Apostoliuc Veronica: „Datorită instrumentelor implementate, am majorat vânzările și am decis să merg mai departe în domeniul ales de mine.”

...

Apostoliuc Veronica este proprietara magazinului de țesături și accesorii vestimentare „BUTTONS” - o afacere care a apărut din dorința de acționa și a ajuns un succes, prin muncă și dăruire.

Ce a învățat Veronica la cursul de Coaching, ce i-a fost fost util și aplică și azi în afacerea ei, află în interviul de mai jos.


A.B.: În ce domeniu activați și de cât timp? Ați început afacerea din pasiune pentru activitatea ei sau din interesul pentru lumea business-ului?


A.V.: Activez de 4 ani în domeniul comerțului de stofe și accesoriilor pentru cusut, dintre care aproape 2 ani activez în Chișinău. Afacerea dată am început-o pe neașteptate, cât de straniu nu ar suna lucrul dat. Totul a început când am ieșit în concediul de maternitate, iar pe atunci locuiam într-un orășel mic de la nordul țării și mă gândeam să deschid ceva ce nu exista în oraș. Așa am deschis primul magazin micuț de stofe.


A.B.: Ce dificultăți majore ați întîlnit în activitatea afacerii Dvs. și cum le-ați soluționat?


A.V.: Dificultăți sunt multe și îmi dau bine seama că ele niciodată nu o să dispară, ci, din contra, mai departe apar tot mai multe și mai „interesante”. Cea mai mare dificultate, pentru mine, a fost legată de cadre, pentru că e nevoie nu doar de o persoană cu experiență în domeniul comerțului, dar care cunoaște și domeniul croitoriei. Ca să o soluționez, am angajat și am eliberat multe doamne până când am găsit persoanele potrivite. O altă dificultate sunt resursele financiare, care mereu nu ajung.


A.B.: De ce ați considerat că este important să participați la Coaching AB?


A.V.: Pentru că eram în situația când nu știam să continui sau nu activitatea în domeniu dat, deoarece, precum am menționat și mai sus, nișa respectivă am ales-o nu din pasiune, ci întâmplător.


A.B.: Ce așteptări ai avut de la acest curs?


A.V.: Așteptările au fost mari și sunt fericită că am ales să vin la cursul respectiv, deoarece datorită instrumentelor impementate aici, am majorat vânzările și am luat decizia să merg mai departe în domeniul ales de mine.


A.B.: Ce anume ați implementat în practică după training și în ce măsura v-a ajutat asta?


A.V.: Am început să filmez mai multe videouri în care vorbesc despre stofe, tendințe, răspund la întrebările clienților ș.a. De asemenea, am creat un landing page datorită căruia am obținut mai multe contacte și mai mulți clienți noi. Am început să fac mai multe calcule și înregistrări în excel, un lucrul foarte important pe care anterior nu îl făceam.


A.B.: Ce sfat le-ați da celor care încă stau pe gânduri dacă acest curs este pentru ei?


A.V.: Să nu stea pe gânduri și să se înscrie la curs.  Îmi dau seama că să fi fost la Coaching atunci când mi-am lansat afacerea, avea să-mi fie mai ușor, deoarece economiseam timp, nervi și bani. Este relevant să implimentezi tot ce se învață aici, deoarece ești ghidat de specialiști cu cunoștințe și experiență din mai multe domenii.


A.B.: Enumerați 3 calități importante pentru un antreprenor de succes?


A.V.: Să fie flexibil, sârguincios, omenos.


A.B.: Ați recomanda Coaching-ul prietenilor? De ce?


A.V.: Da, sigur. Pentru că, datorită cunoștințelor de la curs am obținut o „instrucțiune” despre cum să-ți lansezi și să dezvolți o afacere.


A.B.: Continuați gândul: „Pentru mine, cursul de Coaching a fost…”


A.V.: Pentru mine, cursul de Coaching a fost unul din scopurile pentru anul 2019 și o experiență frumoasă, de care îmi amintesc cu mare drag. Pe lângă toată informația utilă de aici, mi-am făcut și noi prieteni. Le mulțumesc mult lui Alexandru, Alinei și Olgăi, pentru ceea ce fac. Ei sunt foarte bravi și mă mândresc de faptul că i-am cunoscut și avem în țărișoara noastră astfel de oameni, care vin în ajutor sutelor de antreprenori.

Sunt multe afaceri apărute din pasiune, dar care din lipsă de cunoștințe – dispar. Dar sunt afaceri care apar pentru că vrei să faci ceva sau pentru că „îți arde”. Acestea din urmă dacă sunt îngrijite corect, ajung un business profitabil.

Dacă vrei să faci și tu o afacere, din pasiune sau de nevoie, vino la curs și învață cum să o faci profitabilă, chiar din prima lună de activitate. Vezi aici toate detaliile: http://coaching.angrybusiness.md/!