Alina Tonu (Iovu): „Am știut că voi primi informația teoretică și practică necesară, pentru ca ideea mea de afacere să poată căpăta contur și să dea roade. Am primit mai mult decât am așteptat”.

...

Alina Tonu, fondatoarea minunatului proiect „Mom and Kids”, ne spune în interviul de mai jos cum i-a venit această idee și cum a ajutat-o cursul de Coaching să o implementeze.

A.B.: În ce domeniu activați și de cât timp? Ați început afacerea din pasiune pentru activitatea ei sau din interesul pentru lumea business-ului?

În 2014, după Universitatea Tehnică m-am angajat pe specialitate într-o companie producătoare de deserturi unde am activat aproape 1 an în calitate de șef de schimb. A urmat apoi alt job, actualul de fapt, pentru că între timp m-am căsătorit și am intrat în concediu de maternitate cu cei doi copilași ai noștri.

Maternitatea m-a schimbat la puterea a doua. Am trecut prin experiențele cu copii și am testat produse pentru îngrijirea lor, produse de care am rămas mulțumită și le-am simțit ca fiind extrem de utile și practice. Cum se zice: „Să fi știut atunci ce știu acum, mi-ar fi fost încă mai simplu”. De aici mi-a și venit ideea de a promova anume aceste produse pentru mămici și copiii lor și așa a început proiectul „Mom and Kids”.

Aveam demult în gând niște idei, dar nu venea nicidecum „ziua aceea” potrivită, decât cu puțin înainte de Coachingul Angry Business, când „m-am pornit”. Mi-am zis că în Coaching voi fi ghidată corect și am multe șanse să nu eșuiez chiar din prima. Pot spune că am mai avut tentative de a începe ceva, dar n-a fost momentul, dar de data asta am simțit că așa a trebuit să fie.

A.B.: Ce dificultăți majore ați întâlnit în activitatea afacerii Dvs. și cum le-ați soluționat?

În timpul Coaching-ului, făceam temele, învățam și din case-urile colegilor, puneam în aplicare și funcționa. Dar marea provocare a apărut după Coaching când am revenit full time la jobul de mămică și îmi era complicat să le dau atenția necesară copiilor toată ziuă și să reușesc la fel de bine și ca antreprenoare.

A fost o perioadă în care am mai conștientizat niște lucruri despre mine, familie și antreprenoriat. Am stabilit priorități și reușim să mergem mai departe.

A.B.: De ce ați considerat că este important să participați la Coaching AB?

Urmăream de câțiva ani activitatea celor din Angry Business și știam că sunt buni în ceea ce fac. Urma să aleg o idee și să mă decid să o implementez, ghidată de niște profesioniști ca ei. Cunoșteam succesul celor care făcuseră Coaching-ul, erau și prieteni printre ei, deci știam sigur că se merită participarea.

A.B.: Ce așteptări ai avut de la acest curs?

Am știut că voi primi informația teoretică și practică necesară, pentru ca ideea mea de afacere să poată căpăta contur și să dea roade. Am primit mai mult decît am așteptat.

A.B.: Ce anume ați implementat în practică după training și în ce măsura v-a ajutat asta?

Instrumentele învățate la curs sunt de mare utilitate într-adevăr, dacă sunt puse în practică, altfel rămân doar teorie. Am adaptat cazului meu și am implementat instrumente, precum:

  • Pâlnia de vânzări - observând astfel care verigă din lanț este slabă;
  • Prelucrarea contactelor clienților și păstrarea lor;
  • Scenariul de vânzări - instrument bun și valabil și pe online.

A.B.: Ce sfat le-ați da celor care încă stau pe gânduri dacă acest curs este pentru ei?

După cursul de Coaching am înțeles etapele de inițiere a unei afaceri, ce și cum se face și am cunoscut o serie de nișe de business și specificul fiecăreia, ceea ce este util pentru mine. Recomand tuturor celor care au idei, dar n-au curaj singuri să facă acest pas. Angry Business e ghidul perfect pentru a-ți lansa afacerea.

A.B.: Enumerați 3 calități importante pentru un antreprenor de succes?

Un antreprenor de succes are nevoie de multe calități, pentru că această activitate te provoacă pe mai multe aspecte, dar dacă ne rezumăm la 3, atunci după mine ar fi următoarele:

  • Time management - timpul utilizat cât mai eficient;
  • Cunoștințe financiare - evidența cifrelor în afacerea ta și abilități de negociere;
  • Comunicare - pentru că inevitabil este lucru cu oamenii (vinzi un produs / serviciu) și e un „must” să stăpânești niște tehnici de comunicare eficientă.

A.B.: Ați recomanda Coaching-ul prietenilor? De ce?

Cu siguranță aș recomanda cursul de Coaching, pentru cunoștințele practice pe care le capeți la ore și mentorate. Pentru networking-ul de care ai parte la fiecare întrevedere, extrem de util și, nu în ultimul rând, pentru lărgirea hărții mentale a fiecăruia (vorba lui Alexandru Bordea), căci de fapt cu asta începe și ideea de afacere.

A.B.: Continuați gândul: „Pentru mine, cursul de Coaching a fost…”

Pentru mine cursul de Coaching a fost ... o schimbare și dezvoltare a mea. Am reușit să mă cunosc mult mai bine și în relațiile cu ceilalți, să stabilesc priorități și să cresc proiectul „Mom and Kids”.


 

După cum spune și Alina, Coaching-ul este un ghid, care te poate ajuta să îți transformi ideea într-o afacere. Un ghid care te învață instrumentele cele mai importante și utile pentru o afacere, dar care trebuie imediat implementate. Altfel ele rămân doar teorie.

Ai și tu o idee de afacere, dar nu ai destul curaj să te avânți de unul/una singur/ă în această luptă de realizare? Vino la cursul de Coaching Angry Business, și vei găsi armele necesare și chiar soldații care te vor ajuta.

Vezi toate detaliile aici: http://coaching.angrybusiness.md/!