Afacere la pachet: Pro sau Contra?

...

Cum crezi, e mai ușor să cumperi o afacere „la pachet” sau să o construiești de la zero?

Dacă nu ești sigur/ă de răspuns, articolul de mai jos îți oferă câteva repere utile.

Cu o abordare corectă, activitatea antreprenorială este capabilă să genereze venituri considerabile. Din acest motiv, atunci când există o anumită sumă în mâinile lor, oamenii se gândesc adesea să înceapă propria afacere. Dar nu toată lumea o poate face. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care se confruntă cu antreprenoriatul pentru prima dată.

A deschide o afacere de la zero înseamnă să:

  1.    aduni o echipă bună de muncitori;
  2.    achiziționezi echipamentul necesar;
  3.    stabilești relații de afaceri cu furnizorii;
  4.    găsești o piață e desfacere potrivită;
  5.    investești în publicitate;
  6.    câștigi o reputație pozitivă.

Dar nu toți cei care doresc să aibă propria afacere sunt pregătiți să aloce mult timp și efort în rezolvarea problemelor care pot să apară. Și nu este vorba doar despre cheltuielile financiare. Mai mult decât atât, nu există nicio garanție că strategia de dezvoltare pe care ai ales-o și că linia de activitate în sine va fi remunerată.

În acest caz, este recomandabil să analizezi propunerile de vânzare a unei afaceri gata. Astfel te protejezi de multitudinea necazurilor asociate cu începerea propriei afaceri de la zero.

Înainte de a da undă verde achiziției unei afaceri, este necesar să clarifici de ce se vinde. Cea mai bună opțiune ar fi ca vânzătorul să fie pur și simplu obosit să conducă acest tip de afacere sau să se mute într-un alt loc cu reședința permanentă, așa că a decis să-și vândă afacerea.

De asemenea, nu va fi dificil să rezolvi problemele organizaționale. În acest caz, este suficient să înlocuiești personalul cu altul mai calificat. Dar, dacă motivul pentru vânzarea afacerii sunt problemele economice, adică compania nu aduce venituri suficiente, atunci va trebui să ai anumite cunoștințe pentru ca afacerea să aducă profit.

Afacerile sunt profitabile, dacă ai o abordare corectă asupra alegerii sale. În primul rând, găsește acea ocupație care te va atrage. De asemenea, este recomandabil să fii tu însuți inițiat în ceea ce vizează afacerea ta.

Dacă locuiești într-un oraș mare, atunci ți se va oferi o alegere uriașă, dar tu alege opțiunea ale cărei condiții sunt cele mai potrivite pentru tine. Evaluează toate riscurile posibile și concentrează-te pe cea care are cea mai mică sumă de investiții financiare și cheltuieli lunare și, în același timp, promite un profit bun. Dacă faci totul bine, atunci fondurile investite vor reveni foarte repede.

O afacere gata este ușor de găsit și de cumpărat, dar vânzarea este mult mai dificilă. Din acest motiv, nu te teme să negociezi, deoarece, din moment ce ești un cumpărător interesat, proprietarul afacerii se va ține strâns de tine!

Pentru a înțelege dacă îți place să fii antreprenor și care tip de afacere ți se potrivește, te așteptăm la trainingul Start-UP Angry Business. Aici, timp de o zi vei afla toate informațiile necesare pentru o alegere corectă.

Află toate detaliile aici: http://start.angrybusiness.md/!