Alexandra Dontsova: „Viața mea s-a întors la 180 de grade. În sfârșit fac ce vreau. Într-o astfel de echipă, cu un astfel de sprijin, plecarea fără rezultate este imposibilă.”

...

Pasionată de dans, dar cu idei mărețe de business, Alexandra Dontsova este una dintre participantele Coaching Angry Business. Despre vise, decizii și schimbări radicale ne vorbește mai mult Alexandra în interviul de mai jos.

A.B.: În ce domeniu activați și de cât timp? Ați început afacerea din pasiune pentru activitatea ei sau din interesul pentru lumea business-ului?

A.D.: Momentan activez în domeniul dansului, deși inițial am venit la Angry Business cu o altă nișă. Am avut o idee să deschid o școală de limbi străine, dar am refuzat-o și nu regret. Întotdeauna mi-a plăcut să dansez și în procesul cursului de Coaching am decis să fac ceea ce iubesc. Pentru mine, afacerile de dragul afacerilor și nu „din dragoste” sunt sortite eșecului.

A.B.: Ce dificultăți majore ați întîlnit în activitatea afacerii Dvs. și cum le-ați soluționat?

A.D.: Cel mai dificil lucru pentru mine a fost să decid ce vreau să fac. Am fost puși în astfel de condiții încât a fost necesar să determinăm rapid nișa și să folosim instrumentele care ni s-au oferit în fiecare săptămână. Nu am avut timp să mă îndoiesc. Adică, cel mai dificil lucru pentru mine a fost să decid și să iau măsuri.

A.B.: De ce ați considerat că este important să participați la Coaching AB?

A.D.: Am simțit intuitiv că cursul mă poate ajuta. Chiar de la început am avut un sentiment de încredere în traineri. Această decizie a fost luată emoțional.

A.B.: Ce așteptări ai avut de la acest curs?  

A.D.: Nu am avut așteptări specifice. Știam că am nevoie de ajutorul specialiștilor, de cunoștințe noi. Dar nici nu puteam crede că aș pleca de acolo cu un astfel de rezultat.

A.B.: Ce anume ați implementat în practică după training și în ce măsura v-a ajutat asta?

A.D.: Toate instrumentele pe care le-am aplicat și le aplic în domeniul meu au fost obținute la curs. Înainte de asta, aveam zero cunoștințe în domeniul antreprenoriatului și afacerilor. Au fost foarte utile pentru mine lecțiile despre vânzări, scenarii, canale, publicitate, finanțe, lucrul cu date personale, impozite etc.

A.B.: Ce sfat le-ați da celor care încă stau pe gânduri dacă acest curs este pentru ei?

A.D.: Aș sfătui pe toți să vină la cursul Coaching AB. Mai ales tuturor celor care se îndoiesc. În caz de îndoială, înseamnă că vor, dar le este frică, dar frica ne blochează. Dacă doriți, trebuie doar să faceți primul pas, așa cum am făcut eu și sute de oameni înaintea mea.

A.B.: Enumerați 3 calități importante pentru un antreprenor de succes?

A.D.: În opinia mea, un antreprenor de succes ar trebui să fie:

1) Responsabil și curajos, adică să fie responsabil pentru toate acțiunile și riscurile lor;

2) În continuă dezvoltare și „flămând” de informații. Este foarte important să fie la curent cu tot și să acumuleze noi cunoștințe, să cucerească noi orizonturi și să părăsească zona de confort.

3) Romantic și credincios. Doar un adevărat romantic poate crede în afacerile sale atunci când nu există garanții.

A.B.: Ați recomanda Coaching-ul prietenilor? De ce?

A.D.: Recomand acest curs tuturor prietenilor mei, căci am văzut prin propriul exemplu toată utilitatea instrumentelor primite.

A.B.: Continuați gândul: „Pentru mine, cursul de Coaching a fost…”

A.D.: Pentru mine, cursul a fost semnificativ. Viața mea s-a întors la 180 de grade. În sfârșit fac ce vreau. Într-o astfel de echipă, cu un astfel de sprijin, plecarea fără rezultate nu este posibilă.

Uneori, este nevoie să vii la un curs de Coaching ca să realizezi că mergeai pe o cale greșită. Și e bine că totuși realizezi acest lucru. Dacă ai și tu dubii de drumul ales sau de modul în care îl parcurgi, la cursul de Coaching aceste dubii se vor risipi și vor face loc realizărilor.

Pe 11 februarie te așteptăm la cursul de Coaching Angry Business – Comunitatea în care, visele își găsesc proprietarii! Înregistrează-te aici: http://coaching.angrybusiness.md/?ref=bian!