, când a fondat, împreună cu prietenii, compania de discuri Roc-A-Fella Records. În același an a fost lansat și primul său album Reasonable Doubt (Reasonable Doubt).

Exemplele de mai sus demonstrează că vârsta nu contează, ci circumstanțele. Ca să atragi succesul de partea ta, ai grijă să creezi circumstanțele potrivite.

Una dintre aceste circumstanțe este trainingul Coaching Angry Business. Aici vei avea ocazia să dezvolți propria afacere la viteza luminii. Cursul începe mâine – repede înregistrează-te aici: http://coaching.angrybusiness.md/.